Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs
Adauga in Cos

Nedis 20 mg -comprimate x 14

Producător: DR. REDDY'S LAB. LTD

Data expirare: 28 Februarie 2024

(0 review-uri)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Nedis 20 mg -comprimate x 14

Producător: DR. REDDY'S LAB. LTD

Data expirare: 28 Februarie 2024

(0 review-uri)
24.50 LEI
In stoc
Cate iti doresti?
Adauga in Cos
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Sâmbătă, 10 Decembrie 2022

Detalii despre Nedis 20 mg -comprimate x 14 din categoria Afectiuni gastrointestinale

Nedis este recomandat in tratamentul hiperaciditatii gastrice si arsurilor stomacale. Contine ca substanta activa pantoprazol, care blocheaza „pompa” ce produce acid la nivelul stomacului, reducand cantitatea de acid. Nedis este utilizat pentru tratamentul de scurta durata al simptomelor de reflux (de exemplu arsuri in capul pieptului-pirozis, regurgitare de acid) la adulti. Refluxul reprezinta fluxul invers de acid din stomac in esofag („gat”), care poate deveni inflamat si dureros.  Acesta va poate produce simptome cum ar fi senzatia dureroasa de arsura la nivelul pieptului cu tendinta ascendenta inspre gat (pirozis) si un gust acru in gura (regurgitare de acid). Puteti prezenta o ameliorare a simptomelor de reflux acid si de arsura in capul pieptului dupa numai o zi de tratament cu Nedis, dar este necesara administrarea de comprimate timp de 2-3 zile consecutiv pentru a se obtine ameliorarea eficienta a simptomelor.

Nu luaţi NEDIS

dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la pantoprazol sau oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament;

dacă luaţi un medicament care conţine atazanavir (pentru tratamentul infecţiei cu HIV). Consultaţi “NEDIS împreună cu alte medicamente”.

Atenţionări şi precauţii

Înainte să luaţi NEDIS, adresaţi-vă medicului dumneavoastră:

dacă aţi fost tratat pentru arsuri în capul pieptului sau indigestie în mod continuu timp de 4 sau mai multe săptămâni;

dacă aveţi vârsta peste 55 de ani şi luaţi zilnic tratament pentru indigestie eliberat fără prescripţie medicală;

dacă aveţi vârsta peste 55 de ani şi prezentaţi orice simptome de reflux, noi sau modificate recent;

dacă aţi avut ulcer gastric sau aţi suferit o intervenţie chirurgicală la nivelul stomacului;

dacă aveţi probleme hepatice sau icter (îngălbenirea pielii sau a ochilor);

dacă vă prezentaţi în mod regulat la medic pentru simptome sau afecţiuni grave;

dacă urmează să fiţi supuşi unei endoscopii sau unui test respirator denumit test cu C-uree;

dacă ați avut vreodată o reacție la nivelul pielii în urma tratamentului cu un medicament similar cu NEDIS, care reduce cantitatea de acid gastric;

dacă urmează să faceți o analiză de sânge specifică (Cromogranină A).

Dacă vă apare o erupţie pe piele, mai ales în zonele expuse la soare, adresați-vă imediat medicului, deoarece s-ar putea să fie necesară oprirea tratamentului cu NEDIS. Nu uitați să menționați și orice alte manifestări, cum sunt dureri la nivelul articulațiilor.

Informaţi-vă medicul imediat, înainte sau după ce aţi luat acest medicament, dacă remarcaţi oricare dintre următoarele simptome, care ar putea fi un semn al unei alte boli, mai grave:

scădere neintenţionată în greutate (necorelată cu o dietă sau un program de exerciţii fizice);

vărsături, în special dacă sunt repetate;

vărsături cu sânge; acesta poate avea un aspect închis la culoare, de zaț de cafea;

observaţi sânge în scaun; acesta poate avea aspect negru de smoală;

dificultate sau durere la înghiţire;

păreţi palid şi vă simţiţi slăbit (anemie);

durere la nivelul pieptului;

durere de stomac;

diaree severă şi/sau persistentă, deoarece NEDIS a fost asociat cu o mică creştere a diareii infecţioase.

Medicul dumneavoastră poate decide dacă este necesar să efectuaţi anumite analize.

Dacă urmează să efectuaţi o analiză a sângelui, informaţi-vă medicul că luaţi acest medicament.

Puteţi prezenta o ameliorare a simptomelor de reflux acid şi arsuri în capul pieptului după numai o zi de tratament cu NEDIS, însă acest medicament nu este conceput pentru asigurarea unei ameliorări imediate.

Nu trebuie să îl utilizaţi ca măsură preventivă.

Dacă acuzaţi simptome repetitive de arsuri în capul pieptului sau indigestie de mai mult timp, nu omiteţi să vă prezentaţi în mod regulat la medic.

