Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs
Adauga in Cos

Maresyl 0.5 mg/ml - spray nazal x 10 ml - Dr Reddy`s

Producător: DR. REDDY'S LAB. LTD

Data expirare: 31 Ianuarie 2025

(0 review-uri)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Maresyl 0.5 mg/ml - spray nazal x 10 ml - Dr Reddy`s

Producător: DR. REDDY'S LAB. LTD

Data expirare: 31 Ianuarie 2025

(0 review-uri)
27.00 LEI
Stoc suficient
Cate iti doresti?
Adauga in Cos
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Marţi, 7 Februarie 2023

Detalii despre Maresyl 0.5 mg/ml - spray nazal x 10 ml - Dr Reddy`s din categoria Raceala si gripa

Ce este Maresyl și pentru ce se utilizează

Substanța activă a acestui medicament este xilometazolină. Această provoacă constricția vaselor de sânge de la nivelul mucoasei din interiorul nasului, reducând în acest fel umflarea acesteia din diverse cauze, și face mai ușoară respirația pe nas.
Maresyl este utilizat pentru tratamentul pe termen scurt al congestiei nazale la copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 10 ani.
Dacă după 3 zile copilul dumneavoastră nu se simte mai bine sau se simte mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.

2. Ce trebuie să știți înainte să utilizați Maresyl

Nu utilizați Maresyl
în cazul în care copilul dumneavoastră este alergic la xilometazolină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la pct. 6).
în cazul în care copilului dumneavoastră i s-a efectuat recent o intervenție chirurgicală la nivelul creierului, prin nas sau gura.
în cazul în care copilul dumneavoastră are o inflamație uscată a mucoasei din interiorul nasului, cu formare de cruste (rinita uscată).

Atenționări și precauții
Înainte să utilizați Maresyl adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului în cazul în care copilul dumneavoastră are:
- o tendință de hipersensibilitate la simpatomimetice (medicamente cum este adrenalina); Maresyl poate cauza insomnie, amețeli, tremor, tulburări ale ritmului bătăilor inimii sau creștere a tensiunii arteriale.
- o boală cardiovasculară (boala de inimă, tensiune arterială mare)
- hipertiroidism (glanda tiroidă hiperactivă)
- diabet zaharat
- feocromocitom (o tumoră în zona medulară a glandelor suprarenale, care produce hormoni)
- hipertrofie de prostată (prostată marită)
- boli congenitale cauzate de defecte enzimatice (porfirie)
- a urmat tratament cu un medicament pentru depresie (inhibitori de MAO)
- presiune crescută în interiorul ochiului (glaucom cu unghi îngust)

Umflarea mucoasei (umflarea stratului care căptușește nasul la interior) poate reveni odată cu oprirea tratamentului pe termen lung cu xilometazolină. Pentru a preveni această evoluție, perioada de tratament trebuie să fie cât mai scurtă cu putință.
Dacă credeți că apar și manifestări ale unei infecții bacteriane la copilul dumneavoastră, vă rugăm să vă adresați unui medic, deoarece o infecție trebuie tratată corespunzător. Acest medicament nu trebuie utilizat de mai mult de o persoană, pentru a preveni riscul de răspândire a infecțiilor.

Dacă oricare din cele de mai sus sunt valabile în cazul copilului dumneavoastră, adresați-vă unui medic înainte de a utiliza Maresyl.

Maresyl împreună cu alte medicamente
Spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului în cazul în care copilul dumneavoastră ia, a luat recent sau s-ar putea să ia orice alte medicamente.
Nu este recomandată utilizarea acestui medicament împreună cu anumite antidepresive, cum sunt:
- antidepresivele triciclice sau tetraciclice
- inhibitorii MAO (inhibitorii de monoaminoxidază); interdicția este valabilă și în cazul în care copilul dumneavoastră a luat inhibitori MAO în ultimele 2 săptămâni.

De asemenea, nu este recomandată utilizarea acestui medicament:
- concomitent cu medicamente antihipertensive (de exemplu metildopa) din cauza efectelor hipertensive potențiale ale xilometazolinei
- concomitent cu alte medicamente cu efect potențial hipertensiv (de exemplu doxapram, ergotamină, oxitocină), deoarece pot să își potențeze reciproc efectele hipertensive.

Sarcina și alăptarea:
Această concentrație a Maresyl este recomandată pentru utilizare la copii; cu toate acestea, informațiile de mai jos se aplică substanței active xilometazolină.
Femeile gravide sau care alăptează trebuie să se adreseze medicului înainte de a utiliza acest medicament.

