Descoperă promoțiile lunii septembrie!

Beneficiază >
Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs
Adauga in Cos

Nicorette IceMint guma, 4 mg, 30 bucati, Mcneil

Producător: JOHNSON

Data expirare: 09 Septembrie 2025

(0 review-uri)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Nicorette IceMint guma, 4 mg, 30 bucati, Mcneil

Data expirare: 09 Septembrie 2025

(0 review-uri)
40.00 LEI
In stoc
Cate iti doresti?
Adauga in Cos
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Producator: JOHNSON

Gama: JOHNSON

Categorii produs: DIETA SI NUTRITIE ANTITABAC

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Luni, 25 Septembrie 2023

Detalii despre Nicorette IceMint guma, 4 mg, 30 bucati, Mcneil din categoria ANTITABAC

Indicatii:

Nicorette Icemint este folosit în tratamentul dependentei de nicotina prin satisfacerea cererii exagerate de nicotina si a simptomelor de întrerupere aparute în urma renuntarii la fumat:

- vindecarea dependentei de fumat pentru fumatorii care vor sa se lase de fumat;

- a ajuta fumatorii pentru abstinenta temporara în perioadele în care consumul tigarilor este imposibil sau nu este de dorit;

- a ajuta reducerea consumului de tigari la fumatorii care nu pot sau nu doresc sa se lase de fumat.

Nu utilizati Nicorette Icemint:

- daca sunteti alergic la nicotina sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament.

Atentionari si precautii

Înaintea tratamentului cu Nicorette Icemint, spuneti medicului sau farmacistului daca:

- ati suferit recent un eveniment cardiovascular major cum ar fi infarct miocardic sau accident vascular cerebral;

- aveti dureri în piept sau agravarea acestora inclusiv angina Prinzmetal, batai ale inimii neregulate severe;

- ati suferit de hipertensiune arteriala necontrolata;

- suferiti de ulcer la nivelul stomacului sau duodenului;

- suferiti de esofagita;

- aveti glanda tiroida hiperactiva;

- suferiti de diabet care este tratat cu insulina (este posibil sa aveti nevoie de o doza mai mica de insulina care urmare a renuntarii la fumat);

- aveti o tumoare la nivelul glandei suprarenale (feocromocitom–medicul va trebui sa va spuna);

- suferiti de boli grave de rinichi sau de boli de gravitate medie sau mare de ficat;

- aveti vârsta sub 18 ani.

Fumatorii care poarta proteze dentare pot experimenta dificultati în mestecarea Nicorette Icemint. guma medicamentoasa masticabila poate ramâne prinsa în protezele dentare, foarte rar existând posibilitatea deteriorarii acestora.

Pericol la copiii mici: Dozele de nicotina tolerate de adult si fumatorii adolescenti pot produce toxicitate severa la copiii mici, care pot fi letale. Produsele care contin nicotina nu trebuie sa fie lasate în locuri în care pot fi manipulate sau ingerate de catre copii.

Transferul de dependenta poate avea loc dar, în acelasi timp, este mai putin daunator si mai usor de întrerupt decât dependenta de fumat.

Beneficiile renuntarii la fumat depasesc orice riscuri asociate cu administrarea corecta a terapiei de substitutie nicotinica (TSN).

Nicorette Icemint împreuna cu alte medicamente

Fumatul poate modifica modul în care organismul dumneavoastra raspunde la tratamentul cu unele medicamente. Ca urmare, când va lasati de fumat (cu sau fara ajutorul terapiei de substitutie nicotinica), este posibil ca dozajul medicamentelor pe care le folositi sa fie modificat.

Nu au fost stabilite interactiuni clinic relevante între terapia de substitutie a nicotinei si alte medicamente. Cu toate acestea, spuneti medicului daca sunteti în tratament cu adenozina deoarece nicotina poate spori, eventual, efectele hemodinamice ale adenozinei de exemplu, cresterea tensiunii arteriale si a frecventei cardiace precum si raspunsul de durere (durere în piept de tip angina pectorala) provocat prin administrarea de adenozina.

Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala. Renuntarea la fumat poate necesita modificarea dozelor medicamentelor folosite.

Sarcina, alaptarea si fertilitatea

Daca sunteti gravida sau alaptati, credeti ca ati putea fi gravida sau intentionati sa ramâneti gravida, adresati- va medicului sau farmacistului pentru recomandari înainte de a lua acest medicament.

Fumatul în timpul sarcinii este asociat cu riscuri, cum ar fi întârzierea cresterii intrauterine, nastere prematura sau nasterea unui copil mort. Oprirea fumatului este interventia unica cea mai eficienta pentru îmbunatatirea sanatatii, atât la fumatoarea gravida cât si pentru copilul ei. Cu cât abstinenta la nicotina se realizeaza mai repede cu atât mai bine.

Nicotina trece la fat si afecteaza miscarile de respiratie si circulatie. Efectul asupra circulatiei este dependent de doza. Prin urmare, fumatoarelor gravide li se recomanda întotdeauna sa renunte complet la fumat, fara utilizarea terapiei de substitutie nicotinica. Riscul de a continua fumatul poate prezenta un pericol mai mare pentru fat în raport cu utilizarea produselor de substitutie nicotinica într-un program de renuntare la fumat supravegheat. Utilizarea gumei medicamentoase masticabile de catre fumatoarea gravida dependenta trebuie initiata numai dupa consultarea medicului.

