În această perioadă ne confruntăm cu un volum mare de comenzi, ceea ce ar putea duce la întârzieri în procesarea și livrarea comenzilor.
Echipa noastră depune toate eforturile pentru a vă asigura că fiecare comandă este procesată cât mai rapid posibil. Vă mulțumim pentru încrederea acordată și pentru sprijinul continuu.

Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs
Adauga in Cos

Flonase spray nazal, 50 micrograme/doza, 60 pulverizari, Gsk

Producător: GLAXOSMITHKLINE CONSUMER

Data expirare: 31 Iulie 2024

(0 review-uri)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Flonase spray nazal, 50 micrograme/doza, 60 pulverizari, Gsk

Data expirare: 31 Iulie 2024

(0 review-uri)
49.50 LEI
In stoc
Cate iti doresti?
Adauga in Cos
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Sâmbătă, 24 Februarie 2024

Detalii despre Flonase spray nazal, 50 micrograme/doza, 60 pulverizari, Gsk din categoria Alergii

Ce gasiti în acest prospect

1. Ce este Flonase si pentru ce se utilizeaza

2. Ce trebuie sa stiti înainte sa utilizati Flonase

3. Cum sa utilizati Flonase

4. Reactii adverse posibile

5. Cum se pastreaza Flonase

6. Continutul ambalajului si alte informatii

1. Ce este Flonase si pentru ce se utilizeaza

Substanta activa este propionat de fluticazona, un corticosteroid care, în conditiile utilizarii zilnice, actioneaza împotriva inflamatiei. Acest spray ajuta la mentinerea controlului asupra reactiilor organismului dumneavoastra la factorii alergeni (care declanseaza alergii) prezenti în mediul înconjurator.

Flonase se utilizeaza la adulti cu vârsta de 18 ani si peste, pentru tratamentul simptomelor alergice ale febrei fânului si ale altor alergii provocate de factori alergeni prezenti în aer cum ar fi alergiile la animale de casa, acarieni si spori de mucegai. Acesta amelioreaza simptome inclusiv stranut, mâncarimi la nivelul ochilor si hiperlacrimatie (ochi umezi) si simptome precum secretii nazale (nas care curge) si mâncarimi ale nasului sau nas înfundat, timp de pâna la 24 de ore.

Este posibil ca pentru aparitia nivelului maxim de protectie sa fie necesara utilizarea timp de 3 sau 4 zile. Prin urmare, este important sa se continue utilizarea regulata pentru a obtine un beneficiu terapeutic complet.

Daca dupa 7 zile nu va simtiti mai bine sau va simtiti mai rau, trebuie sa va adresati unui medic.

2. Ce trebuie sa stiti înainte sa utilizati Flonase

Nu utilizati Flonase:

daca sunteti alergic la propionat de fluticazona sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).

Atentionari si precautii

Înainte sa utilizati Flonase adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului:

daca utilizati alte medicamente care contin corticosteroizi (inclusiv creme pentru tratamentul eczemelor, inhalatoare pentru tratamentul astmului bronsic, comprimate, medicamente injectabile, spray-uri nazale si picaturi pentru aplicare în ochi sau în nas).

daca aveti o infectie în interiorul nasului sau la nivelul sinusurilor, sau daca aveti o raceala, daca aveti febra, daca ati suferit de curând o interventie chirurgicala, o leziune (rana) sau o ulceratie la nivelul nasului.

Daca dupa 7 zile simptomele dumneavoastra nu se îmbunatatesc, adresati-vamedicului dumneavoastra.

Nu utilizati acest spray continuu mai mult de 3 luni decât la recomandarea medicului dumneavoastra.

Adresati-va medicului dumneavoastra daca prezentati vedere încetosata sau alte tulburari ale vederii care pot fi cauzate de cataracta sau glaucom.

Când spray-uri nazale cu corticosteroizi sunt utilizate în doze mari pentru perioade lungi de timp, reactiile adverse pot aparea din cauza medicamentului care este absorbit de catre organism. Aceste reactii sunt mult mai putin probabil sa apara decât în cazul corticosteroizilor administrati pe cale orala si pot varia la fiecare pacient în parte si între diferitele medicamente cu corticosteroizi. Efecte sistemice potentiale pot include sindromul Cushing, caracteristici cushingoide, supresie corticosuprarenala, întârzierea cresterii la copii si adolescenti si, mai rar, scaderea densitatii minerale osoase, efecte asupra metabolismului glucozei si o gama de efecte psihologice sau comportamentale, inclusiv hiperactivitate psihomotorie, tulburari de somn, anxietate, depresie sau agresivitate (mai ales la copii si adolescenti).

