Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs
Adauga in Cos

Prospan 65 mg -comprimate efervescente x 10 - Engelhard

Producător: ENGELHARD ARZNEIMITT

Data expirare: 31 August 2023

(0 review-uri)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Prospan 65 mg -comprimate efervescente x 10 - Engelhard

Producător: ENGELHARD ARZNEIMITT

Data expirare: 31 August 2023

(0 review-uri)
42.00 LEI
In stoc
Cate iti doresti?
Adauga in Cos
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Luni, 6 Februarie 2023

Detalii despre Prospan 65 mg -comprimate efervescente x 10 - Engelhard din categoria Raceala si gripa

În acest prospect găsiţi:
1. Ce este Prospan® şi pentru ce se utilizează
2. Inainte să utilizaţi Prospan®
3. Cum să utilizaţi Prospan®
4. Reacţii adverse posibile
5. Cum se păstrează Prospan®
6. Informaţii suplimentare
1. CE ESTE PROSPAN® Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ?
Prospan® face parte din grupa: expectorante fără combinaţii cu antitusive, expectorante, plante.
Tratament simptomatic al afecţiunilor bronşice cronice inflamatorii; inflamaţii acute ale tractului respirator însoţite de tuse în cazul persistenţei simptomelor sau apariţiei respiraţiilor scurte, a febrei sau a expectoraţiei purulente sau sangvinolente, pacientul trebuie să se adreseze de urgenţă medicului.
2. ÎNAINTE SA UTILIZAŢI PROSPAN®
Nu utilizaţi Prospan ® în următoarele cazuri:

• pacienţi cu sensibilitate cunoscută la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţii medicamentului
• copii sub 6 ani
• pacienţi cu afecţiuni ereditare rare de intoleranţă la fructoză nu trebuie să utilizeze acest medicament, datorită conţinutului în sorbitol
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Prospan ®
Un comprimat efervescent conţine 6,58 mmol (corespunzător la 151,33 mg) sodiu. Această informaţie este importantă pentru pacienţii care urmează o dietă săracă în sodiu.
Utilizarea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului daca luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală cu toate că nu se cunosc până în prezent interacţiuni cu alte medicamente.
Utilizarea Prospan ® cu alimente şi băuturi
Vezi pct. \"Cum să utilizaţi Prospan®\".
Sarcina şi alăptarea
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.
Din motive de siguranţă, în timpul sarcinii şi alăptării, medicamentele se vor administra numai la indicaţia medicului.
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor
Medicamentul nu influenţează negativ capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. 

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, Prospan® poate determina reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.
Foarte rar pot apare reacţii alergice (lipsa de aer, edem, eritem, prurit) după administrarea medicamentelor care conţin iederă. La persoane hipersensibile pot apare foarte rar simptome gastrointestinale.
Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să comunicaţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 

Ce contine Prospan 65 mg -comprimate efervescente x 10 - Engelhard

Ce conţine Prospan®?
• Substanţa activă este extract etanolic 30% (m/m) uscat de frunze de iederă (5 - 7,5:1) 65 mg.
• Celelalte componente sunt: acid citric anhidru, hidrogenocarbonat de sodiu, carbonat de sodiu anhidru, manitol, simeticonă, zaharină sodică, ciclamat de sodiu, citrat de sodiu, sorbitol, trigliceride cu lanţ mediu, hidroxistearat de macrogolglycerol, aromă, de portocale.

 

Cum se foloseste Prospan 65 mg -comprimate efervescente x 10 - Engelhard

3. CUM SĂ UTILIZAŢI PROSPAN® ?
Doza uzuală pentru adulţi şi adolescenţii peste 12 ani este de un comprimat efervescent de 2 ori pe zi (corespunzător la 130 mg extract uscat din frunze de iederă zilnic) Doza uzuală pentru copii cu vârsta între 6 şi 12 ani este de V2 comprimat efervescent de 3 ori pe zi (corespunzător la 97,5 mg extract uscat din frunze de iederă zilnic). 
 
Comprimatul se administrează după dizolvare într-un pahar cu apă (aprox. 200 ml). Se pot folosi atât lichide reci (la temperatura camerei) cât şi calde, pentru dizolvarea comprimatelor.
Comprimatele efervescente se pot diviza.
Durata tratamentului este funcţie de natura şi gravitatea afecţiunii clinice; tratamentul trebuie efectuat cel puţin o săptămână, chiar şi în cazul inflamaţiilor minore ale tractului respirator.
Pentru a asigura succesulterapeutic,tratamentul cu Prospan® comprimate efervescente trebuie continuat 2-3 zile după dispariţia simptomelor.
Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Prospan®
A nu se depăşi doza zilnică recomandată. Ingestia unor cantităţi semnificativ mai mari (mai mult de 3 ori doza zilnică recomandată) pot produce stări de greaţă, vomă şi diaree. în acest caz trebuie consultat medicul. Pacientul trebuie să se adreseze medicului pentru a primi medicaţia corespunzătoare simptomatologiei.
Dacă uitaţi să utilizaţi Prospan ®
Nu luaţi o doză dublă la următoarea administrare, încercând să compensaţi tableta omisă. Continuaţi administrarea conform indicaţiilor din acest prospect sau indicaţiilor medicului.
Pentru informaţii suplimentare privind modul de administrare şi pentru stabilirea duratei tratamentului se recomandă ca pacientul să se adreseze medicului.

 

Produsul este descris gresit?

Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Tip administrare: cale orala
Forma/textura: comprimate efervescente
Aroma: fructe
Actiune: expectorant
Mod prezentare: 10 comprimate efervescente
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.
Ai vazut recent sterge istoricul

Descopera oferta Minifarm Online pentru Prospan 65 mg -comprimate efervescente x 10 - Engelhard in categoria de produse Raceala si gripa

În acest prospect găsiţi: 1. Ce este Prospan® şi pentru ce se utilizează 2. Inainte să utilizaţi Prospan® 3. Cum să utilizaţi Prospan® 4. Reacţii adverse posibile 5. Cum se păstrează Prospan® 6. Informaţii suplimentare 1. CE ESTE P