Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs
Adauga in Cos

Imodium 2 mg -comprimate orodispersabile x 6

Producător: JOHNSON

Data expirare: 31 Martie 2023

(0 review-uri)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Imodium 2 mg -comprimate orodispersabile x 6

Producător: JOHNSON

Data expirare: 31 Martie 2023

(0 review-uri)
20.00 LEI
In stoc
Cate iti doresti?
Adauga in Cos
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Luni, 5 Decembrie 2022

Detalii despre Imodium 2 mg -comprimate orodispersabile x 6 din categoria Antidiareice

Imodium face parte din grupul medicamentelor antidiareice, antiinflamatoare/antiseptice intestinale, fiind un antipropulsiv.

În caz de diaree, Imodium face scaunele mai consistente şi mai puţin frecvente. De asemenea, vi se poate recomanda Imodium dacă vi s-a îndepărtat o parte din intestin, pentru că aceasta poate produce frecvent diaree.

Nu utilizaţi Imodium:

- dacă sunteţi alergic la clorhidrat de loperamidă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament;

- dacă administraţi la copii sub 2 ani;

- dacă există sânge în scaun sau dacă aveţi febră;

- dacă aveţi o inflamaţie a abdomenului inferior (de exemplu colită ulcerativă sau colită;

- pseudomembranoasă ca rezultat al utilizării antibioticelor);

- dacă aveţi enterocolită bacteriană produsă de microorganisme agresive, precum Salmonella, Shigella
- şi Campylobacter;

- Dacă medicul v-a spus că încetinirea activităţii intestinului trebuie evitată, de exemplu dacă sunteţi constipat sau abdomenul dumneavoastră este balonat.

Atenţionări şi precauţii

Nu luați acest medicament decât pentru indicația aprobată (vezi pct. 1) și nu luați niciodată o cantitate mai mare decât cea recomandată (vezi pct. 3). La pacienții care au luat prea multă loperamidă, substanța activă din Imodium, au fost raportate probleme cardiace grave (simptome care includ bătăi rapide sau neregulate ale inimii).

Înainte să utilizaţi Imodium, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

- Deşi Imodium opreşte diareea, nu va trata cauza acesteia. Ori de câte ori este posibil, cauza diareii trebuie, de asemenea, tratată;

- Când aveţi diaree, pierdeţi multe lichide. De aceea, trebuie să înlocuiţi lichidele pierdute (să beţi mai multe lichide). Acest lucru este important în special pentru copiii mici. Farmacistul va fi în măsură să vă ofere o pulbere specială care conţine zahăr şi săruri minerale. Când este adăugată în apă, aceasta va înlocui sărurile pe care le-aţi pierdut în cursul unui episod diareic. Soluţia este indicată în mod particular pentru copii; La copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 6 ani Imodium se administrează numai cu prescripţia şi sub supravegherea medicului;

- În cazul unui atac brusc (acut) de diaree, dacă nu se observă nicio ameliorare în 48 ore de la începerea tratamentului întrerupeţi administarea clorhidratului de loperamidă şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră;

- Dacă aveţi SIDA şi sunteţi trataţi cu Imodium pentru diaree, dacă aveţi orice semn de balonare a abdomenului sau bombare a acestuia, întrerupeţi tratamentul cu Imodium imediat şi informaţi medicul dumneavoastră; Au fost raportate cazuri izolate de de colită infecţioasă şi megacolon toxic, produs de microorganisme bacteriene şi virale tratate cu clorhidrat de loperamidă;

- Informaţi-l pe medicul dumneavoastră dacă aveţi probleme cu ficatul, deoarece poate determina supradozaj relativ cu semne de toxicitate la nivelul SNC. A fost raportat abuzul și administrarea greşită a clorhidratului de loperamidă, substanţa activă a Imodium 2 mg comprimate orodispersabile. Luaţi acest medicament doar pentru indicaţia aprobată (vezi punctul 1) şi nu luaţi niciodată mai mult decât doza recomandată (vezi punctul 3).

Imodium împreună cu alte medicamente

Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, ați utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Spuneţi medicului în special dacă luaţi nurmătoarele:

- ritonavir (pentru tratamentul SIDA);

- quinidină (pentru tratamentul ritmului anormal al inimii);

- desmopresin administrat oral (pentru tratamentul urinării excesive);

- itraconazol sau ketoconazol (pentru tratamentul infecţiilor fungice);

- gemfibrozil (pentru tratamentul valoriilor crescute ale colesterolului).

Informaţi medicul dumneavoastră dacă utilizaţi medicamente care încetinesc activitatea stomacului şi peristaltismul intestinal (de exemplu, anticolinergice) deoarece acestea pot intensifica efectul Imodium.

