Cumpără cel puțin un produs Seboradin și intri automat în CONCURS! Marele premiu: ondulator DYSON.

Află mai multe >
Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs

Ferglurom 50mg/ml - sirop x 100ml - Biofarm

Producător: BIOFARM

(0 opinii)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Ferglurom 50mg/ml - sirop x 100ml - Biofarm

Producător: BIOFARM

Acest produs poate fi achiziționat doar fizic, dintr-o farmacie Minifarm, in baza retetei medicale.
Medicamentele eliberate pe baza de reteta nu se pot comanda online.
Prospect Ferglurom 50mg/ml - sirop x 100ml - Biofarm


Indicatii:
Ferglurom 50 mg/5 ml face parte din grupa farmacoterapeutică: antianemice, preparate cu fer, fer trivalent, fer pentru administrare orală.Ferglurom 50 mg/ml conţine fer, un constituent esenţial al organismului fiind necesar pentru formarea hemoglobinei şi pentru susţinerea proceselor oxidative de la nivelul ţesuturilor. Hemoglobina este proteina roşie din globulele roşii ale sângelui care transportă oxigenul în organism.Deficitul de fer determinat de lipsa de fer din dietă sau de pierderile de fer din organism, determină scăderea producţiei de hemoglobină, duce la o eritropoieză ineficientă având drept consecinţă anemia.Ferglurom 50 mg/ml este indicat la adulţi, adolescenţi şi copii pentru:-tratamentul carenţei latente de fer şi a anemiei feriprive (carenţa de fer manifestă– vă simţiţi obosit şi aveţi pielea palidă);-profilaxia carenţei de fer (de exemplu deficitul de fer din timpul sarcinii).
Contraindicatii:Nu utilizaţi Ferglurom 50 mg/ml:- dacă sunteți alergic (hipersensibil) la complexul de hidroxid de fer sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.
Precauţii:Înainte să utilizaţi Ferglurom 50 mg/ml, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Sarcina, alăptarea şi fertilitatea:Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.Ferglurom 50 mg/5 ml, sirop se poate administra în timpul sarcinii şi alăptării la indicaţia şi în doza recomandată de medicul curant.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Ferglurom 50 mg/5 ml, sirop nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Mod de administrare:
Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Doze:
Doza zilnică recomandată de fer este în medie de 100 mg, dar în formele severe se pot administra 150-200 mg de fer elemental.
Carenţa latentă de fer:- Copii între1-12 ani 2,5-5 ml/zi (25-50 mg Fer)- Adulţi şi copii peste 12 ani 5-10 ml/zi (50-100 mg Fer)- Femei gravide 10 ml/zi (100 mg Fer)
Carenţa de fer manifestă clinic – anemie:- Copii sub vârsta de 1 an 2,5-5 ml/zi (25-50 mg Fer)- Copii între1-12 ani 5-10 ml/zi (50-100 mg Fer)- Adulţi şi copii peste 12 ani 10-30 ml/zi (100-300 mg Fer)
Femei gravide: 20-30 ml/zi (200-300 mg Fer)

Mod de administrare:
Siropul se poate dizolva într-un pahar cu apă sau cu suc şi administra prin intermediul unui pai, pentru a evita colorarea dinţilor.Preparatele orale de fer ar trebui administrate, pentru o absorbţie maximă, între mese (cu 2 ore înainte sau cu 1 oră după masă). Administrarea se poate face însă în timpul mesei sau imediat după masă pentru a minimiza reacţiile adverse gastrointestinale, când acestea sunt supărătoare. De asemenea, în acelaşi scop, se poate începe tratamentul fie cu doze mai mici dar mai frecvente, fie cu doze crescânde.

Durata tratamentului:
Dozele administrate precum şi durata tratamentului depind de severitatea deficitului de fier.Tratamentul îşi propune să aducă la valori normale concentraţia de hemoglobină şi să refacă depozitele de fier.Cu dozele terapeutice de fer, simptomele clinice de deficienţă (astenia şi dispneea) se îmbunătăţesc în câteva zile. Criza reticulocitară apare în 5-10 zile de la începerea tratamentului. Concentraţia hemoglobinei creşte după aproximativ 2-4 săptămâni, normalizându-se în aproximativ 2 luni.Tratamentul trebuie continuat pe o perioadă de 4 până la 6 luni, în scopul refacerii depozitelor de fier, sub controlul feritinei serice. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie:
-Substanţa activă este fer (III) 50 mg sub formă de complex de hidroxid de fer (III) –polimaltoză .-Celelalte componente sunt: propilenglicol, sorbitol, zahăr, para-hidroxibenzoat de metil, aromă de caramel, apă purificată.

Prezentare:
100 ml
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.