Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs
Adauga in Cos

Guma Nicorette Freshfruit guma, 4 mg, 30 bucati, Mcneil

Producător: JOHNSON

Data expirare: 30 Septembrie 2024

(1 review-uri)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Guma Nicorette Freshfruit guma, 4 mg, 30 bucati, Mcneil

Brand / gamă: JOHNSON

Data expirare: 30 Septembrie 2024

(1 review-uri)
40.00 LEI
In stoc
Cate iti doresti?
Adauga in Cos
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Categorii produs: DIETA SI NUTRITIE ANTITABAC

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Sâmbătă, 25 Martie 2023

Detalii despre Guma Nicorette Freshfruit guma, 4 mg, 30 bucati, Mcneil din categoria ANTITABAC

Indicații

Pentru tratamentul dependenţei de tutun, pentru satisfacerea cererii exagerate pentru nicotină şi a simptomelor de întrerupere apărute în urma renunţării la fumat. Nicorette poate fi utilizat pentru:

  • vindecarea dependenţei de fumat pentru fumătorii care intenţionează să se lase de fumat;

  • a ajuta fumătorii pentru abstinenţă temporară în perioadele în care consumul ţigărilor este imposibil sau nu este de dorit;

  • reducerea consumului de ţigări la fumătorii care nu doresc să se lase de fumat sau care nu pot să se lase de fumat.

Nu utilizați Nicorette Freshfruit:
- dacă sunteți alergic la nicotină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament;
- dacă sunteți însărcinată sau alăptați;
- dacă nu fumați.

Atenționări și precauții:
Înaintea tratamentului cu Nicorette Freshfruit, spuneți medicului sau farmacistului dacă:
- ați suferit recent un eveniment cardiovascular major cum ar fi infarct miocardic sau accident vascular cerebral;
- aveți indigestie permanentă sau dureri în piept;
- ați suferit de hipertensiune arterială necontrolată;
- suferiți de ulcer la nivelul stomacului;
- aveți glanda tiroidă hiperactivă;
- suferiți de diabet care este tratat cu insulină (este posibil să aveți nevoie de o doză mai mică de insulină care urmare a renunțării la fumat);
- aveți o tumoare la nivelul glandei suprarenale (feocromocitom–medicul va trebui să vă spună);
- suferiți de boli grave de rinichi sau de boli de gravitate medie sau mare de ficat;
- aveți vârsta sub 18 ani.

Guma medicamentoasă masticabilă poate rămâne prinsă în dentiția artificială, foarte rar existând posibilitatea deteriorării acesteia. Fumatul este mai periculos decât utilizarea Nicorette Freshfruit guma medicamentoasa masticabilă.
Fumatul poate modifica modul în care organismul dumneavoastră răspunde la tratamentul cu unele medicamente.

Ca urmare, când vă lăsați de fumat (cu sau fără ajutorul terapiei de substituție nicotinică), este posibil ca dozajul medicamentelor pe care le folosiți să fie modificat.
Unele medicamente, atunci când sunt luate în același timp cu Nicorette Freshfruit, pot influența modul în care Nicorette Freshfruit acționează, sau Nicorette Freshfruit poate influența modul în care aceste medicamente acționează.

Spuneți medicului dacă sunteți în tratament cu oricare dintre medicamentele următoare:
- teofilină;
- tacrina;
- clozapină;
- insulina;
- imipramină;
- olanzapina;
- ropinirol;
- clonipramină;
- fluvoxamina;
- flecainida;
- pentazocină.

Vă rugăm să spuneți medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luați sau ați luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripție medicală. Renunțarea la fumat poate necesita modificarea dozelor medicamentelor folosite.

Sarcină, alăptarea și fertilitatea:
Dacă sunteți gravidă sau alăptați, credeți că ați putea fi gravidă sau intenționați să rămâneți gravidă, adresați-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.
Femeilor gravide și celor care alăptează li se recomandă să utilizeze Nicorette Freshfruit guma medicamentoasă masticabilă numai după consultarea medicului.
Fumatul poate afecta fetusul sau sugarul și trebuie redus complet.
Chiar și în doze terapeutice, nicotina ajunge în laptele matern în cantități suficiente pentru a prezenta un risc de afectare a sugarului.
De aceea, folosirea de Nicorette Freshfruit guma medicamentoasă masticabilă trebuie evitată în timpul alăptării.

Conducerea vehiculelor și folosirea utilajelor:
Nicorette Freshfruit guma medicamentoasă masticabilă nu influențează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Nicorette Freshfruit conține xilitol care poate avea un efect laxativ ușor la peste 10 g.
S-a demonstrat că gumele medicamentoase masticabile cu nicotină, ajută la controlul creșterii în greutate în timpul renunțării la fumat, dacă se respectă dozajul recomandat.
Guma medicamentoasă masticabilă conține unele componente care sunt recunoscute ca având proprietăți de îndepărtare a tartrului dentar. Studiile clinice au demonstrat că gumele medicamentoase masticabile ajută la îmbunătățirea albirii dinților.

