Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs
Adauga in Cos

Espumisan 40 mg-capsule moi x 50 - Berlin-Chemie

Producător: BERLIN CHEMIE

Data expirare: 31 Mai 2024

(0 opinii)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Espumisan 40 mg-capsule moi x 50 - Berlin-Chemie

Producător: BERLIN CHEMIE

Data expirare: 31 Mai 2024

(0 opinii)
29.00 LEI
In stoc
Cate iti doresti?
Adauga in Cos
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Marţi, 27 Septembrie 2022

Afla detalii despre Espumisan 40 mg-capsule moi x 50 - Berlin-Chemie din categoria Afectiuni gastrointestinale

Ce găsiţi în acest prospect:

 1.Ce este Espumisan şi pentru ce se utilizează

 2.Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Espumisa

 3.Cum să luaţi Espumisan

 4.Reacţii adverse posibile

 5.Cum se păstrează Espumisan

 6.Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1.            Ce este Espumisan şi pentru ce se utilizează

 Espumisan conţine substanţa activă simeticona care aparţine unei clase de medicamente numită "medicamente gastro-intestinale".

Substanţa activă, simeticona, dezintegrează bulele de gaz acumulate în stomac şi intestine. Gazele eliberate în urma acestui proces pot fi apoi eliminate în mod natural.

 Utilizări

 Pentru tratarea simptomelor tulburărilor determinate de acumularea de gaze la nivelul stomacului sau al intestinelor, de exemplu acumularea de gaze (meteorism) sau flatulenţa şi senzaţia de plin.

Pentru pregătirea examinărilor cu scop diagnostic ale stomacului şi intestinelor, de exemplu radiografia şi ecografia.

 Espumisan este indicat la copii de la 6 ani, adolescenţi şi adulţi.

 Trebuie să consultaţi un medic dacă nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău.

 2.           Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Espumisan

 Nu luaţi Espumisan:

 -   dacă sunteţi alergic la simeticonă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

 Atenţionări şi precauţii

 Înainte să luaţi Espumisan, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Simptomele datorate gazelor pot de asemenea să fie un semn al unor probleme mai grave la nivelul stomacului sau al intestinelor. Simptomele pot include: O senzaţie de presiune şi plenitudine; Eructaţii; Zgomot intestinal; Balonare

 Dacă se produc şi/sau persistă aceste simptome, trebuie să vă prezentaţi la medic. Acesta va investiga dacă există o altă boală care necesită tratament adecvat.

 Espumisan împreună cu alte medicamente

 Nu sunt cunoscute interacţiuni cu alte medicamente.

 Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

 Nu sunt anticipate efecte negative dacă se ia Espumisan în timpul sarcinii şi al alăptării deoarece substanţa activă simeticonă nu este absorbită din stomac şi intestine în sânge. Totuşi, nu există date clinice pentru utilizarea Espumisan la femeile gravide.

 Fertilitatea -  Nu sunt date clinice care să arate riscuri deosebite la om privind fertilitatea.

 Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

 Nu sunt necesare precauţii speciale.

 Espumisan conţine para-hidroxibenzoat de metil (E 218) și galben amurg FCF (E 110), care potprovoca reacții alergice.

 3.           Cum să luaţi Espumisan

 Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Notă: Espumisan se poate de asemenea administra după intervenţii chirurgicale.

 Pentru sugari şi copii sub 6 ani sunt disponibile alte forme de prezentare (de exemplu picături orale, emulsie) .

 Espumisan se ia în timpul sau după mese şi de asemenea înainte de culcare, dacă este necesar.

Espumisan se ia pe toată perioada în care există simptome.

 Dacă este necesar, Espumisan poate de asemenea să fie luat pe o perioadă lungă de timp. Dar dacă simptomele persistă, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Dacă aveţi impresia că efectul Espumisan este prea intens sau prea slab, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 Dacă luaţi mai mult Espumisan decât trebuie

 Nu sunt anticipate efecte negative în cazul unui supradozaj. Chiar şi cantităţi mari de Espumisan sunt tolerate fără probleme.

