Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs
Adauga in Cos

Coldrex Raceala si Tuse - plicuri x 10

Producător: GLAXOSMITHKLINE CONSUMER HEALHCARE

Data expirare: 29 Februarie 2024

(0 review-uri)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Coldrex Raceala si Tuse - plicuri x 10

Producător: GLAXOSMITHKLINE CONSUMER HEALHCARE

Data expirare: 29 Februarie 2024

(0 review-uri)
41.50 LEI
In stoc
Cate iti doresti?
Adauga in Cos

OFERTA: Cumpara de minimum 55 de Lei produse din portofoliul Perrigo si ai transportul gratuit!

MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Sâmbătă, 26 Noiembrie 2022

Detalii despre Coldrex Raceala si Tuse - plicuri x 10 din categoria Raceala si gripa

Indicații

Pentru ameliorarea pe termen scurt a simptomelor de răceală şi gripă, incluzând dureri, cefalee, nas înfundat și dureri în gât, frisoane și febră şi pentru ameliorarea tusei productive.

Acest medicament este indicat la adulți, vârstnici şi adolescenţi cu vârsta de 12 ani şi peste.

Contraindicații

 • Hipersensibilitate la substanţele active sau la oricare dintre excipienţii enumeraţi la pct. 6.1.

 • Insuficiență hepatică severă sau insuficiență renală severă.

 • Boală cardiacă şi afecțiuni cardiovasculare.

 • Hipertensiune arterială.

 • Hipertiroidism.

 • Diabet zaharat.

 • Feocromocitom.

 • Utilizare la pacienţi care iau antidepresive triciclice sau medicamente beta-blocante (vezi pct 4.5).

 • Pacienţi care utilizează concomitent inhibitori de monoaminoxidază sau în următoarele două săptămâni de la încetarea tratamentului cu inhibitori de monoaminoxidază.

 • Utilizare la pacienții cu glaucom cu unghi închis sau retenție urinară.

 • Utilizare la pacienții tratați în prezent cu alte medicamente simpatomimetice (cum sunt decongestionante, anorexigene şi psihostimulante de tipul amfetaminelor).

Atenționări

În cazul febrei mari, a semnelor de infecție secundară sau a persistenței simptomelor mai mult de 3 zile, trebuie consultat un medic.

Medicul sau farmacistul trebuie să verifice dacă nu sunt utilizate concomitent medicamente care conţin simpatomimetice, cu diferite moduri de administrare, de exemplu, administrare orală şi administrare topică (preparate nazale, auriculare şi oftalmice).

Medicamentele care conțin simpatomimetice trebuie utilizate cu prudenţă crescută la pacienții diagnosticaţi cu angină pectorală.

Medicamentele care conţin simpatomimetice pot acţiona ca stimulente cerebrale, determinând insomnie, nervozitate, febră mare, tremor şi convulsii epileptiforme.

Pacienţii diagnosticaţi cu următoarele afecţiuni trebuie să solicite consult medical înainte de a utiliza acest medicament:

 • Hipertrofie de prostată (pacienţii pot prezenta dificultate mai mare la micţiune)

 • Afecţiuni vasculare ocluzive, de exemplu sindrom Raynaud

 • Afecţiuni cardiovasculare

 • Miastenia gravis - o boală autoimună

 • Afecțiuni gastro-intestinale severe

 • Deficit de glucoză-6-fosfat dehidrogenază

 • Anemie hemolitică

 • Deficit de glutation

Acest medicament trebuie recomandat numai dacă sunt prezente toate simptomele (durere şi/sau febră, congestie nazală și tuse productivă).

Pacienţii diagnosticaţi cu tuse cronică sau astm bronşic sau prezintă simptome însoţite de febră, erupţii cutanate tranzitorii sau cefalee persistentă, trebuie să se adreseze unui medic înainte de a lua acest medicament.

Nu se utilizează concomitent cu un antitusiv.

Bolile hepatice subiacente cresc riscul de afectare hepatică legată de paracetamol. Pacienţii care au fost diagnosticaţi cu insuficienţă hepatică sau renală trebuie să consulte medicul înainte de a lua acest medicament. Riscul de supradozaj este mai mare la pacienţii cu ciroză hepatică non-alcoolică.

