Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs
Adauga in Cos

Flonase 50 mcg/doza - spray nazal x 60 pulverizari

Producător: GLAXOSMITHKLINE CONSUMER

Data expirare: 30 Noiembrie 2023

(0 review-uri)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Flonase 50 mcg/doza - spray nazal x 60 pulverizari

Producător: GLAXOSMITHKLINE CONSUMER

Data expirare: 30 Noiembrie 2023

(0 review-uri)
49.50 LEI
In stoc
Cate iti doresti?
Adauga in Cos
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Luni, 30 Ianuarie 2023

Detalii despre Flonase 50 mcg/doza - spray nazal x 60 pulverizari din categoria Alergii

Ce găsiţi în acest prospect

1. Ce este Flonase şi pentru ce se utilizează

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Flonase

3. Cum să utilizaţi Flonase

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Flonase

6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

1. Ce este Flonase şi pentru ce se utilizează

Substanţa activă este propionat de fluticazonă, un corticosteroid care, în condiţiile utilizării zilnice, acţionează împotriva inflamaţiei. Acest spray ajută la menţinerea controlului asupra reacţiilor organismului dumneavoastră la factorii alergeni (care declanşează alergii) prezenţi în mediul înconjurător.

Flonase se utilizează la adulţi cu vârsta de 18 ani şi peste, pentru tratamentul simptomelor alergice ale febrei fânului şi ale altor alergii provocate de factori alergeni prezenţi în aer cum ar fi alergiile la animale de casă, acarieni şi spori de mucegai. Acesta ameliorează simptome inclusiv strănut, mâncărimi la nivelul ochilor şi hiperlacrimaţie (ochi umezi) şi simptome precum secreţii nazale (nas care curge) şi mâncărimi ale nasului sau nas înfundat, timp de până la 24 de ore.

Este posibil ca pentru apariţia nivelului maxim de protecţie să fie necesară utilizarea timp de 3 sau 4 zile. Prin urmare, este important să se continue utilizarea regulată pentru a obţine un beneficiu terapeutic complet.

Dacă după 7 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.

2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Flonase

Nu utilizaţi Flonase:

dacă sunteţi alergic la propionat de fluticazonă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

Atenţionări şi precauţii

Înainte să utilizaţi Flonase adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului:

dacă utilizaţi alte medicamente care conţin corticosteroizi (inclusiv creme pentru tratamentul eczemelor, inhalatoare pentru tratamentul astmului bronşic, comprimate, medicamente injectabile, spray-uri nazale şi picături pentru aplicare în ochi sau în nas).

dacă aveţi o infecţie în interiorul nasului sau la nivelul sinusurilor, sau dacă aveţi o răceală, dacă aveţi febră, dacă aţi suferit de curând o intervenţie chirurgicală, o leziune (rană) sau o ulceraţie la nivelul nasului.

Dacă după 7 zile simptomele dumneavoastră nu se îmbunătăţesc, adresaţi-vămedicului dumneavoastră.

Nu utilizaţi acest spray continuu mai mult de 3 luni decât la recomandarea medicului dumneavoastră.

Adresați-vă medicului dumneavoastră dacă prezentaţi vedere înceţoşată sau alte tulburări ale vederii care pot fi cauzate de cataractă sau glaucom.

Când spray-uri nazale cu corticosteroizi sunt utilizate în doze mari pentru perioade lungi de timp, reacţiile adverse pot apărea din cauza medicamentului care este absorbit de către organism. Aceste reacţii sunt mult mai puțin probabil să apară decât în cazul corticosteroizilor administraţi pe cale orală şi pot varia la fiecare pacient în parte și între diferitele medicamente cu corticosteroizi. Efecte sistemice potențiale pot include sindromul Cushing, caracteristici cushingoide, supresie corticosuprarenală, întârzierea creșterii la copii și adolescenți și, mai rar, scăderea densităţii minerale osoase, efecte asupra metabolismului glucozei și o gamă de efecte psihologice sau comportamentale, inclusiv hiperactivitate psihomotorie, tulburări de somn, anxietate, depresie sau agresivitate (mai ales la copii și adolescenţi).

Tratamentul cu doze mai mari de corticosteroizi nazali decât cele recomandate poate duce la supresia corticosuprarenalei semnificativă clinic. În cazul în care există dovezi că se utilizează doze mai mari decât cele recomandate, atunci o suplimentare cu corticosteroid sistemic adiţional trebuie luată în considerare în timpul perioadelor de stres sau intervenții chirurgicale.

Flonase împreună cu alte medicamente

Vă rugăm spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv medicamente care se eliberează fără prescripţie medicală, mai ales:

medicamente care conţin corticosteroizi (inclusiv creme pentru tratamentul eczemelor, inhalatoare pentru tratamentul astmului bronşic, comprimate, medicamente injectabile, spray-urinazale şi picături pentru aplicare în ochi sau în nas)

ritonavir sau cobicistat ( medicamente pentru tratamentul infecţiei cu virusul imunodeficienţei umane [HIV])

ketoconazol (un medicament pentru tratamentul infecţiilor produse de fungi).

Unele medicamente pot creşte efectul Flonase şi e posibil ca medicul dumneavoastră să dorească să vă monitorizeze cu atenţie dacă luaţi aceste medicamente (inclusiv unele medicamente pentru tratamentul infecţiei cu virusul imunodeficienţei umane [HIV]: ritonavir, cobicistat).

Flonase împreună cu alimente şi băuturi

Puteţi utiliza Flonase indiferent de momentul zilei, chiar dacă aţi consumat sau nu alimente.

Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. Nu există date privind efectele acestui medicament asupra fertilităţii.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Este improbabil ca Flonase să influenţeze capacitatea dumneavoastră de a conduce vehicule şi de a folosi orice unelte sau utilaje.

Flonase conţine clorură de benzalconiu care vă poate provoca anumite probleme legate de respiraţie (bronhospasm) sau iritaţie la nivelul mucoasei nasului şi, în special în cazul utilizării pe termen lung, tumefierea acestei mucoase (edeme).

3. Cum să utilizaţi Flonase

Utilizaţi întotdeauna acest medicament exact aşa cum este descris în acest prospect sau aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza pentru adulţi cu vârsta de 18 ani şi peste:

Doza recomandată este de două pulverizări în fiecare nară o dată pe zi (200 micrograme propionat de fluticazonă), de preferat dimineaţa.

După ameliorarea simptomelor dumneavoastră, veţi putea scădea doza la o pulverizare în fiecare nară o dată pe zi.

Dacă simptomele sunt extrem de grave, este posibil să fie necesară creşterea dozei la două pulverizări în fiecare nară de două ori pe zi până la ameliorarea acestora, însă numai pentru o durată scurtă de timp.

Nu administraţi mai mult de 8 pulverizări (4 în fiecare nară) în fiecare zi.

Folosiţi cea mai mică doză posibilă pentru controlul simptomelor dumneavoastră.

Dacă după 7 zile simptomele dumneavoastră nu se ameliorează sau dacă nu sunt bine controlate, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Nu utilizaţi o doză mai mare decât doza recomandată.

Utilizarea la copii şi adolescenţi:

A nu se utiliza de către copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani.

Mod de administrare

Administrarea se face numai în nas.

Nu înghiţiţi.

Nu pulverizaţi în ochi.

Înainte de a începe un nou flacon de Flonase:

Flonase are un capac care are rolul de a proteja şi de a menţine curat aplicatorul nazal. Scoateţi acest capac înainte de utilizarea spray-ului (Imaginea 1).

Înainte de a începe o nouă sticlă de Flonase sau dacă nu aţi utilizat spray-ul de mai multe zile, pulverizaţi de câteva ori până la observarea unei formaţiuni de vapori, pentru a vă asigura că veţi utiliza o doză corectă.

Ţineţi degetul mare sub partea inferioară a flaconului şi arătătorul şi degetul mijlociu pe fiecare latură a aplicatorului nazal. Fără a mişca degetul mare, apăsaţi de câteva ori cu celelalte două degete până la obţinerea unei formaţiuni de vapori (Imaginea 2).

În acest timp, nu îndreptaţi aplicatorul nazal spre dumneavoastră sau spre o altă persoană.

Dacă spray-ul tot nu funcţionează, curăţaţi-l conform indicaţiilor de la pct. „Curăţarea spray-ului“. Nu încercaţi să desfundaţi sau să lărgiţi orificiul de dimensiuni mici al aplicatorului spray-ului folosind un ac sau alte obiecte ascuţite deoarece aceasta poate duce la distrugerea mecanismului spray-ului.

 

Utilizarea Flonase:

∙ Suflaţi nasul cu blândeţe.

∙ Agitaţi bine flaconul şi scoateţi capacul de protecţie.

∙ Dacă este un flacon de Flonase care nu a mai fost utilizat până atunci sau dacă nu aţi utilizatspray-ul timp de mai multe zile, va fi nevoie să pregătiţi mecanismul. Apăsaţi de câteva ori pe pompă până vedeţi apărând o formaţiune de vapori.

∙ Ţineţi flaconul conform imaginii (Imaginea 3). Introduceţi aplicatorul nazal într-o nară şi acoperiţi cealaltă nară cu degetul, aplecaţi puţin capul spre înainte şi ţineţi flaconul în poziţie verticală conform imaginii (Imaginea 4). Încercaţi să nu orientaţi aplicatorul nazal spre regiunea centrală a nasului.

∙ Începeţi să inspiraţi încet pe nas. Pe măsură ce inspiraţi, apăsaţi ferm pe părţile laterale ale aplicatorului nazal pentru a elibera o pulverizare în nară.

∙ Expiraţi pe gură. Repetaţi pasul 4 pentru a elibera o a doua pulverizare în aceeaşi nară.

∙ Scoateţi aplicatorul nazal din nara respectivă şi expiraţi pe gură (Imaginea 5).

∙ Repetaţi paşii de la 4 la 6 pentru administrarea dozei în cealaltă nară.

∙ După utilizarea spray-ului, ştergeţi aplicatorul nazal cu un şerveţel curat sau cu o batistă curată şi puneţi capacul la loc.

 

Pentru curăţarea spray-ului:

∙ Scoateţi capacul şi demontaţi aplicatorul nazal (Imaginea 6).

∙ Înmuiaţi aplicatorul nazal şi capacul în apă caldă timp de câteva minute (Imaginea 7) şi apoi clătiţi-le sub jetul de la robinet (Imaginea 8).

∙ Scuturaţi-le pentru a îndepărta excesul de apă şi lăsaţi-le să se usuce într-un loc unde temperatura este călduţă – nu prea fierbinte!

∙ Puneţi la loc aplicatorul nazal (Imaginea 9).

∙ Dacă este cazul, apăsaţi de câteva ori pe pompă până se observă o formaţiune de vapori. Puneţi la loc capacul.

∙ Nu încercaţi să desfundaţi sau să lărgiţi orificiul de dimensiuni mici al aplicatorului spray-uluifolosind un ac sau alte obiecte ascuţite deoarece aceasta poate duce la distrugerea mecanismului spray-ului.

Este posibil ca pentru apariţia nivelului maxim de protecţie oferit de Flonase să fie necesară utilizarea timp de 3 sau 4 zile. Pentru a preveni apariţia simptomelor, începeţi să utilizaţi Flonase înainte de expunerea la factorii care declanşează în mod obişnuit apariţia simptomelor în cazul dumneavoastră.

Nu trebuie să utilizaţi Flonase pentru un interval care să depăşească perioada de expunere la factorii care declanşează în mod obişnuit apariţia simptomelor alergice în cazul dumneavoastră (de exemplu, polen).

Dacă utilizaţi mai mult Flonase decât trebuie

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi mai mult medicament decât doza recomandată.

Dacă uitaţi să utilizaţi Flonase

Dacă uitaţi să utilizaţi o doză, pur şi simplu administraţi doza următoare atunci când trebuie. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vămedicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

În cazul utilizării unor spray-uri nazale cu corticosteroizi în doze mari pentru perioade lungi de timp, ar putea apărea reacţii adverse din cauza absorbţiei medicamentului de către organism.

Unele reacții adverse pot fi grave.

Reacţii adverse foarte rare, dar grave, pentru care trebuie să primiţi imediat asistenţă medicală

∙ Semne ale unei reacţii alergice, cum ar fi erupţie trecătoare pe piele, umflarea gurii sau a feţei sau respiraţie dificilă.

∙ Dacă observaţi noi modificări ale vederii care apar după ce începeţi utilizarea acestui medicament. S-au raportat cazuri rare de probleme ale ochilor cum ar fi cataractă sau glaucom la persoanele care au utilizat doze mari de corticosteroizi pe durata mai multor ani.

∙ Este posibil să apară mici orificii (perforaţii) ale peretelui din interiorul nasului care separă nările.

∙ Probleme la nivelul ochilor cum este durerea.

Reacţii adverse cu frecvenţă necunoscută

Nu este cunoscută cât de des apar aceste reacţii adverse, dar dacă apar, opriți utilizarea acestui medicament și solicitați imediat asistență medicală

∙ Înceţoşarea vederii.