Tratamentul cu doze mai mari de corticosteroizi nazali decât cele recomandate poate duce la supresia corticosuprarenalei semnificativa clinic. În cazul în care exista dovezi ca se utilizeaza doze mai mari decât cele recomandate, atunci o suplimentare cu corticosteroid sistemic aditional trebuie luata în considerare în timpul perioadelor de stres sau interventii chirurgicale.

Flonase împreuna cu alte medicamente

Va rugam spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv medicamente care se elibereaza fara prescriptie medicala, mai ales:

medicamente care contin corticosteroizi (inclusiv creme pentru tratamentul eczemelor, inhalatoare pentru tratamentul astmului bronsic, comprimate, medicamente injectabile, spray-urinazale si picaturi pentru aplicare în ochi sau în nas)

ritonavir sau cobicistat ( medicamente pentru tratamentul infectiei cu virusul imunodeficientei umane [HIV])

ketoconazol (un medicament pentru tratamentul infectiilor produse de fungi).

Unele medicamente pot creste efectul Flonase si e posibil ca medicul dumneavoastra sa doreasca sa va monitorizeze cu atentie daca luati aceste medicamente (inclusiv unele medicamente pentru tratamentul infectiei cu virusul imunodeficientei umane [HIV]: ritonavir, cobicistat).

Flonase împreuna cu alimente si bauturi

Puteti utiliza Flonase indiferent de momentul zilei, chiar daca ati consumat sau nu alimente.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramâneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari înainte de a lua acest medicament. Nu exista date privind efectele acestui medicament asupra fertilitatii.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Este improbabil ca Flonase sa influenteze capacitatea dumneavoastra de a conduce vehicule si de a folosi orice unelte sau utilaje.

Flonase contine clorura de benzalconiu care va poate provoca anumite probleme legate de respiratie (bronhospasm) sau iritatie la nivelul mucoasei nasului si, în special în cazul utilizarii pe termen lung, tumefierea acestei mucoase (edeme).

3. Cum sa utilizati Flonase

Utilizati întotdeauna acest medicament exact asa cum este descris în acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Doza pentru adulti cu vârsta de 18 ani si peste:

Doza recomandata este de doua pulverizari în fiecare nara o data pe zi (200 micrograme propionat de fluticazona), de preferat dimineata.

Dupa ameliorarea simptomelor dumneavoastra, veti putea scadea doza la o pulverizare în fiecare nara o data pe zi.

Daca simptomele sunt extrem de grave, este posibil sa fie necesara cresterea dozei la doua pulverizari în fiecare nara de doua ori pe zi pâna la ameliorarea acestora, însa numai pentru o durata scurta de timp.

Nu administrati mai mult de 8 pulverizari (4 în fiecare nara) în fiecare zi.

Folositi cea mai mica doza posibila pentru controlul simptomelor dumneavoastra.

Daca dupa 7 zile simptomele dumneavoastra nu se amelioreaza sau daca nu sunt bine controlate, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Nu utilizati o doza mai mare decât doza recomandata.

Utilizarea la copii si adolescenti:

A nu se utiliza de catre copii si adolescenti cu vârsta sub 18 ani.

Mod de administrare

Administrarea se face numai în nas.

Nu înghititi.

Nu pulverizati în ochi.

Înainte de a începe un nou flacon de Flonase:

Flonase are un capac care are rolul de a proteja si de a mentine curat aplicatorul nazal. Scoateti acest capac înainte de utilizarea spray-ului (Imaginea 1).

Înainte de a începe o noua sticla de Flonase sau daca nu ati utilizat spray-ul de mai multe zile, pulverizati de câteva ori pâna la observarea unei formatiuni de vapori, pentru a va asigura ca veti utiliza o doza corecta.

Å¢ineti degetul mare sub partea inferioara a flaconului si aratatorul si degetul mijlociu pe fiecare latura a aplicatorului nazal. Fara a misca degetul mare, apasati de câteva ori cu celelalte doua degete pâna la obtinerea unei formatiuni de vapori (Imaginea 2).

În acest timp, nu îndreptati aplicatorul nazal spre dumneavoastra sau spre o alta persoana.

Daca spray-ul tot nu functioneaza, curatati-l conform indicatiilor de la pct. „Curatarea spray-ului“. Nu încercati sa desfundati sau sa largiti orificiul de dimensiuni mici al aplicatorului spray-ului folosind un ac sau alte obiecte ascutite deoarece aceasta poate duce la distrugerea mecanismului spray-ului.

