Cosul meu de cumparaturi

Cauta un produs

Loperamid 2 mg -capsule x 10 - Terapia

Producător: Terapia Rambaxy

(0 opinii)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Loperamid 2 mg -capsule x 10 - Terapia

Producător: Terapia Rambaxy

(0 opinii)
11.00 LEI
In stoc
Alege cantitatea
Adauga in cos
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Ultima actualizare: Marţi, 21 Septembrie 2021

Afla detalii despre Loperamid 2 mg -capsule x 10 - Terapia din categoria Antidiareice

Indicații

Tratamentul simptomatic al diareii acute şi acutizări ale diareei cronice la adulţi şi la adolescenţi cu vârsta peste 12 ani.

Contraindicații

Hipersensibilitate la clorhidrat de loperamidă. Copii cu vârsta sub12 ani (datorită formei farmaceutice şi concentraţiei).

Loperamida nu trebuie utilizată ca tratament de bază:

  • la pacienţii cu dizenterie acută, caracterizată prin scaune cu sânge şi febră mare;

  • la pacienţii cu rectocolită ulceroasă acută;

  • la pacienţii cu enterocolită bacteriană determinată de microorganisme agresive, incluzând Salmonella, Shigella şi Campylobacter,

  • la pacienţii cu colită pseudomembranoasă asociată cu administrarea antibioticelor cu spectru larg.

Loperamida nu trebuie administrată în cazul în care trebuie evitată inhibarea peristaltismului, datorită posibilului risc de complicaţii semnificative, incluzând: ileus, megacolon şi megacolon toxic. Administrarea loperamidei trebuie întreruptă prompt dacă apar: constipaţie, distensie abdominală sau ileus.

Atenționări

Tratamentul diareei cu loperamidă este numai simptomatic. Ori de câte ori poate fi determinată etiologia de bază, trebuie administrat tratamentul specific, dacă este adecvat (sau când este indicat). Prioritatea ȋn diaree acută este prevenirea sau inversarea depleţiei hidro-electrolitice. Acest lucru este deosebit de important la copiii mici și la pacienții vârstnici şi debili cu diaree acută. Utilizarea acestui medicament nu exclude administrarea de lichide corespunzătoare și terapia de substituție electrolitică.

Tratamentul cu loperamidă poate fi însoţit, dacă este necesar, de rehidratare. Necesarul de lichide, precum şi calea de administrare (orală, intravenoasă) trebuie stabilite în funcţie de gravitatea diareii, vârsta şi starea clinică a pacientului.

Deoarece diareea persistentă poate fi un indicator de afecţiuni potențial mai grave, acest medicament nu trebuie utilizat pentru perioade prelungite numai până când a fost investigată cauza principală de diaree.

În cazul diareei acute, dacă nu se observă nici o ameliorare în 48 ore de la începerea tratamentului, trebuie întreruptă administrarea loperamidei şi se va reevalua schema de tratament.

În cazul pacienţilor cu SIDA trataţi cu loperamidă pentru diaree, tratamentul trebuie întrerupt la apariţia primelor semne de distensie abdominală. S-au raportat cazuri izolate de constipaţie cu un risc crescut pentru megacolon toxic la pacienţi cu SIDA cu colită de etiologie infecţioasă determinat de bacterii şi virusuri cărora li s-a administrat clorhidrat de loperamidă.

Cu toate că nu sunt disponibile date farmacocinetice la pacienţii cu insuficienţă hepatică, acest medicament trebuie administrat cu precauţie la aceşti pacienţi, datorită unei metabolizări reduse la primul pasaj, deoarece poate duce la un supradozaj relativ care duce la toxicitate CNS.

Deoarece medicamentul este metabolizat în cea mai mare parte şi metaboliţii sau medicamentul nemetabolizat sunt excretaţi în fecale, nu este necesară ajustarea dozelor la pacienţii cu tulburări renale.

În cazul în care pacientul utilizează loperamida pentru a controla episoadele de diaree asociate cu sindromul de colon iritabil, diagnosticat în prealabil de catre medic, și nu se observă nici o ameliorare clinică în termen de 48 de ore, administrarea de loperamidă trebuie întreruptă și pacienţii trebuie să consulte medicul. Pacienții trebuie, de asemenea, să consulte medicul în cazul în care simptomele lor se modifică sau în cazul în care continuă episoade repetate de diaree pentru mai mult de două săptămâni.

Sarcina

Nu a fost stabilită siguranța în timpul sarcinii, deși din studiile la animale nu există indicii că loperamida are proprietăți teratogene sau embriotoxice. Ca și în cazul altor medicamente, nu este recomandabil să se administreze acest medicament în timpul sarcinii, mai ales în primul trimestru.

Alăptare

Loperamida se excretă în laptele matern în cantităţi mici. Nu este recomandată administrarea loperamidei în perioada în care se alăptează.

Femeile gravide sau care alăptează trebuie prin urmare sfătuite să consulte medicul pentru tratament adecvat.

Condus auto

În sindroamele diareice tratate cu acest medicament pot apărea pierderea conștienței, nivel scăzut de conștiență, oboseală, amețeli sau somnolență. Prin urmare, se recomandă prudență atunci când se conduce o maşină sau se folosesc utilaje.

 

 

 

Ce contine Loperamid LPH

Substanta activa este clorhidratul de loperamida. O capsula contine clorhidrat de loperamida 2 mg. Celelalte  componente  sunt:  continutul  capsulei-lactoza  monohidrat,  stearat  de  magneziu;  capsula (capac si corp)-dioxid de siliciu, laurilsulfat de sodiu, acid acetic glacial, glicerol, para-hidroxibenzoat de  metil,  para-hidroxibenzoat  de  n-propil,  dioxid  de  titan  (E  171),  eritrozina  (E  127),  albastru stralucitor FCF (E 133), galben de chinolina (E 104), verde S (E 142), gelatina.

 

Mod de administrare:

Adolescenti cu vârsta peste 12 ani:
Doza initiala recomandata este de 2 mg clorhidrat de loperamida (o capsula Loperamid Terapia) administrata oral, urmata de 2 mg clorhidrat de loperamida (o capsula Loperamid Terapia) dupa fiecare scaun diareic. Doza initiala recomandata este de 4 mg clorhidrat de loperamida;

Adulti:
Doza initiala recomandata este de 4 mg clorhidrat de loperamida (2 capsule Loperamid Terapia) administrate oral, urmate de 2 mg clorhidrat de loperamida (o capsula Loperamid Terapia) dupa fiecare nu trebuie sa depaşeasca 16 mg clorhidrat de loperamida (8 capsule Loperamid Terapia)scaun diareic.

Tip administrare: cale orala
Forma/textura: capsule
Mod prezentare: 10 capsule

Deocamdată nu au fost exprimate opinii în legătură cu acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online pentru Loperamid 2 mg -capsule x 10 - Terapia in categoria de produse Antidiareice

IndicațiiTratamentul simptomatic al diareii acute şi acutizări ale diareei cronice la adulţi şi la adolescenţi cu vârsta peste 12 ani.ContraindicațiiHipersensibilitate la clorhidrat de loperamidă. Copii cu vârsta sub12 ani (datorită formei farmaceutice şi conc