În cazul apariţiei oricăreia dintre aceste simptome, opriţi utilizarea medicamentului şi solicitați imediat asistență medicală.

Alte reacţii adverse

Reacţii adverse foarte frecvente

Acestea ar putea afecta mai mult de 1 persoană din 10:

∙ Sângerări nazale ocazionale.

Reacţii adverse frecvente

Acestea ar putea afecta până la 1 persoană din 10:

∙ Strănut după utilizarea spray-ului, dar care încetează în scurt timp.

∙ Perceperea de gusturi sau mirosuri neplăcute.

∙ Uscăciune sau iritaţie a nasului sau gâtului.

∙ Durere de cap.

Reacţii adverse foarte rare

Acestea pot afecta până la 1 persoană din 10000:

∙ Probleme la nivelul nasului cum sunt durere şi/sau sângerări persistente din nas.

În cazul apariţiei oricăreia dintre aceste simptome, opriţi utilizarea medicamentului şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

 

Ce contine Flonase 50 mcg/doza - spray nazal x 60 pulverizari

Ce conţine Flonase

Substanţa activă este propionat de fluticazonă. Fiecare pulverizare eliberează 100 mg suspensie care conţin propionat de fluticazonă 50 micrograme ca doză administrată.

Celelalte componente sunt glucoză (anhidră), celuloză microcristalină, carmeloză sodică, alcool feniletilic, clorură de benzalconiu, polisorbat 80 şi apă purificată.

Cum se foloseste Flonase 50 mcg/doza - spray nazal x 60 pulverizari

Utilizare:

Doza pentru adulţi cu vârsta de 18 ani şi peste: Doza recomandată este de două pulverizări în fiecare nară o dată pe zi (200 micrograme propionat de fluticazonă), de preferat dimineaţa. După ameliorarea simptomelor dumneavoastră, veţi putea scădea doza la o pulverizare în fiecare nară o dată pe zi. Dacă simptomele sunt extrem de grave, este posibil să fie necesară creşterea dozei la două pulverizări în fiecare nară de două ori pe zi până la ameliorarea acestora, însă numai pentru o durată scurtă de timp. - Nu administraţi mai mult de 8 pulverizări (4 în fiecare nară) în fiecare zi. - Folosiţi cea mai mică doză posibilă pentru controlul simptomelor dumneavoastră. - Dacă după 7 zile simptomele dumneavoastră nu se ameliorează sau dacă nu sunt bine controlate, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. - Nu utilizaţi o doză mai mare decât doza recomandată. Utilizarea la copii şi adolescenţi: A nu se utiliza de către copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani.

Administrarea se face numai în nas. Nu înghiţiţi. Nu pulverizaţi în ochi. Înainte de a începe un nou flacon de Flonase: Flonase are un capac care are rolul de a proteja şi de a menţine curat aplicatorul nazal. Scoateţi acest capac înainte de utilizarea spray-ului (Imaginea 1). Înainte de a începe o nouă sticlă de Flonase sau dacă nu aţi utilizat spray-ul de mai multe zile, pulverizaţi de câteva ori până la observarea unei formaţiuni de vapori, pentru a vă asigura că veţi utiliza o doză corectă. Ţineţi degetul mare sub partea inferioară a flaconului şi arătătorul şi degetul mijlociu pe fiecare latură a aplicatorului nazal. Fără a mişca degetul mare, apăsaţi de câteva ori cu celelalte două degete până la obţinerea unei formaţiuni de vapori (Imaginea 2). În acest timp, nu îndreptaţi aplicatorul nazal spre dumneavoastră sau spre o altă persoană. Dacă spray-ul tot nu funcţionează, curăţaţi-l conform indicaţiilor de la pct. Curăţarea spray-ului. Nu încercaţi să desfundaţi sau să lărgiţi orificiul de dimensiuni mici al aplicatorului spray-ului folosind un ac sau alte obiecte ascuţite deoarece aceasta poate duce la distrugerea mecanismului spray-ului.

Produsul este descris gresit?

Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Tip administrare: cale respiratorie
Tip produs: spray nazal
Forma/textura: lichid
Cantitate: 60 doze
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online pentru Flonase 50 mcg/doza - spray nazal x 60 pulverizari in categoria de produse Alergii

Ce găsiţi în acest prospect 1. Ce este Flonase şi pentru ce se utilizează 2. Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Flonase 3. Cum să utilizaţi Flonase 4. Reacţii adverse posibile 5. Cum se păstrează Flonase 6. Conţinutul ambalajului şi a