Copii şi adolescenţi

NEDIS nu trebuie utilizat de către copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani datorită lipsei de informaţii privind siguranţa la acest grup de vârstă tânără.

NEDIS împreună cu alte medicamente

Informaţi-vă medicul sau farmacistul dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente. NEDIS poate împiedica anumite medicamente să acţioneze adecvat, în special cele care conţin una dintre următoarele substanţe active:

atazanavir (utilizat pentru tratarea infecţiei cu HIV). Nu trebuie să utilizaţi NEDIS în cazul în care luaţi atazanavir.

ketoconazol (utilizat pentru infecţii fungice);

warfarină şi fenprocumonă (utilizate pentru „subţierea” sângelui şi pentru prevenirea apariţiei de cheaguri). Puteţi necesita analize de sânge suplimentare;

metotrexat (utilizate pentru tratamentul artritei reumatoide, psoriazisului şi în cancer)- dacă luaţi metotrexat, medicul dumneavoastră poate să vă oprească temporar tratamentul cu NEDIS deoarece pantoprazolul poate creşte concentraţiile de metotrexat în sânge.

Nu luaţi NEDIS cu alte medicamente care limitează cantitatea de acid produsă în stomac, cum ar fi un alt inhibitor de pompă protonică (omeprazol, lansoprazol sau rabeprazol) sau un antagonist al receptorilor H2 (de exemplu ranitidină, famotidină).

Totuşi, puteţi lua NEDIS cu antiacide (de exemplu magaldrat, acid alginic, bicarbonat de sodiu, hidroxid de aluminiu, carbonat de magneziu sau combinaţii din acestea), dacă este necesar.

Sarcina şi alăptarea

Nu trebuie să luaţi acest medicament dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi.

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Dacă prezentaţi reacţii adverse cum ar fi ameţeală sau tulburări de vedere, nu trebuie să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje.

 

 

 

 

 

 

Ce contine Nedis 20 mg -comprimate x 14

Ce conţine NEDIS

Substanţa activă este pantoprazol. Fiecare comprimat gastrorezistent conţine pantoprazol 20 mg (sub formă de pantoprazol sodic sesquihidrat);

Celelalte componente sunt: nucleu- manitol, carbonat de sodiu anhidru, crospovidonă, hidroxipropilceluloză, talc, stearat de calciu, strat protector 1- Zein F 4000, copolimer acid metacrilic-etilacrilat(1:1), strat gastrorezistent 2- copolimer acid metacrilic-etilacrilat(1:1),trietilcitrat, dioxid de titan, talc, film- hipromeloză, dioxid de titan (E 171), polietilenglicol 400, oxid galben de fer (E 172) şi cerneală de inscripţionare- shellac, oxid negru de fer (E 172), hidroxid de amoniu 28%.

Cum se foloseste Nedis 20 mg -comprimate x 14

CUM SĂ LUAŢI NEDIS

Luaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este recomandat în acest prospect sau aşa cum v-aspus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza recomandată este de un comprimat pe zi. Nu depăşiţi doza zilnică recomandată de 20 mg pantoprazol.

Trebuie să luaţi acest medicament cel puţin 2-3 zile consecutiv. Opriţi administrarea de NEDIS după dispariţia completă a simptomelor. Puteţi prezenta o ameliorare a simptomelor de reflux acid şi arsuri în capul pieptului după numai o zi de tratament cu NEDIS, însă acest medicament nu este conceput pentru asigurarea unei ameliorări imediate.

Dacă simptomele nu se ameliorează după administrarea continuă a acestui medicament timp de 2 săptămâni, adresaţi-vă medicului.

Nu utilizaţi NEDIS comprimate mai mult de 4 săptămâni fără să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Luaţi comprimatul înainte de masă, la aceeaşi oră în fiecare zi. Trebuie să înghiţiţi comprimatul întreg, cu o cantitate de apă. Nu mestecaţi şi nu spargeţi comprimatul.

Dacă luaţi mai mult decât trebuie din NEDIS

Informaţi-vă imediat medicul sau farmacistul dacă aţi luat o cantitate mai mare decât doza recomandată.

Dacă aţi uitat să luaţi NEDIS

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Luaţi următoarea doză în mod normal, în ziua următoare şi la ora obişnuită.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Produsul este descris gresit?

Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Tip administrare: cale orala
Actiune: antiacid
Forma/textura: comprimate
Mod prezentare: 14 comprimate
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online pentru Nedis 20 mg -comprimate x 14 in categoria de produse Afectiuni gastrointestinale

Nedis este recomandat in tratamentul hiperaciditatii gastrice si arsurilor stomacale. Contine ca substanta activa pantoprazol, care blocheaza „pompa” ce produce acid la nivelul stomacului, reducand cantitatea de acid. Nedis este utilizat pentru tratamentul de scurta durata al simptom