Descoperă promoțiile lunii septembrie!

Beneficiază >
Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs
Adauga in Cos

Bixtonim Xylo Aroma spray nazal, 1 mg/ml, 10 ml, Biofarm

Producător: BIOFARM

Data expirare: 01 Martie 2024

(0 review-uri)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Bixtonim Xylo Aroma spray nazal, 1 mg/ml, 10 ml, Biofarm

Data expirare: 01 Martie 2024

(0 review-uri)
18.50 LEI
In stoc
Cate iti doresti?
Adauga in Cos
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Vineri, 22 Septembrie 2023

Detalii despre Bixtonim Xylo Aroma spray nazal, 1 mg/ml, 10 ml, Biofarm din categoria Raceala si gripa

BIXTONIM XYLO AROMA 1 mg/ml contine clorhidrat de xilometazolina si face parte din grupa farmacoterapeutica a decongestionantelor nazale de uz topic, simpatomimetice. BIXTONIM XYLO AROMA 1 mg/ml, cu aroma de menta si eucalipt, elibereaza repede nasul înfundat, pentru a putea sa respirati mai usor.

Este indicat la adulti si adolescenti cu vârsta peste 12 ani.

Poate fi prescris de catre medicul dumneavoastra în vederea efectuarii unei examinari a nasului.

Nu utilizati BIXTONIM XYLO AROMA 1 mg/ml

- daca sunteti alergic/hipersensibil la xilometazolina sau la oricare dintre componentele

BIXTONIM XYLO AROMA 1 mg/ml;

- daca prezentati inflamatie a mucoasei nazale neînsotita de secretie (rinita sicca);

- daca aveti antecedente de accident vascular cerebral sau factori de risc care pot favoriza aparitia accidentului vascular cerebral prin activitatea alfa-simpatomimetica: tratament cu vasoconstrictoare, antecedente de convulsii, afectiuni utero-prostatice cu retentie de urina, asocierea de simpatomimetice cu actiune directa;

- daca copii au sub 12 ani.

Aveti grija deosebita când utilizati BIXTONIM XYLO AROMA 1 mg/ml

- înaintea tratamentului cu antidepresive inhibitorii ale monoaminoxidazei (IMAO) sau alte medicamente care pot provoca hipertensiune arteriala;

- daca dumneavoastra aveti presiune intraoculara crescuta, glaucom cu unghi închis, feocromocitom, adenom de prostata (hipertrofie benigna de prostata);

- daca dumneavoastra suferiti de boli cardiovasculare grave (de exemplu: boala coronariana, hipertensiune arteriala), tulburari metabolice (de exemplu: hipertiroidie, diabet zaharat);

- în cazul administrarii repetate de xilometazolina exista riscul aparitiei tahifilaxiei si rinitei iatrogene;

- în cazul administrarii repetate si/sau prelungite exista riscul absorbtiei sistemice a xilometazolinei în cantitati care pot determina reactii adverse sistemice.

Ca alte medicamente simpatomimetice, xilometazolina trebuie utilizata cu precautie la pacientii care prezinta o reactie de intensitate crescuta la administrarea de substante adrenergice, ce se manifesta prin insomnie, ameteli, tremor, aritmii cardiace sau hipertensiune arteriala.

Utilizarea altor medicamente

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fara prescriptie medicala.

Administrarea concomitenta a xilometazolinei cu antidepresive inhibitorii ale monoaminoxidazei (IMAO), cu antidepresive triciclice sau cu antidepresive tetraciclice poate determina cresterea tensiunii arteriale (datorita efectelor cardiovasculare induse de xilometazolina).

Administrarea de BIXTONIM XYLO AROMA 1 mg/ml si vasoconstrictoare pe cale sistemica poate determina aparitia de convulsii, tulburari de comportament, agitatie, insomnie.

Nu folositi în acelasi timp picaturi sau spray-uri nazale care contin substante active din aceeasi clasa cu xilometazolina, cum sunt oximetazolina, nafazolina.

Folosirea BIXTONIM XYLO AROMA 1 mg/ml cu alimente si bauturi

Nu este cazul.

Sarcina si alaptarea

Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari înainte de a lua orice medicament.

Nu utilizati BIXTONIM XYLO AROMA 1 mg/ml în timpul sarcinii si alaptarii sau daca sunteti la vârsta fertila si nu utilizati masuri contraceptive.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje deoarece în cazul administrarii pe timp îndelungat sau a folosirii unor doze mari de BIXTONIM XYLO AROMA 1 mg/ml, nu poate fi exclusa absorbtia sistemica a substantei active si poate influenta capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje.

Informatii importante privind unele componente ale BIXTONIM XYLO AROMA 1 mg/ml BIXTONIM XYLO AROMA 1 mg/ml contine clorura de benzalconiu care este iritant si ulei de ricin polietoxilat. Pot provoca reactii adverse cutanate.

BIXTONIM XYLO AROMA 1 mg/ml contine sorbitol; daca medicul dumneavoastra v-aatentionat ca aveti intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l întrebati înainte de a utiliza acest medicament..

Ce contine Bixtonim Xylo Aroma spray nazal, 1 mg/ml, 10 ml, Biofarm

Ce contine BIXTONIM XYLO AROMA 1 mg/ml

- substanta activa este clorhidratul de xilometazolina. Un mililitru spray nazal, solutie contine clorhidrat de xilometazolina 1 mg.

- celelalte componente sunt: clorura de benzalconiu, dihidrogenofosfat de potasiu, fosfat disodic dodecahidrat, sorbitol, edetat disodic, clorura de sodiu, ulei de ricin polietoxilat, eucaliptol, levomentol, apa purificata.