Nicotina trece liber în laptele matern în cantitati care pot afecta copilul, chiar la doze terapeutice. Prin urmare, guma medicamentoasa masticabila trebuie evitata în timpul alaptarii. În cazul în care renuntarea la fumat nu pot fi realizata, utilizarea gumei medicamentoase masticabile de catre femeile fumatoare care alapteaza ar trebui sa fie initiata numai dupa consultarea medicului.

Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor

Nicorette Icemint guma medicamentoasa masticabila nu are nicio influenta sau are o influenta neglijabila asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

 

Ce contine Nicorette IceMint guma, 4 mg, 30 bucati, Mcneil

Ce contine Nicorette Icemint

- Substanta activa este nicotina;

O guma medicamentoasa masticabila contine nicotina 2 mg sub forma de rezinat de nicotina. O guma medicamentoasa masticabila contine nicotina 4 mg sub forma de rezinat de nicotina.

- Celelalte componente sunt: nucleu-arome de menta, mentol, eucalyptol, xylitol, ulei de menta, carbonat de sodiu anhidru, hidrogenocarbonat de sodiu, acesulfam de potasiu, levomentol, oxid de magneziu usor; film interior-Aroma Winterfresh RDEA-149 (contine: poliizobutilena, guma de butil, rezina terpenica, acetat de polivinil, polietilena, ceara de petrol, esteri ai glicerolului cu acizi grasi, carbonat de calciu, butil hidroxi toluen (E 321), hipromeloza, sucraloza, polisorbat 80; film exterior-xilitol, amidon pregelatinizat, dioxid de titan (E171), Aroma Winterfresh RDEA-149 (contine: poliizobutilena, guma de butil, rezina terpenica, acetat de polivinil, polietilena, ceara de petrol, esteri ai glicerolului cu acizi grasi, carbonat de calciu, butil hidroxi toluen (E 321), ceara carnauba;

 

Cum se foloseste Nicorette IceMint guma, 4 mg, 30 bucati, Mcneil

Cum sa utilizati Nicorette Icemint

Utilizati întotdeauna acest medicament exact asa cum v-a spus medicul sau farmacistul. Discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul daca nu sunteti sigur.

Fiecare guma medicamentoasa trebuie mestecata încet timp de aproximativ 30 de minute, cu pauze. Administrarea nicotinei trebuie întrerupta temporar daca apar orice simptome ale excesului de nicotina. Daca simptomele excesului de nicotina persista, utilizarea nicotinei trebuie redusa fie prin scaderea frecventei de administrare fie prin folosirea unei concentratii mai scazute.

Copii si adolescenti.

Nu se administreaza guma medicamentoasa masticabila persoanelor sub 18 ani, fara recomandarea medicului. Nu exista date clinice controlate care sa sustina administrarea gumei medicamentoase masticabile la adolescenti cu vârsta sub 18 ani.

Care concentratie de Nicorette Icemint guma medicamentoasa masticabila este recomandabil sa folositi:

- Nicorette Icemint 2 mg guma medicamentoasa masticabila daca fumati mai putin de 20 de tigari pe zi sau fumati în mai putin de 30 minute din momentul în care va treziti din somn;

- Nicorette Icemint 4 mg guma medicamentoasa masticabila daca fumati mai mult de 20 de tigari pe zi sau daca nu ati reusit sa va lasati de fumat folosind Nicorette Icemint 2 mg.

Nu depasiti doza maxima.

Cum se utilizeaza Nicorette Icemint

Mestecati o pastila de guma medicamentoasa masticabila când simtiti nevoia de a fuma. Mestecatul gumei are rolul de a elibera nicotina, care va fi absorbita în cavitatea bucala. Nicotina înghitita cu saliva nu este benefica iar în cantitate mare poate irita gâtul sau stomacul provocând sughit.

Pentru a evita acest lucru, mestecati încet pâna când apare o senzatie de gust puternic apoi se întrerupe mestecatul. În acest caz, se împinge guma cu limba lânga obraz si se tine acolo pâna senzatia dispare.

Ciclul mestecat/întrerupt din mestecat se va repeta timp de 30 minute. Când guma de mestecat si-a pierdut senzatia mentolata, va rugam sa depozitati guma folosita în cavitatea din blister.

Câte pastile de Nicorette Icemint se pot utiliza si pentru cât timp?

Utilizati câte o pastila pe rând. Reduceti complet fumatul pentru a va asigura reusita deplina a tratamentului. Numarul de pastile pe care puteti sa le folositi zilnic depinde de cererea de nicotina pe care o simtiti, dar doza medie este de 8–12 pastile zilnice. Nu depasiti 24 pastile zilnic. Aceasta doza va fi folosita pe o perioada de pâna la 3 luni, timp în care dumneavoastra ar trebui sa va pierdeti obiceiurile legate de fumat.

În general, folosirea acestui tip de tratament peste 12 luni nu este recomandabila. