20% reducere la achizitionarea oricarui produs din gama C-VIT, de la Sesderma

Vezi oferta >
Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs
Adauga in Cos

Paduden Rapid, 200 mg, 10 comprimate filmate, Terapia

Producător: Terapia Rambaxy

Data expirare: 31 Octombrie 2023

(0 review-uri)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Paduden Rapid, 200 mg, 10 comprimate filmate, Terapia

Brand / gamă: Terapia Rambaxy

Data expirare: 31 Octombrie 2023

(0 review-uri)
9.00 LEI
In stoc
Cate iti doresti?
Adauga in Cos
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Duminică, 2 Aprilie 2023

Detalii despre Paduden Rapid, 200 mg, 10 comprimate filmate, Terapia din categoria Produse pentru reumatism

Indicații

Tratamentul simptomatic al durerilor de intensitate uşoară până la moderată, cum sunt cefaleea, durerea menstruală, durerea dentară, precum şi pentru tratamentul febrei şi durerii din răceala comună.

Contraindicații

Hipersensibilitate la substanţa activă sau la oricare dintre excipienţii.

Pacienţii care au prezentat anterior reacţii de hipersensibilitate (de exemplu bronhospasm, astm bronşic, rinită, angioedem sau urticarie) ca răspuns la administrarea de acid acetilsalicilic sau alte medicamente antiinflamatoare nesteroidiene.

Ulcer peptic/hemoragie activ(ă) sau în antecedente (două sau mai multe episoade distincte şi dovedite de ulcerare sau sângerare).

Antecedente de sângerare sau perforare gastrointestinală legate de terapia anterioară cu AINS.

Insuficienţă cardiacă severă (Clasa IV clasificarea NYHA), insuficienţă renală severă sau insuficienţă hepatică severă.

Pacienţi cu diateză hemoragică şi tulburări de coagulare.

Pacienţi cu hemoragie cerebrală vasculară sau altă hemoragie activă. Pacienţi cu tulburări hematopoetice de etiologie neprecizată.

Pacienţi cu deshidratare severă (determinată de vărsături, diaree sau aport insuficient de lichide). Adolescenţi cu greutate corporală sub 40 kg şi copii.

Ultimul trimestru de sarcină.

Sarcina

Inhibarea sintezei prostaglandinei poate avea un efect advers asupra sarcinii şi/sau asupra dezvoltării embrio-fetale. Datele din studiile epidemiologice sugerează un risc crescut de avort, malformaţie cardiacă şi gastroschizis după utilizarea inhibitorului sintezei prostaglandinei în perioada de început a sarcinii. Riscul absolut de malformaţii cardiovasculare a crescut de la mai puţin de 1% până la aproximativ 1,5%. Se presupune că riscul creşte odată cu doza şi durata terapiei.

La animale, s-a demonstrat că administrarea unui inhibitor al sintezei de prostaglandine determină o creştere a numărului de avorturi înainte şi după implantare, precum şi a letalităţii embrio-fetale. În plus, s-au raportat incidenţe crescute ale unor malformaţii diverse, inclusiv cardiovasculare, la animale cărora li s-a administrat inhibitor de sinteză a prostaglandinei, în perioada organogenetică.

Ibuprofenul nu trebuie administrat în timpul primului şi celui de al doilea trimestru de sarcină, cu excepţia cazurilor în care este absolut necesar. În cazul în care ibuprofenul este administrat la o femeie care intenţionează să rămână gravidă sau în timpul primului şi celui de al doilea trimestru de sarcină, doza trebuie să fie cât mai mică posibil, la fel şi durata tratamentului.

În cel de-al treilea trimestru de sarcină, toţi inhibitorii sintezei de prostaglandine pot expune

  • fătul la:

    • toxicitate cardiopulmonară (cu închidere prematură a canalului arterial şi hipertensiune pulmonară)

    • disfuncţie renală, care poate evolua până la insuficienţă renală cu oligo-hidramnios

  • mama şi nou-născutul, la sfârşitul sarcinii la:

    • o posibilă prelungire a timpului de sângerare, un efect antiagregant putându-se manifesta chiar şi la doze foarte mici

- inhibarea contracţiilor uterine, cu întârzierea sau prelungirea travaliului.

În consecinţă, ibuprofenul este contraindicat în timpul celui de-al treilea trimestru de sarcină.

Alăptarea

Ibuprofenul şi metaboliţii acestuia trec în laptele matern în cantităţi mici. Deoarece până în prezent nu se cunosc efectele negative asupra sugarilor, întreruperea alăptării nu este de obicei necesară în cazul tratamentului de scurtă durată pentru durere şi febră, în doza recomandată.

Fertilitatea

Există unele dovezi care indică faptul că medicamentele care inhibă ciclooxigenaza/sinteza de prostaglandine pot determina reducerea fertilităţii la femei, prin influenţarea ovulaţiei. Acest efect este reversibil la întreruperea tratamentului.

Condus auto

În general, ibuprofenul nu are nici o influenţă sau are o influenţă neglijabilă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Totuşi, întrucât pot apărea reacţii adverse care implică sistemul nervos central, cum sunt oboseală şi ameţeli, în urma utilizării PADUDEN Rapid 200 mg comprimate filmate în doze mari, în cazuri izolate poate fi afectată capacitatea de reacţie şi capacitatea de a participa activ la traficul rutier şi de a folosi utilaje. Acest efect este amplificat de asocierea cu alcoolul etilic.