 

Utilizarea Flonase:

∙ Suflati nasul cu blândete.

∙ Agitati bine flaconul si scoateti capacul de protectie.

∙ Daca este un flacon de Flonase care nu a mai fost utilizat pâna atunci sau daca nu ati utilizatspray-ul timp de mai multe zile, va fi nevoie sa pregatiti mecanismul. Apasati de câteva ori pe pompa pâna vedeti aparând o formatiune de vapori.

∙ Å¢ineti flaconul conform imaginii (Imaginea 3). Introduceti aplicatorul nazal într-o nara si acoperiti cealalta nara cu degetul, aplecati putin capul spre înainte si tineti flaconul în pozitie verticala conform imaginii (Imaginea 4). Încercati sa nu orientati aplicatorul nazal spre regiunea centrala a nasului.

∙ Începeti sa inspirati încet pe nas. Pe masura ce inspirati, apasati ferm pe partile laterale ale aplicatorului nazal pentru a elibera o pulverizare în nara.

∙ Expirati pe gura. Repetati pasul 4 pentru a elibera o a doua pulverizare în aceeasi nara.

∙ Scoateti aplicatorul nazal din nara respectiva si expirati pe gura (Imaginea 5).

∙ Repetati pasii de la 4 la 6 pentru administrarea dozei în cealalta nara.

∙ Dupa utilizarea spray-ului, stergeti aplicatorul nazal cu un servetel curat sau cu o batista curata si puneti capacul la loc.

 

Pentru curatarea spray-ului:

∙ Scoateti capacul si demontati aplicatorul nazal (Imaginea 6).

∙ Înmuiati aplicatorul nazal si capacul în apa calda timp de câteva minute (Imaginea 7) si apoi clatiti-le sub jetul de la robinet (Imaginea 8).

∙ Scuturati-le pentru a îndeparta excesul de apa si lasati-le sa se usuce într-un loc unde temperatura este calduta – nu prea fierbinte!

∙ Puneti la loc aplicatorul nazal (Imaginea 9).

∙ Daca este cazul, apasati de câteva ori pe pompa pâna se observa o formatiune de vapori. Puneti la loc capacul.

∙ Nu încercati sa desfundati sau sa largiti orificiul de dimensiuni mici al aplicatorului spray-uluifolosind un ac sau alte obiecte ascutite deoarece aceasta poate duce la distrugerea mecanismului spray-ului.

Este posibil ca pentru aparitia nivelului maxim de protectie oferit de Flonase sa fie necesara utilizarea timp de 3 sau 4 zile. Pentru a preveni aparitia simptomelor, începeti sa utilizati Flonase înainte de expunerea la factorii care declanseaza în mod obisnuit aparitia simptomelor în cazul dumneavoastra.

Nu trebuie sa utilizati Flonase pentru un interval care sa depaseasca perioada de expunere la factorii care declanseaza în mod obisnuit aparitia simptomelor alergice în cazul dumneavoastra (de exemplu, polen).

Daca utilizati mai mult Flonase decât trebuie

Spuneti medicului dumneavoastra daca utilizati mai mult medicament decât doza recomandata.

Daca uitati sa utilizati Flonase

Daca uitati sa utilizati o doza, pur si simplu administrati doza urmatoare atunci când trebuie. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca aveti orice întrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-vamedicului dumneavoastra sau farmacistului.

4. Reactii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reactii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

În cazul utilizarii unor spray-uri nazale cu corticosteroizi în doze mari pentru perioade lungi de timp, ar putea aparea reactii adverse din cauza absorbtiei medicamentului de catre organism.

Unele reactii adverse pot fi grave.

Reactii adverse foarte rare, dar grave, pentru care trebuie sa primiti imediat asistenta medicala

∙ Semne ale unei reactii alergice, cum ar fi eruptie trecatoare pe piele, umflarea gurii sau a fetei sau respiratie dificila.

∙ Daca observati noi modificari ale vederii care apar dupa ce începeti utilizarea acestui medicament. S-au raportat cazuri rare de probleme ale ochilor cum ar fi cataracta sau glaucom la persoanele care au utilizat doze mari de corticosteroizi pe durata mai multor ani.

∙ Este posibil sa apara mici orificii (perforatii) ale peretelui din interiorul nasului care separa narile.

∙ Probleme la nivelul ochilor cum este durerea.

Reactii adverse cu frecventa necunoscuta

Nu este cunoscuta cât de des apar aceste reactii adverse, dar daca apar, opriti utilizarea acestui medicament si solicitati imediat asistenta medicala

∙ Încetosarea vederii.