 Substanţa activă a Espumisan, simeticona, dezintegrează spuma din stomac şi intestine printr-un proces pur fizic. Simeticona nu este absorbită în sânge.

 Dacă uitaţi să luaţi Espumisan

 Puteți lua doza uitată în orice moment.

 Dacă încetaţi să luaţi Espumisan

 Simptomele pot apărea din nou după întreruperea utilizării Espumisan.

 Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  1.            Reacţii adverse posibile

 Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

 Până în prezent, nu s-au raportat reacţii adverse cauzate de utilizarea Espumisan.

 Espumisan conţine agentul colorant galben amurg FCF (E 110), care poate provoca reacţii alergice. Espumisan conţine conservantul para-hidroxibenzoat de metil (E 218), care poate cauza reacţii alergice, inclusiv reacţii întârziate.

 Raportarea reacţiilor adverse

 Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice reacţii adverse nemenţionate în acest prospect. De asemenea, puteţi raporta reacţiile adverse direct prin intermediul sistemului naţional de raportare, ale cărui detalii sunt publicate pe web-site- ul Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale http://www.anm.ro/. Raportând reacţiile adverse, puteţi contribui la furnizarea de informaţii suplimentare privind siguranţa acestui medicament.

 5  .  Cum se păstrează Espumisan

 Nu lăsaţi acest medicament la vederea şi îndemâna copiilor.

 Nu utilizaţi acest medicament după data de expirare înscrisă pe blister și pe cutie după EXP. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective. A se păstra la temperaturi sub 30°C, în ambalajul original.

 Nu aruncaţi niciun medicament pe calea apei sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să aruncaţi medicamentele pe care nu le mai folosiţi. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  1.            Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

 Ce conţine Espumisan

 -             Substanţa activă este simeticona. Fiecare capsulă moale conține simeticonă 40 mg.

 -             Celelalte componente sunt: para-hidroxibenzoat de metil (E 218), gelatină, glicerol (85%), galben de chinolină (E 104), galben amurg FCF (E 110).

 

Compozitie:

- Substanta activa este simeticona.
Fiecare capsula moale de Espumisan contine 40 mg de simeticona.
- Celelalte componente sunt parahidroxibenzoat de metil (E 218), gelatina, glicerol (85%), galben de chinolina (E 104), galben portocaliu S (E 110).

Mod de administrare:

Doza uzuala este:
Pentru tratamentul simptomelor tulburarilor provocate de gaze la nivelul stomacului sau al intestinelor (de exemplu: acumularea de gaze (meteorism) sau flatulenta si o senzatie de plenitudine):
Copii peste 6 ani, adolescenti si adulti 2 capsule (echivalent la 80 mg simeticona) de 3 - 4 ori pe zi.
Espumisan se poate de asemenea administra dupa interventii chirurgicale.
Espumisan se ia in timpul sau dupa mese si de asemenea inainte de culcare, daca este necesar. Espumisan se ia pe toata perioada in care exista simptome.
Daca este necesar, Espumisan poate de asemenea sa fie luat pe o perioada lunga de timp. Dar daca simptomele persista, va rugam sa va adresati medicului dumneavoastra.
Pentru pregatirea examinarilor cu scop diagnostic ale stomacului si intestinelor, de exemplu radiografia si ecografia:
In ziua precedenta examinarii:
Cate 2 capsule de 3 ori pe zi (echivalentul a un total de 240 mg de simeticona)
In dimineata examinarii:
2 capsule (echivalentul a 80 mg de simeticona)

Tip administrare: cale orala
Forma/textura: capsule moi
Mod prezentare: 50 capsule moi

Deocamdată nu au fost exprimate opinii în legătură cu acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online pentru Espumisan 40 mg-capsule moi x 50 - Berlin-Chemie in categoria de produse Afectiuni gastrointestinale

Ce găsiţi în acest prospect: 1.Ce este Espumisan şi pentru ce se utilizează 2.Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Espumisa 3.Cum să luaţi Espumisan 4.Reacţii adverse posibile 5.Cum se păstrează Espumisan 6.Conţinutul a