Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs
Adauga in Cos

Rompirin E, 100 mg, 30 comprimate gastrorezistente, Antibiotice SA

Producător: ANTIBIOTICE S.A. - OTC

Data expirare: 30 Septembrie 2023

(0 review-uri)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Rompirin E, 100 mg, 30 comprimate gastrorezistente, Antibiotice SA

Brand / gamă: ANTIBIOTICE S.A. - OTC

Data expirare: 30 Septembrie 2023

(0 review-uri)
15.00 LEI
In stoc
Cate iti doresti?
Adauga in Cos
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Sâmbătă, 25 Martie 2023

Detalii despre Rompirin E, 100 mg, 30 comprimate gastrorezistente, Antibiotice SA din categoria Afectiuni cardiace

Ce este Rompirin E şi pentru ce se utilizează:   Rompirin E inhibă adeziunea şi agregarea trombocitelor din sânge (trombocite) şi în felul acesta previne formarea cheagurilor de sânge (trombi) în curs de dezvoltare (inhibarea agregării plachetare). Rompirin E este utilizat:   - pentru reducerea riscului de mortalitate la pacienţii la care se suspectează infarct miocardic acut;  

 - pentru reducerea riscului de morbiditate i mortalitate la pacienţii cu infarct miocardic în antecedente, - pentru profilaxia secundară a accidentului vascular cerebral, - pentru reducerea riscului de atacuri ischemice tranzitorii (AIT) şi accident vascular cerebral la pacienţii cu AIT, - pentru reducerea riscului la pacienţii cu angină pectorală stabilă şi instabilă, - pentru profilaxia trombembolismului după chirurgie vasculară sau intervenţii chirurgicale, ex. PTCA (Angioplastia Coronariana Percutanata Transluminala), CABG (Bypass Coronarian), endarterectomie carotidiană, şunturi arterio-venoase, - pentru reducerea riscului primar de infarct miocardic la persoanele cu factori de risc cardiovascular, exemplu diabet zaharat, dislipidemie, hipertensiune arterială, obezitate, fumat, vârstă înaintată. - pentru inhibarea profilactică a agregării plachetare în anevrism coronarian. 

 Comprimatele de Rompirin E conţin doze mici de acid acetilsalicilic si nu sunt potrivite pentru utilizare în reducerea inflamaţiei, febrei sau durerii. Aceste efecte apar la utilizarea unor doze mai mari de acid acetilsalicilic.

 

Ce contine Rompirin E, 100 mg, 30 comprimate gastrorezistente, Antibiotice SA

Compoziţie

Un comprimat conţine acid acetilsalicilic 100 mg şi excipienţi: celuloză microcristalină, amidon pregelatinizat, acid stearic, acryl Eze 93018359.

Cum se foloseste Rompirin E, 100 mg, 30 comprimate gastrorezistente, Antibiotice SA

Administrare:

Doza recomandată pentru profilaxia şi tratamentul accidentelor coronariene este de un comprimat filmat gastrorezistent (100 mg) de 1 - 4 ori pe zi. În infarctul miocardic acut administrarea se va face imediat după debutul simptomelor.

Pentru profilaxia accidentelor ischemice cerebrale tranzitorii şi infarctului cerebral se recomandă câte un comprimat de 1 - 2 ori pe zi.

În prevenirea ocluziilor vasculare din arterita obliterantă se administrează câte un comprimat filmat gastrorezistent de 1 - 3 ori pe zi.

Comprimatele se înghit nesfărâmate, cu o cantitate suficientă de apă, de preferinţă după mese.

Produsul este descris gresit?

Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Tip administrare: cale orala
Forma/textura: comprimate filmate
Mod prezentare: 30 comprimate filmate
Prospect Rompirin E, 100 mg, 30 comprimate gastrorezistente, Antibiotice SA


Indicatii:
Rompirin E inhiba adeziunea si agregarea trombocitelor din sange (trombocite) si in felul acesta previne formarea cheagurilor de sange (trombi) in curs de dezvoltare (inhibarea agregarii plachetare).
Rompirin E este utilizat:- pentru reducerea riscului de mortalitate la pacientii la care se suspecteaza infarct miocardic acut, - pentru reducerea riscului de morbiditate si mortalitate la pacientii cu infarct miocardic in antecedente,- pentru profilaxia secundara a accidentului vascular cerebral,- pentru reducerea riscului de atacuri ischemice tranzitorii (AIT) si accident vascular cerebral la pacientii cu AIT,- pentru reducerea riscului la pacientii cu angina pectorala stabila si instabila,- pentru profilaxia trombembolismului dupa chirurgie vasculara sau interventii chirurgicale, ex. PTCA (Angioplastia Coronariana Percutanata Transluminala), CABG (Bypass Coronarian), endarterectomie carotidiana, sunturi arterio-venoase,- pentru reducerea riscului primar de infarct miocardic la persoanele cu factori de risc cardiovascular, exemplu diabet zaharat, dislipidemie, hipertensiune arteriala, obezitate, fumat, varsta inaintata.- pentru inhibarea profilactica a agregarii plachetare in anevrism coronarian.
Comprimatele de Rompirin E contin doze mici de acid acetilsalicilic si nu sunt potrivite pentru utilizare in reducerea inflamatiei, febrei sau durerii. Aceste efecte apar la utilizarea unor doze mai mari de acid acetilsalicilic.
Contraindicatii:Nu utilizaţi Rompirin E:- dacă sunteţi alergic (hipersensibil)la acidul acetilsalicilic, la alţi salicilaţi sau la oricare dintre celelalte componente ale Rompirin E.

Precautii:
Înainte să utilizaţi Rompirin E, adresaţi-vămedicului dumneavoastră sau farmacistului.  
Sarcina şi alăptarea:SarcinaDacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să ramâneţi gravidă, adresaţi-va medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.În primul şi al doilea trimestru de sarcină, Rompirin E poate fi luat numai dacă medicul v-a recomandat acest lucru. În ultimul trimestru de sarcină, acidul acetilsalicilic, ingredientul activ alRompirin E, nu trebuie să fie luat în doze mai mari de 150 mg pe zi, datorită unui risc crescut de complicaţii pentru mamă şi copil înainte şi în timpul naşterii (a se vedea, de asemenea, „Nu utilizaţiRompirin E”). În ultimul trimestru de sarcină, doze de până la 150 mg acid acetilsalicilic pe zi pot fi luate numai în cazul în care v-a prescris medicul dumneavoastră.
AlăptareaCantităţi mici de acid acetilsalicilic şi metaboliţii săi activi trec în laptele matern. Nu au fost raportate până în prezent efecte negative asupra copilului, nu este, prin urmare, necesar să se întrerupă alăptarea dar doza zilnică nu trebuie să depăşească 150 mg. În cazul în care luaţi doze mai mari (mai mult de 150 mg pe zi), pacienta trebuie să întrerupă alăptarea.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
Rompirin E nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Mod de administrare:
Luaţi întotdeaunaacest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur. 
Angină pectorală instabilă, profilaxia recidivei infarctului miocardic, după intervenţii chirurgicale vasculare, profilaxia atacurilor ischemice tranzitorii (AIT) şi a infarctului cerebral:Doza zilnică recomandată este de un comprimat gastrorezistent de Rompirin E (echivalent la 100 mg acid acetilsalicilic pe zi).
Infarct miocardic acut:Doza zilnică recomandată este de trei comprimate gastrorezistente de Rompirin E (echivalent la 300 mg acid acetilsalicilic pe zi).
Profilaxia trombozei vaselor coronariene la pacienţii cu factori multipli de risc:Doza zilnică recomandată este de 1 – 2 comprimate gastrorezistente de Rompirin E (echivalent 1a 100 – 200 mg acid acetilsalicilic) sau de echivalentul a 300 mg acid acetilsalicilic la intervale de 2 zile.Comprimatele trebuie administrate după mese şi înghiţite întregi cu o cantitate suficientă de lichid (de ex. un pahar cu apă).

Durata tratamentului:
Rompirin E este destinat utilizării pe termen lung. Medicul este cel care trebuie să decidă cu privire la durata tratamentului.
Utilizarea la copii şi adolescenţi:Rompirin E nu trebuie administrat la copii şi adolescenţi.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acestmedicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie:
- Substanţa activă esteacid acetilsalicilic. Un comprimat gastrorezistent conţine acid acetilsalicilic 100 mg.- Celelalte componente sunt: nucleu - celuloză microcristalină, amidon pregelatinizat, acid stearic; film - copolimer al acidului metacrilic tip c, talc, dioxid de titan (E 171), trietilcitrat, dioxid de siliciu coloidal anhidru, hidrogenocarbonat de sodiu, laurilsulfat de sodiu. 
Prezentare:
30 comprimate gastrorezistente
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online pentru Rompirin E, 100 mg, 30 comprimate gastrorezistente, Antibiotice SA in categoria de produse Afectiuni cardiace

Ce este Rompirin E şi pentru ce se utilizează:   Rompirin E inhibă adeziunea şi agregarea trombocitelor din sânge (trombocite) şi în felul acesta previne formarea cheagurilor de sânge (trombi) în curs de dezvoltare (inhibarea agregării plachetar