Ce contine Guma Nicorette Freshfruit guma, 4 mg, 30 bucati, Mcneil

Ce conţine Nicorette Freshfruit

- Substanţa activă este nicotina.

- Celelalte componente sunt: nucleu- bază de gumă, xilitol, ulei de mentă, carbonat de sodiu anhidru, hidrogenocarbonat de sodiu, acesulfam potasic, levomentol, oxid de magneziu uşor; film: Tutti-frutti QL84441, hipromeloză, sucraloză, polisorbat 80, strat de filmare exterior – xilitol, Acacia, dioxid de titan, ceară carnauba, Tutti-frutti QL84441.

Cum se foloseste Guma Nicorette Freshfruit guma, 4 mg, 30 bucati, Mcneil

Doze

Copii și adolescenți.

Nu se administrează guma medicamentoasă masticabilă persoanelor sub 18 ani, fără recomandarea unui profesionist din domeniul sănătății. Nu există date clinice controlate care să susțină administrarea gumei medicamentoase masticabile la adolescenți cu vârsta sub 18 ani.

Administrarea la adulţi şi la persoane în vârstă

Tratamentul este individual şi depinde de consumul de ţigări al fumătorului. Doza uzuală variază între 8 şi 12 pastile. La fumătorii cu o dependenţă uşoară [a căror rezultat la testul Fagerstrom pentru dependenţa de nicotină (FTND) este mai mic de 6 sau numărul de ţigări fumate pe zi este mai mic de 20], tratamentul se iniţiază cu Nicorette Freshfruit 2 mg gumă medicamentoasă iar pentru fumătorii cu dependenţă ridicată tratamentul se iniţiază cu Nicorette Freshfruit 4 mg gumă medicamentoasă masticabilă.

Nu se utilizează mai mult de 24 de pastile zilnic.

Reducerea completă a fumatului

Durata recomandată a tratamentului este de 3 luni. După această perioadă, pacientul va reduce doza zilnică. Când pacientul ajunge să folosească 1–2 pastile de guma medicamentoasă masticabilă, tratamentul va fi oprit.

Reducerea consumului de ţigări

Guma medicamentoasă masticabilă poate fi folosită între ţigări. Guma medicamentoasă masticabilă poate fi folosită conform indicaţiilor la nevoie, când apare dorinţa de a fuma, pentru a mări perioada în care nu s-a fumat cât mai mult şi pentru a reduce astfel numărul de ţigări fumate zilnic.

Dacă nu se obţine reducerea consumului de ţigări în 6 săptămâni, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

Din momentul iniţierii tratamentului, se va renunţa la fumat cât de curând posibil (dar într-un interval de maxim 6 luni). Dacă acest lucru nu a devenit posibil în 9 luni de la începerea tratamentului, în ciuda eforturilor făcute pentru renunţarea la fumat, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră.

În general, folosirea acestui tip de tratament peste 12 luni nu este recomandabilă. Unii fumători, totuşi, au nevoie de un tratament de o durată prelungită pentru a evita reluarea fumatului.

Guma medicamentoasă masticabilă poate fi ţinută la îndemână dacă apare necesitatea satisfacerea cererii exagerate de nicotină.

Renunţarea la fumat poate avea o rată de succes ce poate fi îmbunătăţită prin consult şi recomandări medicale suplimentare. Dacă aveţi nelămuriri, solicitaţi sfatul medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Abstinenţa temporară

Nicorette Freshfruit gumă medicamentoasă masticabilă poate fi folosită în perioade în care nu se fumează, de exemplu în zonele pentru nefumători sau în situaţii când doriţi sa evitaţi fumatul şi simţiţi necesitatea de a fuma.

Mod de administrare

Fiecare gumă medicamentoasă trebuie mestecată încet timp de aproximativ 30 de minute, cu pauze. Administrarea nicotinei trebuie întreruptă temporar dacă apar orice simptome ale excesului de nicotină. Dacă simptomele excesului de nicotină persistă, utilizarea nicotinei trebuie redusă fie prin scăderea frecvenței de administrare fie prin folosirea unei concentrații mai scăzute.

Produsul este descris gresit?

Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Tip administrare: cale orala
Forma/textura: guma orala
Mod prezentare: 30 gume orale
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online pentru Guma Nicorette Freshfruit guma, 4 mg, 30 bucati, Mcneil in categoria de produse ANTITABAC

Indicații Pentru tratamentul dependenţei de tutun, pentru satisfacerea cererii exagerate pentru nicotină şi a simptomelor de întrerupere apărute în urma renunţării la fumat. Nicorette poate fi utilizat pentru: vindecarea dependenţei de fumat pentru fumătorii care intenţionea