În cazul aparitiei oricareia dintre aceste simptome, opriti utilizarea medicamentului si solicitati imediat asistenta medicala.

Alte reactii adverse

Reactii adverse foarte frecvente

Acestea ar putea afecta mai mult de 1 persoana din 10:

∙ Sângerari nazale ocazionale.

Reactii adverse frecvente

Acestea ar putea afecta pâna la 1 persoana din 10:

∙ Stranut dupa utilizarea spray-ului, dar care înceteaza în scurt timp.

∙ Perceperea de gusturi sau mirosuri neplacute.

∙ Uscaciune sau iritatie a nasului sau gâtului.

∙ Durere de cap.

Reactii adverse foarte rare

Acestea pot afecta pâna la 1 persoana din 10000:

∙ Probleme la nivelul nasului cum sunt durere si/sau sângerari persistente din nas.

În cazul aparitiei oricareia dintre aceste simptome, opriti utilizarea medicamentului si adresati-va medicului dumneavoastra.

 

Ce contine Flonase spray nazal, 50 micrograme/doza, 60 pulverizari, Gsk

Ce contine Flonase

Substanta activa este propionat de fluticazona. Fiecare pulverizare elibereaza 100 mg suspensie care contin propionat de fluticazona 50 micrograme ca doza administrata.

Celelalte componente sunt glucoza (anhidra), celuloza microcristalina, carmeloza sodica, alcool feniletilic, clorura de benzalconiu, polisorbat 80 si apa purificata.

Cum se foloseste Flonase spray nazal, 50 micrograme/doza, 60 pulverizari, Gsk

Utilizare:

Doza pentru adulti cu vârsta de 18 ani si peste: Doza recomandata este de doua pulverizari în fiecare nara o data pe zi (200 micrograme propionat de fluticazona), de preferat dimineata. Dupa ameliorarea simptomelor dumneavoastra, veti putea scadea doza la o pulverizare în fiecare nara o data pe zi. Daca simptomele sunt extrem de grave, este posibil sa fie necesara cresterea dozei la doua pulverizari în fiecare nara de doua ori pe zi pâna la ameliorarea acestora, însa numai pentru o durata scurta de timp. - Nu administrati mai mult de 8 pulverizari (4 în fiecare nara) în fiecare zi. - Folositi cea mai mica doza posibila pentru controlul simptomelor dumneavoastra. - Daca dupa 7 zile simptomele dumneavoastra nu se amelioreaza sau daca nu sunt bine controlate, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului. - Nu utilizati o doza mai mare decât doza recomandata. Utilizarea la copii si adolescenti: A nu se utiliza de catre copii si adolescenti cu vârsta sub 18 ani.

Administrarea se face numai în nas. Nu înghititi. Nu pulverizati în ochi. Înainte de a începe un nou flacon de Flonase: Flonase are un capac care are rolul de a proteja si de a mentine curat aplicatorul nazal. Scoateti acest capac înainte de utilizarea spray-ului (Imaginea 1). Înainte de a începe o noua sticla de Flonase sau daca nu ati utilizat spray-ul de mai multe zile, pulverizati de câteva ori pâna la observarea unei formatiuni de vapori, pentru a va asigura ca veti utiliza o doza corecta. Å¢ineti degetul mare sub partea inferioara a flaconului si aratatorul si degetul mijlociu pe fiecare latura a aplicatorului nazal. Fara a misca degetul mare, apasati de câteva ori cu celelalte doua degete pâna la obtinerea unei formatiuni de vapori (Imaginea 2). În acest timp, nu îndreptati aplicatorul nazal spre dumneavoastra sau spre o alta persoana. Daca spray-ul tot nu functioneaza, curatati-l conform indicatiilor de la pct. Curatarea spray-ului. Nu încercati sa desfundati sau sa largiti orificiul de dimensiuni mici al aplicatorului spray-ului folosind un ac sau alte obiecte ascutite deoarece aceasta poate duce la distrugerea mecanismului spray-ului.

Produsul este descris gresit?

Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Tip administrare: cale respiratorie
Tip produs: spray nazal
Forma/textura: lichid
Cantitate: 60 doze
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online pentru Flonase spray nazal, 50 micrograme/doza, 60 pulverizari, Gsk in categoria de produse Alergii

Ce gasiti în acest prospect 1. Ce este Flonase si pentru ce se utilizeaza 2. Ce trebuie sa stiti înainte sa utilizati Flonase 3. Cum sa utilizati Flonase 4. Reactii adverse posibile 5. Cum se pastreaza Flonase 6. Continutul ambalajului si alte informatii 1