Cum se foloseste Bixtonim Xylo Aroma spray nazal, 1 mg/ml, 10 ml, Biofarm

Mod de administrare:

Utilizati întotdeauna BIXTONIM XYLO AROMA 1 mg/ml exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau farmacistul daca nu sunteti sigur.

Adulti si adolescenti cu vârsta peste 12 ani

Doza uzuala este de 1 puf de 3 ori pe zi, în fiecare nara.

Un puf elibereaza 81 mcg clorhidrat de xilometazolina.

Doza se stabileste în functie de sensibilitatea pacientului si de efectul clinic, dar tratamentul nu trebuie sa dureze mai mult de 5 zile.

Copii cu vârsta sub 12 ani

BIXTONIM XYLO AROMA 1 mg/ml este contraindicat la copii cu vârsta sub 12 ani.

Vârstnici

BIXTONIM XYLO AROMA 1 mg/ml este indicat în aceleasi doze ca la adulti.

Daca ati utilizat mai mult BIXTONIM XYLO AROMA 1 mg/ml decât trebuie

Daca ati utilizat o doza mai mare decât cea recomandata poate sa apara: marirea pupilelor (midriaza), greata, varsaturi, colorarea în albastru a buzelor (cianoza), febra, convulsii, tulburari cardiovasculare (tahicardie, aritmii, colaps, stop cardiac, hipertensiune arteriala), tulburari respiratorii (edem pulmonar, lipsa de aer, etc), tulburari psihice, somnolenta, scaderea temperaturii corporale, scaderea frecventei cardiace, scaderea tensiunii arteriale, stop respirator si coma.

Acest medicament nu trebuie utilizat mai mult de 5 zile, cu exceptia cazului în care medicul recomanda altfel.

Înainte de o noua utilizare a xilometazolinei se impune o pauza de câteva zile între administrari.

Daca ati uitat sa utilizati BIXTONIM XYLO AROMA 1 mg/ml

Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.

Daca încetati sa utilizati BIXTONIM XYLO AROMA 1 mg/ml

Nu trebuie sa va faceti griji deoarece nu este obligatoriu un tratament continuu.

Daca aveti orice întrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Produsul este descris gresit?

Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Tip administrare: cale respiratorie
tip produs: spray nazal
forma/textura: lichid
Cantitate: 10 ml
Prospect Bixtonim Xylo Aroma spray nazal, 1 mg/ml, 10 ml, Biofarm


Indicatii:
Bixtonim Xylo Aroma 1 mg/ml contine clorhidrat de xilometazolina si face parte din grupa farmacoterapeutica a decongestionantelor nazale de uz topic.Bixtonim Xylo Aroma 1 mg/ml, cu aroma de menta si eucalipt, elibereaza repede nasul infundat, pentru a putea sa respirati mai usor.Este indicat la adulti si adolescenti cu vârsta peste 12 ani.Este utilizat pentru decongestionarea mucoasei nazale in raceala si gripa, rinite vasomotorii si rinite alergice. Poate fi utilizat in tratamentul infectiilor urechii pentru a ajuta la decongestionarea mucoasei nazo-faringiene. Poate fi prescris de catre medicul dumneavoastra in vederea efectuarii unei examinari a nasului. 
Contraindicatii:Nu utilizati Bixtonim Xylo Aroma 1 mg/ml:- daca sunteti alergic/hipersensibil la xilometazolina sau la oricare dintre componentele Bixtonim Xylo Aroma 1 mg/ml; 

Precautii:
Inainte sa utilizati Bixtonim Xylo Aroma 1 mg/ml, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea:
Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramâneti gravida, adresati-va medicului sau farmacistului pentru recomandari inainte de a lua acest medicament.Nu utilizati Bixtonim Xylo Aroma 1 mg/ml in timpul sarcinii si alaptarii sau daca sunteti la vârsta fertila si nu utilizati masuri contraceptive. 

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor:
Nu conduceti vehicule si nu folositi utilaje deoarece in cazul administrarii pe timp indelungat sau a folosirii unor doze mari de Bixtonim Xylo Aroma 1 mg/ml, nu poate fi exclusa absorbtia sistemica a substantei active si poate influenta capacitatea de a conduce vehicule si de a folosi utilaje. 

Mod de administrare:
Luati intotdeauna acest medicament exact asa cum este descris in acest prospect sau asa cum v-a spus medicul dumneavoastra sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.
Adulti si adolescenti cu vârsta peste 12 ani: 1 puf de 3 ori pe zi, in fiecare nara.Vârstnici: Bixtonim Xylo Aroma 1 mg/ml spray nazal, solutie este indicat in doze ca la adulti.Doza se stabileste in functie de sensibilitatea pacientului si de efectul clinic, dar tratamentul nu trebuie sa dureze mai mult de 5 zile.
Daca aveti orice intrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Compozitie:
- substanta activa este clorhidratul de xilometazolina. Un mililitru spray nazal, solutie contine clorhidrat de xilometazolina 1 mg.  

Prezentare:
10 ml
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online pentru Bixtonim Xylo Aroma spray nazal, 1 mg/ml, 10 ml, Biofarm in categoria de produse Raceala si gripa

BIXTONIM XYLO AROMA 1 mg/ml contine clorhidrat de xilometazolina si face parte din grupa farmacoterapeutica a decongestionantelor nazale de uz topic, simpatomimetice. BIXTONIM XYLO AROMA 1 mg/ml, cu aroma de menta si eucalipt, elibereaza repede nasul înfundat, pentru a putea sa respirati mai