Trebuie evitată utilizarea concomitentă a alcoolului.

Pacienţii trebuie sfătuiţi să nu ia concomitent alte medicamente care conţin paracetamol.

Conține zaharoză. Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la fructoză, sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză sau insuficienţă a zaharazei-izomaltazei nu trebuie să utilizeze acest medicament.

Conține aspartam (E951), o sursă de fenilalanină. Poate fi dăunător persoanelor cu fenilcetonurie.

Acest medicament conţine sodiu 129 mg per doză. A se lua în considerare la pacienţii care urmează o dietă cu conţinut controlat de sodiu.

Interacțiuni
PARACETAMOL

Cu privire la paracetamol, au fost raportate interacțiuni farmacologice cu alte medicamente. Nu se consideră că aceste interacţiuni au semnificaţie clinică, dacă se utilizează în faza acută la dozele recomandate.

În cazul tratamentului concomitent cu probenecid, se recomandă scăderea dozei de paracetamol, deoarece probenecidul determină o scădere cu 50% a clearance-ului paracetamolului, prin inhibarea conjugării acestuia cu acidul glucuronic.

Viteza de absorbţie a paracetamolului poate fi crescută de metoclopramidă sau domperidonă, iar absorbţia poate fi redusă de colestiramină.

Efectul anticoagulant al warfarinei şi al altor derivaţi de cumarină poate fi potenţat prin utilizarea regulată şi pe termen lung a paracetamolului, cu risc crescut de sângerare, cu toate că dozele administrate ocazional nu au efect semnificativ.

Hepatotoxicitatea paracetamolului este potenţată de consumul excesiv de alcool.

Medicamentele şi substanţele inductoare ale enzimelor microzomale hepatice, cum sunt alcoolul etilic, barbituricele, inhibitorii de monoaminoxidază şi antidepresivele triciclice, pot creşte hepatotoxicitatea paracetamolului, mai ales în caz de supradozaj. Paracetamolul este contraindicat la pacienții trataţi concomitent cu inhibitori de monoaminoxidază sau în interval de două săptămâni de la întreruperea tratamentului cu inhibitori de monoaminoxidază, din cauza riscului de apariție a unei crize hipertensive.

Utilizarea regulată a paracetamolului reduce, probabil, metabolizarea zidovudinei (risc crescut de neutropenie).

Salicitaţii/acidul acetilsalicilic pot creşte timpul de înjumătăţire plasmatică prin eliminare al paracetamolului.

Tratamentul concomitent cu paracetamol și AINS crește riscul de insuficiență renală.

Paracetamolul poate modifica rezultatele testelor pentru acid uric în cazul utilizării metodei acidului fosfotungstic şi rezultatele testelor pentru glicemie.

GUAIFENESINA

Dacă urina este colectată după 24 ore de la administrarea unei doze din acest medicament, un

metabolit poate provoca interferarea culorii la determinările de laborator a acidului 5-hidroxiindolacetic (5-HIAA) şi acidului vanilmandelic (VMA) din urină.

Guaifenesina potențează acțiunea sedativelor și a relaxantelor musculare. CLORHIDRAT DE FENILEFRINĂ

Fenilefrina trebuie utilizată cu prudență concomitent cu următoarele medicamente, deoarece au fost raportate interacțiuni:

Inhibitori de monoaminooxidază (inclusiv moclobemidă)Între aminele simpatomimetice cum este fenilefrina şi inhibitorii de monoaminooxidază apar interacţiuni care determină crize hipertensive (vezi contraindicații).Amine simpatomimeticeUtilizarea concomitentă de fenilefrină cu alte amine simpatomimetice poate crește riscul de reacții adverse cardiovasculare.Beta-blocante şi alte medicamente antihipertensive (inclusiv debrisochină, guanetidină, rezerpină, metildopă)Fenilefrina poate reduce eficacitatea betablocantelor şi a medicamentelor antihipertensive. Riscul de hipertensiune arterială și alte reacţii adverse cardiovasculare poate fi crescut.Antidepresive triciclice (de exemplu amitriptilină)Utilizarea concomitentă cu fenilefrină poate creşte riscul de reacţii adverse cardiovasculare.Fenotiazine utilizate ca sedativePoate potența efectele asupra SNC.Alcaloizi de ergot (ergotamină şi metisergidă)Risc crescut de ergotismGlicozide cardiace (de exemplu digitalice)Risc crescut de aritmie sau infarct miocardicSubstanţe anestezice halogenate, (cum sunt ciclopropan, halotan, enfluran, izofluran)Poate provoca sau agrava aritmii ventriculare
 
