Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs

Clorocalcin 18.18%-Solutie Orala x 50 ml-Biofarm

Producător: BIOFARM

Data expirare: 01 Ianuarie 2023

(0 opinii)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Clorocalcin 18.18%-Solutie Orala x 50 ml-Biofarm

Producător: BIOFARM

Data expirare: 01 Ianuarie 2023

(0 opinii)
12.50 LEI
In stoc
Alege cantitatea
Adauga in cos
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Ultima actualizare: Marţi, 7 Decembrie 2021

Afla detalii despre Clorocalcin 18.18%-Solutie Orala x 50 ml-Biofarm din categoria Alergii

Indicații

Clorocalcin picături orale, soluţie este indicat în:

  • stări ce necesită un aport sporit de calciu: sarcina, alăptare, perioada de creştere rapida, copilarie, hipocalcemie datorată procesului de îmbătrânire;

  • rahitism – în asociere cu vitamina D;

  • spasmofilie, tetanie calciprivă;

  • boli ale sistemului osos – osteoporoza, osteomalacie;

  • hemoragii, hemoptizii, hemoragii postoperatorii, hemoragii cerebrale, epistaxis;

  • albuminurii;

stări alergice: urticarie, edem Quincke, boala serului.

Contraindicații

Este contraindicată administrarea produsului în: insuficienţa renală gravă, nefrolitiaza calcică, hiperparatiroidism, hipercalcemie, hipercalciurie, calcificări tisulare, hipervitaminoza D, metastaze osoase sau în ulcer gastro-duodenal.

Nu se folosesc săruri de calciu în tratarea hipocalcemiei cauzata de insuficienţa renală şi la bolnavi cu acidoză respiratorie.

Atenționări

Concentraţia de calciu în plasma trebuie atent monitorizată în cazul pacienţilor cu insuficienţă renală şi în cazul administrării concomitente a unor doze mari de vitamina D.

Produsul se utilizează cu precauţie în caz de antecedente de ulcer gastro-duodenal. Imobilizarea prelungită poate fi însoţită de hipercalcemie, hipercalciurie; în acest caz tratamentul cu calciu poate fi administrat doar după restabilirea mobilităţii.

Interacțiuni

S-au semnalat cazuri de hipercalcemie la administrarea concomitentă de săruri de calciu şi vitamina D (creşte absorbţia gastro-intestinală a calciului) sau diuretice tiazide (scade eliminarea urinară a calciului).

Sărurile de calciu scad absorbţia unor medicamente ca: fluoruri, unele fluorochinolone, tetracicline, fenitoina, estramustina, săruri de fer. Acestea se administrează la cel puţin trei ore diferenţa de clorura de calciu.

Sarcina

Nu sunt necesare precauţii dacă medicamentul este corect administrat.

Condus auto
Medicamentul nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Reacții adverse

În cursul tratamentului cu Clorocalcin pot apărea următoarele reacţii adverse: constipaţie, greaţă, dureri epigastrice, diaree.

Supradozaj

Administrarea unor cantităţi excesive de Clorocalcin poate determina apariţia simptomelor de hipercalcemie: anorexie, greaţă, vomă, constipaţie, dureri abdominale, slăbiciune musculară, polidipsie, poliurie, calculi renali, şi, în cazuri severe aritmii cardiace şi comă.

Supradozarea este favorizată de administrarea concomitentă de vitamina D. Hipercalcemia uşoară, asimptomatică, se tratează prin oprirea administrării sării de calciu, eventual, a vitaminei D şi ingerarea unor cantităţi mari de fluide. Simptomele severe de hipercalcemie necesită rehidratare prin perfuzare i.v. de soluţie 0,9% de clorură de sodiu pentru a creşte diureza calciului. În acelaşi scop se pot administra furosemid sau alte diuretice de ansă.

Proprietăți farmacodinamice

Grupa farmacoterapeutică: Preparate din calciu. Cod ATC: A12A A07

Calciul intervine în transmiterea sinaptică la nivelul plăcii neuro – musculare. Scăderea calcemiei se manifestă prin hiperexcitabilitate la nivelul S.N.C. şi a plăcii musculare (tetanie calciprivă).

La nivelul aparatului cardiovascular, calciul produce initial efecte asemănătoare cu stimularea simpaticului; la concentraţii mai mari apar centri ectopici şi stimulare miocardica intensa, cu oprirea inimii în sistolă.

Calciul scade permeabilitatea capilară deoarece creşte densitatea cimentului intercelular. Acest efect stă la baza acţiunii antiinflamatoare, antiexudative şi antialergice a calciului.

Calciul stimulează procesul de fagocitoză.

Proprietăți farmacocinetice

Calciul ingerat odată cu alimentele sau sub formă de medicamente este absorbit la nivelul duodenului prin transport activ şi difuziune pasivă. Absorbţia este favorizată de mediul acid, vitamina D, vitamina C, proteine. Alimentele bogate în fosfaţi, oxalaţi şi acid fitic (care formează cu calciul combinaţii insolubile) scad absorbţia intestinală a calciului. De asemenea absorbţia calciului este scazută în sindromul diareic.

Legarea de proteinele plasmatice este moderată (aproximativ 45%).

Eliminarea depinde de absorbţie şi de pierderile excesive de calciu din oase. Calciul se elimină renal (aproximativ 20% din cantitatea absorbită), şi prin fecale (aproximativ 80% din cantitatea de calciu ingerată, fiind reprezentată în principal de calciul neabsorbit).

 

Concentratia

100 g picaturi orale solutie contin Clorura de calciu dihidrat 18,8 g

Doza recomandată este:

La copii sub 10 ani:

-Recalcifiant: 1 picătura pe an de vârstă şi zi;

-Hemostatic: 5 picături pe an de vârstă şi zi;

-Antialbuminuric: 20 de picaturi pe zi;

-Antialergic: 15 - 45 picături pe zi;

-Spasmofilie: 20 picături de 3-6 ori pe zi.

La adulţi:

-Recalcifiant: 10 picături de 2 ori pe zi;

-Hemostatic: 20 picături de 4 ori pe zi;

-Antialbuminuric: 15 -35 picături pe zi;

-Antialergic: 20 picături de 4 ori pe zi.

Un g soluţie conţine 16 picături, iar o picătură conţine aproximativ 2 mg calciu ionic.

Tip administrare: cale orala
Forma/textura: lichid
Cantitate: 50 ml

Deocamdată nu au fost exprimate opinii în legătură cu acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online pentru Clorocalcin 18.18%-Solutie Orala x 50 ml-Biofarm in categoria de produse Alergii

IndicațiiClorocalcin picături orale, soluţie este indicat în: stări ce necesită un aport sporit de calciu: sarcina, alăptare, perioada de creştere rapida, copilarie, hipocalcemie datorată procesului de îmbătrânire; rahitism – în asocier