Dacă aveţi probleme ale ficatului

Spuneţi medicului dumneavoastră dacă aveți probleme cu ficatul, s-ar putea să aveţi nevoie de o supraveghere medicală atentă în timp ce luaţi Imodium.

Imodium împreună cu alimente şi băuturi

Comprimatul se va dizolva și este înghițit cu salivă. Nu este nevoie de aportul de lichide pentru comprimatul orodispersabil.

Sarcina și alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi- vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua Imodium.

Se recomandă să nu utilizaţi Imodium dacă alăptaţi, pentru că în laptele dumneavoastră pot ajunge cantităţi mici de Imodium.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Imodium nu are nicio influenţă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Oboseala, ameţelile sau somnolenţa pot însoţi diareea, de aceea este recomandabil să fiţi precaut atunci când conduceţi vehicule sau folosiţi utilaje.

Informații importante privind unele dintre celelalte componente ale acestui medicament

Conține aspartam (E 951), o sursă de fenilalanină. Acest lucru poate fi dăunător pentru persoanele cu fenilcetonurie.

Medicamentul conţine sulfiţi. Poate provoca rar reacţii de hipersensibilitate grave şi bronhospasm.

Cum să utilizaţi Imodium

Doza de Imodium pe care trebuie să o utilizaţi va depinde de vârstă şi de tipul de diaree. Comprimatul orodispersabil trebuie pus pe limbă.

Comprimatele orodispersabile sunt fragile şi nu trebuie împinse prin blister, deoarece acest lucru le-ar deteriora.
Pentru a scoate comprimatele orodispersabile din blister:

• trageţi în sus marginea foliei;

• îndepărtaţi folia complet;

• apăsaţi pentru a împinge comprimatul;

• îndepărtaţi comprimatul.

Adulţi (inclusiv vârstnici), copii şi adolescenţi cu vârsta între 6 şi 17 ani

- pentru diareea acută (un episod brusc), administraţi 2 comprimate orodispersabile Imodium (4 mg clorhidrat de loperamidă) odată, apoi 1 comprimat Imodium (2 mg clorhidrat de loperamidă) după fiecare scaun eliminat. Dacă aveţi un scaun solid sau tare sau dacă trec 24 de ore fără a avea scaun, întrerupeţi tratamentul;

- pentru diareea de lungă durată (cronică), doza iniţială este de 2 comprimate orodispersabile (4 mg) pe zi pentru adulţi şi 1 comprimat orodispersabil (2mg) pe zi pentru copii; această doză iniţială trebuie ajustată până la obţinerea a 1-2 scaune solide pe zi, rezultat la care se ajunge de obicei cu o doză de întreţinere de 1-6 comprimate (2- 12 mg) pe zi.

Dar: Nu administraţi mai mult decât doza recomandată pe zi şi pe kilogram de greutate corporală a copilului dumneavoastră (3 comprimate orodispersabile/20 kg), care nu trebuie să depăşească un maxim de 8 comprimate orodispersabile pe zi).

Copii cu vârsta între 2 şi 5 ani

Comprimatele orodispersabile nu trebuie administrate copiilor cu vârsta sub 2 ani.

Copii cu vârsta sub 2 ani

Clorhidratul de loperamidă nu se utilizează la copii cu vârsta sub 2 ani.

Dacă scaunele devin normale sau dacă nu a fost eliminat un scaun timp de 12 ore opriţi administrarea de Imodium.

Dacă aveţi nelămuriri, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Dacă utilizaţi mai mult Imodium decât trebuie

Dacă aţi luat prea mult Imodium 2 mg comprimate orodispersabile, adresaţi-vă imediat unui medic sau mergeți la cel mai apropiat spital pentru recomandări. Simptomele pot include: bătăi rapide ale inimii, bătăi neregulate ale inimii, modificări ale ritmului bătăilor inimii (aceste simptome pot avea consecințe potențial grave, care vă pot pune în pericol viața), rigiditate musculară, mișcări necoordonate, somnolență, dificultăți de urinare sau respiraţie dificilă.

Copiii reacţionează mai puternic decât adulţii la cantităţi mari de Imodium 2 mg comprimate orodispersabile. Dacă un copil a luat o cantitate prea mare sau dacă prezintă oricare dintre simptomele de mai sus, adresaţi-vă imediat unui medic.

Informaţii pentru medic în caz de supradozaj:

- Se administrează naloxonă injectabil ca antidot;

- Se repetă administrarea naloxonei după 1-3 ore, dacă este necesar;

- Se impune o monitorizare de cel puţin 48 de ore.