Ce contine Paduden Rapid, 200 mg, 10 comprimate filmate, Terapia

Compozitie:
342 mg ibuprofen lizinat, echivalent a 200mg ibuprofen.
 

Cum se foloseste Paduden Rapid, 200 mg, 10 comprimate filmate, Terapia

Doze

Reacţiile adverse pot fi reduse la minim utilizând cea mai mică doză eficace, pentru cea mai scurtă durată necesară pentru controlul simptomatologiei.

Adulţi şi adolescenţi ≥40 kg (cu vârsta de 12 ani sau peste):

Trebuie utilizată cea mai mică doză eficace, pe durata cea mai scurtă necesară pentru ameliorarea simptomelor.

În cazul în care, la adulţi, este necesară utilizarea acestui medicament mai mult de 3 zile pentru tratamentul febrei sau mai mult de 4 zile pentru tratamentul durerii, sau în cazul în care simptomatologia se agravează, pacientul este sfătuit să se adreseze unui medic.

Se administrează 1 sau 2 comprimate, cu apă, de cel mult trei ori pe zi, după caz. A se păstra un interval de cel puţin 6 ore între administrarea dozelor.

A nu se administra mai mult de 6 comprimate pe o perioadă de 24 de ore.

Copii şi adolescenţi:

PADUDEN Rapid 200 mg comprimate filmate este contraindicat la adolescenţi cu greutate corporală sub 40 kg sau la copii cu vârsta sub 12 ani.

În cazul în care la adolescenţi este necesară utilizarea acestui medicament mai mult de 3 zile sau simptomele se agravează, trebuie cerut sfatul unui medic.

Produsul este descris gresit?

Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Tip administrare: cale orala
Forma/textura: comprimate
Mod prezentare: 10 comprimate
Prospect Paduden Rapid, 200 mg, 10 comprimate filmate, Terapia


Indicatii:
Paduden Rapid 200 mg comprimate filmate este folosit pentru tratament simptomatic în caz de:- dureri de intensitate uşoară până la moderată, de exemplu dureri de cap, dureri menstruale şi dureri dentare- febră şi durere asociate cu răceala comună Acest medicament conţine ibuprofen lizinat, care este sarea lizinată a ibuprofenului. Ibuprofenul aparţine unei grupe de medicamente numite antiinflamatore nesteroidiene (AINS), care ameliorează durerea şi scad temperatura atunci când aveţi febră.
Contraindicatii:Nu luaţi PADUDEN Rapid 200 mg comprimate filmate:-dacă sunteţi alergic la ibuprofen sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Precautii:
Ȋnainte să luaţi PADUDEN Rapid 200 mg comprimate filmate discutaţi cu medicul dumneavoastră saucu farmacistul.

Sarcina, alăptarea și fertilitatea:
Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.Nu luaţi acest medicament dacă sunteţi gravidă în ultimele 3 luni de sarcină. Evitaţi utilizarea acestui medicament în primele 6 luni de sarcină, cu excepţia cazului în care medicul vă recomandă altceva.Ibuprofenul şi produşii de descompunere ai acestuia trec în laptele matern numai în cantităţi mici.Acest medicament poate fi luat în timpul alăptării, cu condiţia să fie utilizat la doza recomandată şi pe cea mai scurtă perioadă de timp posibilă.PADUDEN Rapid 200 mg comprimate filmate aparţine unui grup de medicamente care pot afecta fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil la întreruperea tratamentului. Este puţin probabil ca PADUDEN Rapid 200 mg comprimate filmate, utilizat ocazional, să vă afecteze şansele de a rămâne gravidă; cu toate acestea, spuneţi medicului dumneavoastră înainte de a lua acest medicament, dacă aveţi probleme în a rămâne gravidă.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor:
În cazul utilizării pe perioade scurte şi la doza recomandată, acest medicament are influenţă mică sau nulă asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Dacă apar reacţii adverse cum sunt oboseala, ameţeala, somnolenţa şi tulburările de vedere, nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje. 

Mod de administrare:
Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.
1-2 comprimate, de 3 ori pe zi, fără a depăși doza maximă de 1200 mg ibuprofen lizinat pe zi. Comprimatele se înghid cu un pahar de apă.
Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Compozitie:
- Substanţa activă este ibuprofen lizinat. Fiecare comprimat filmat conţine ibuprofen lizinat 342 mg, echivalent cu ibuprofen 200 mg.- Celelalte componente sunt: Nucleul comprimatului: celuloză microcristalină silicifiată, copovidonă, croscarmeloză sodică, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu, talc. Filmul comprimatului: hipromeloză, dioxid de titan, polidextroză,talc,maltodextrină,trigliceride cu lanţ mediu, roșu coșenilă (E 124),galben amurg (E 110),indigotină (E 132), carmeloză sodică, glucoză monohidrat, pigment perlat pe bază de mică (mică/dioxid de titan), lecitină din soia.

Prezentare:
10 comprimate filmate 
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online pentru Paduden Rapid, 200 mg, 10 comprimate filmate, Terapia in categoria de produse Produse pentru reumatism

Indicații Tratamentul simptomatic al durerilor de intensitate uşoară până la moderată, cum sunt cefaleea, durerea menstruală, durerea dentară, precum şi pentru tratamentul febrei şi durerii din răceala comună. Contraindicații Hipersensibilitate la substanţa activă sau la o