Sarcina

Acest medicament nu trebuie utilizat în timpul sarcinii, fără recomandarea medicului. Paracetamol

O cantitate mare de date provenind de la femeile gravide nu indică nici malformaţii, nici toxicitate feto- neonatală în cazul utilizării paracetamolului. Paracetamolul poate fi utilizat în timpul sarcinii, dacă este necesar clinic, cu toate acestea, trebuie administrat la cea mai mică doză eficace, pentru cel mai scurt timp posibil și cu cea mai mică frecvență posibilă.

Guaifenesină

Nu există date sau există o cantitate limitată de date privind utilizarea guaifenesinei la femeile gravide. Nu a fost stabilită siguranţa guaifenesinei în timpul sarcinii.

Clorhidrat de fenilefrină

Pe baza experienței la om, clorhidratul de fenilefrină provoacă malformații congenitale atunci când este administrat în timpul sarcinii. De asemenea, s-a arătat că are posibile legături cu hipoxia fetală. Fenilefrina nu trebuie utilizată în timpul sarcinii, cu excepția cazului în care starea clinică a femeii necesită tratament.

Alăptarea

Acest medicament nu trebuie utilizat în timpul alăptării, fără recomandarea medicului, din cauza datelor insuficiente.

Paracetamol

Paracetamolul/metaboliții se excretă în laptele uman, dar în cazul utilizării de doze terapeutice nu se anticipează efecte asupra nou-născuţilor/sugarilor alăptați de către femeile tratate.

Guaifenesină/Clorhidrat de fenilefrină

Nu există informații suficiente cu privire la excreția guaifenesinei/clorhidratului de fenilefrină/metaboliţi în laptele uman.

Fertilitatea

Nu există date sau există o cantitate limitată de date privind utilizarea paracetamolului, guaifenesinei sau clorhidratului de fenilefrină și impactul acestora asupra fertilității.

Condus auto

Conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor trebuie evitată în cazul în care acest medicament produce amețeli.

Reacții adverse

Frecvența de apariție a reacţiilor adverse se clasifică, de obicei, după cum urmează:

Foarte frecvente (≥ 1/10)

Frecvente (≥ 1/100 şi < 1/10)

Mai puţin frecvente (≥ 1/1000 şi < 1/100)

Rare (≥ 1/10000 şi 1/1000)

Foarte rare (< 1/10000)

Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile).

PARACETAMOL

Evenimentele adverse provenind din datele istorice din studiile clinice sunt rare şi expunerea pacientului este limitată. Evenimentele raportate provenind din experienţa vastă de după punerea pe piaţă, în cazul utilizării de doze terapeutice/recomandate şi considerate a fi induse de tratament sunt prezentate în tabelul de mai jos, conform clasificării pe aparate, sisteme şi organe a sistemului

MedDRA. Deoarece datele clinice sunt limitate, frecvenţa acestor reacţii adverse nu este cunoscută (nu poate fi estimată din datele existente) dar experienţa după punerea pe piaţă indică faptul că reacţiile adverse la paracetamol sunt rare ((≥1/10000 şi <1/1000) şi reacţiile adverse grave sunt foarte rare (<1/10000).

Au fost raportate cazuri foarte rare de reacții cutanate grave.

Aparate, sisteme și organeReacţie adversăTulburări hematologice şi limfaticeTrombocitopenie Agranulocitoză Acestea nu sunt neapărat legate cauzal de paracetamolTulburări ale sistemului imunitarAnafilaxie Reacţii de hipersensibilitate cutanată, incluzând erupţii cutanate tranzitorii, angioedem şi sindrom Stevens Johnson, necroliză epidermică toxicăTulburări respiratorii, toracice şi mediastinaleBronhospasm*Tulburări hepatobiliareDisfuncţie hepaticăTulburări gastro-intestinalePancreatită acută

* Cazurile de bronhospasm determinate de paracetamol au apărut mai frecvent la pacienţii cu astm bronşic hipersensibili la acid acetilsalicilic sau alte AINS.