Dacă uitaţi să utilizaţi Imodium

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă încetaţi să utilizaţi Imodium

Întreruperea prematură a tratamentului nu vă afectează în mod direct, dar este posibil ca vindecarea afecţiunii pentru care aţi utilizat Imodium să apară mai târziu.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate ca nu apar la toate persoanele.

Reacţiile adverse sunt clasificate în funcţie de frecvenţă, folosind următoarea convenţie:

foarte frecvente (apar la mai mult de 1 din 10 persoane);

frecvente (apar la mai puțin de 1 din 10 persoane);

mai puţin frecvente (apar la mai puțin de 1 din 100 persoane);

rare (apar la mai puțin de 1 din 1000 persoane);

foarte rare (apar la mai puțin de 1 din 10000 persoane);

cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile).

Reacţii adverse frecvente (apar la mai puțin de 1 din 10 persoane):

- ameţeală;

- flatulenţă;

- constipaţie;

- greaţă.

Reacţii adverse mai puţin frecvente (apar la mai puțin de 1 din 100 persoane):

- gură uscată;

- dureri abdominale;

- vărsături;

- disconfort abdominal;

- dureri în partea superioară a abdomenului;

- distenie abdominală;

- înroşire a pielii;

- durere de cap;

- dispepsie.

Reacţii adverse foarte rare (apar la mai puțin de 1 din 10000 persoane);

- reacţii de hipersensibilitate;

- reacţii anafilactice (inclusiv şoc anafilactic) şi reacţii anafilactoide;

- anomalii de coordonare.

- nivel scăzut de conştienţă;

- hipertonie;

- pierderea conştienţei;

- somnolenţă;

- stupoare;

- micşorarea pupilei;

- ileus (inclusiv ileus paralitic);

- megacolon (inclusiv megacolon toxic);

- glosodinie (senzatie de arsură la nivelul gurii);

- umflarea feţei, gurii, gâtului;

- erupţii buloase (inclusiv sindrom Steven-Johnson, necroliză toxică epidermică şi eritem multiform);

- mâncărimi;

- urticarie;

- retenţie urinară;

- oboseală.

Reacţii adverse la copii şi adolescenţi cu vârsta de 6 -17 ani

Reacţiile adverse care pot să apară la copii sunt în principal aceleaşi cu cele care apar la adulţi. În plus au fost observate următoarele reacţii adverse cu o incidenţă diferită de cea observată la adulţi:

Reacţii adverse foarte frecvente (apar la mai puțin de 1 din 10 persoane):

- vărsături.

Reacţii adverse mai puţin frecvente (apar la mai puțin de 1 din 100 persoane):

- somnolenţă;

- ameţeală;

- greaţă;

- constipaţie.

Ce contine Imodium 2 mg -comprimate orodispersabile x 6

Ce conţine Imodium

- Substanţa activă este clorhidratul de loperamidă. Un comprimat orodispersabil conține 2 mg clorhidrat de loperamidă;

- Celelalte componente sunt gelatină, manitol, aspartam, aromă de mentă, hidrogenocarbonat de sodiu.

Cum se foloseste Imodium 2 mg -comprimate orodispersabile x 6

Mod de administrare:
In diareea acuta, la adulti tratamentul initial este de 2 comprimate (4 mg) urmat de cate o comprimat dupa fiecare scaun diareic, fara a depasi 8 capsule (16 mg) pe zi.
La copii peste 6 ani tratamentul initial este de 1 capsula (2 mg) urmat de cate o capsula dupa fiecare scaun diareic, fara a depasii 6 capsule (12 mg) pe  zi.
 
Reactiile adverse:
In conditiile administrarii cronice produce rareori constipatie, greata, cefalee, ameteli, eruptii cutanate
inclusiv urticarie; actioneaza local si substanta activa nu dezvolta practic rezistenta.
 
Contraindicatii:
Hipersensibilitate la loperamida sau oricare din excipientii medicamentului;
Rectocolita hemoragica;
Copii sub 6 ani.
 

Produsul este descris gresit?

Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Tip administrare: cale orala
Forma/textura: comprimate orodispersabile
Actiune: antidiareic
Mod prezentare: 6 comprimate orodispersabile
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online pentru Imodium 2 mg -comprimate orodispersabile x 6 in categoria de produse Antidiareice

Imodium face parte din grupul medicamentelor antidiareice, antiinflamatoare/antiseptice intestinale, fiind un antipropulsiv.În caz de diaree, Imodium face scaunele mai consistente şi mai puţin frecvente. De asemenea, vi se poate recomanda Imodium dacă vi s-a îndepărtat o parte di