Sarcină:
Dacă sunteți gravidă, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

Alăptarea:
Nu se cunoaște dacă xilometazolină trece în laptele uman. Nu se poate exclude un risc pentru sugar. Trebuie luată decizia fie de a întrerupe alăptarea, fie de a întrerupe administrarea/de a nu utiliza Maresyl având în vedere beneficiul alăptării pentru copil și beneficiul tratamentului pentru femeie.
întrucât supradozajul poate duce la scăderea formării de lapte, doza recomandată de xilometazolină nu trebuie depășită pe durata alăptării.
Adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor:
Dacă este luat în mod adecvat, acest medicament nu afectează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje; totuși, dacă simțiți o stare de moleșeală sau de somnolență atunci când utilizați acest medicament, nu trebuie să conduceți vehicule sau să folosiți utilaje.

Ce contine Maresyl 0.5 mg/ml - spray nazal x 10 ml - Dr Reddy`s

Ce conține Maresyl
Substanța activă este clorhidrat de xilometazolină, 1 mililitru de soluție conținând 0,5 mg. 1 pulverizare cu Maresyl 0,5 mg/ml (= 90 microlitri) conține clorhidrat de xilometazolină 45 micrograme.
Celelalte componente sunt apă de mare purificată, dihidrogenofosfat de potasiu și apa purificată.

Cum se foloseste Maresyl 0.5 mg/ml - spray nazal x 10 ml - Dr Reddy`s

Cum să utilizați Maresyl
- înainte de prima utilizare este necesar să pulverizați de câteva ori (de 4 ori) în aer pentru a obține uniformizarea dozei. Flaconul trebuie ținut în poziție verticală. Dacă medicamentul nu este utilizat timp de câteva zile, trebuie efectuată cel puțin o pulverizare în aer, cu rol de test, pentru a obține o doză uniformă.
Maresyl 0,5 mg/ml este indicat pentru tratamentul congestiei nazale la copiii cu vârsta cuprinsă între 2 și 10 ani.

Doze:
Doza uzuală la copii este de o pulverizare în fiecare nară, la interval de 10-12 ore (nu mai mult de trei ori pe zi) pentru maximum 5 zile.
Maresyl 0,5 mg/ml nu este recomandat la copiii cu vârsta sub 2 ani. Siguranța și eficacitatea Maresyl 0,5 mg/ml la copii cu vârsta sub 2 ani nu au fost stabilite.
Pacienții cu vârsta mai mare de 10 ani trebuie să utilizeze Maresyl 1 mg/ml.

Durata tratamentului:
Durata tratamentului trebuie să fie cât mai scurtă cu putință. După un tratament de lungă durată, umflarea mucoasei (stratului care căptușește nasul la interior) poate reapărea. Doza recomandată nu trebuie depășită.

Dacă simptomele bolii copilului dumneavoastră nu s-au îmbunătățit
Dacă după 3 zile de tratament continuu, copilul dumneavoastră nu se simte mai bine sau se simte mai rău, trebuie să vă adresați unui medic.
Este posibil ca medicul să vă dea alte instrucțiuni de dozare decât cele din acest prospect. Utilizați întotdeauna Maresyl exact așa cum menționează instrucțiunile din acest prospect sau așa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Discutați cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteți sigur.

Instrucțiuni de utilizare:
Pulverizarea trebuie administrată copilului în timp ce acesta stă în poziție verticală. De aceea, în cazul copiilor mici, este mai bine ca aceștia să stea în poala dumneavoastră în timpul administrării medicamentului.
Suflați nasul copilului dumneavoastră înainte de a utiliza acest medicament. Scoateți capacul după cum se indică în figura 1.

Notă: dacă același flacon de medicament este utilizat de mai multe persoane, poate cauza răspândirea infecției.
- în cazul în care copilul dumneavoastră utilizează mai mult Maresyl decât trebuie
- în cazul în care copilul dumneavoastră (sau altcineva) a luat o doză din acest medicament mai mare decât cea recomandată, mergeți imediat la medic. Supradozajul poate cauza deprimarea sistemului nervos central, senzație de uscăciune la nivelul gurii, transpirație și simptome cauzate de stimularea sistemului nervos simpatic (bătăi rapide și neregulate ale inimii și creștere a tensiunii arteriale).

Dacă uitați să utilizați Maresyl:
Dacă uitați să administrați o doză din acest medicament, săriți peste doza uitată și continuați cu următoarea doză programată. Nu luați o doză dublă pentru a compensa o doză uitată.

Dacă încetați să utilizați Maresyl:
Dacă aveți orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Produsul este descris gresit?

Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Tip administrare: cale respiratorie
Tip produs: spray nazal
Forma/textura: lichid
Actiune: decongestionant
Cantitate: 10 ml
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online pentru Maresyl 0.5 mg/ml - spray nazal x 10 ml - Dr Reddy`s in categoria de produse Raceala si gripa

Ce este Maresyl și pentru ce se utilizează Substanța activă a acestui medicament este xilometazolină. Această provoacă constricția vaselor de sânge de la nivelul mucoasei din interiorul nasului, reducând în acest fel umflarea acesteia din diverse cauze, și face mai ușoar