GUAIFENESINA

Frecvența acestor evenimente este necunoscută, dar considerată a fi rară.

Aparate, sisteme și organeReacţie adversăTulburări ale sistemului imunitarReacții alergice, angioedem, reacții anafilacticeTulburări respiratorii, toracice şi mediastinaleDispneeTulburări gastro-intestinaleGreață, vărsături, disconfort abdominal, diareeAfecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanatErupții cutanate tranzitorii, urticarie
CLORHIDRAT DE FENILEFRINĂ

Următoarele evenimente adverse au fost observate în studiile clinice cu fenilefrină și, prin urmare, pot reprezenta evenimentele adverse cel mai frecvent întâlnite, deși frecvențele reale nu sunt disponibile.

Aparate, sisteme și organeReacţie adversăTulburări psihiceNervozitate, iritabilitate, neliniște și excitabilitateTulburări ale sistemului nervosCefalee, amețeală, insomnieTulburări cardiaceCreștere a valorilor tensiunii arterialeTulburări gastro-intestinaleGreață, vărsături, diaree

Reacțiile adverse identificate în timpul utilizării după punerea pe piață sunt enumerate mai jos. Frecvența acestor reacții nu este cunoscută, dar poate fi considerată rară (≥1/10000 şi <1/1000).

Aparate, sisteme și organeReacţie adversăTulburări oculareMidriază, glaucom acut cu unghi închis, cel mai probabil în cazul pacienţilor cu glaucom cu unghi închisTulburări cardiaceTahicardie, palpitaţiiAfecţiuni cutanate şi ale ţesutului subcutanatReacţii alergice (de exemplu erupții cutanate tranzitorii, urticarie, dermatită alergică) Reacții de hipersensibilitate - inclusiv poate apărea sensibilitatea încrucișată la alte simpatomimeticeTulburări renale şi ale căilor urinareDisurie, retenţie urinară. Aceasta este cel mai probabil să apară la pacienţii cu obstrucţie a vezicii urinare, cum este hipertrofia de prostată.
Ce contine Coldrex Raceala si Tuse - plicuri x 10

Compozitie:
Fiecare plic cu pulbere conţine substanţele active: paracetamol (500 mg), guaifenesină (200 mg) şi clorhidrat de fenilefrină (10 mg). 

Cum se foloseste Coldrex Raceala si Tuse - plicuri x 10

Doze Pentru toate indicațiile: Adulţi, vârstnici şi adolescenţi cu vârsta de 12 ani şi peste:

Un plic la interval de 4-6 ore, dacă este necesar până la maxim 4 doze într-un interval de 24 de ore.

Nu se administrează copiilor cu vârsta sub 12 ani.

Nu se administrează pacienților cu insuficiență renală hepatică sau severă (vezi pct. 4.3). Dacă simptomele persistă pentru mai mult de 3 zile, trebuie să se solicite consult medical.

Mod de administrare

Calea de administrare: orală.

Se dizolvă conţinutul unui plic într-o cană de dimensiuni standard cu apă caldă, dar nu fierbinte (250 ml). Se lasă să se răcească până la o temperatură la care poate fi băută. Se bea toată soluția de culoare galbenă în decurs de 1 ½ ore.

Produsul este descris gresit?

Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Tip administrare: cale orala
Forma/textura: pulbere
Mod prezentare: 10 plicuri
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.
Ai vazut recent sterge istoricul

Descopera oferta Minifarm Online pentru Coldrex Raceala si Tuse - plicuri x 10 in categoria de produse Raceala si gripa

IndicațiiPentru ameliorarea pe termen scurt a simptomelor de răceală şi gripă, incluzând dureri, cefalee, nas înfundat și dureri în gât, frisoane și febră şi pentru ameliorarea tusei productive.Acest medicament este indicat la adulți, vârstnici şi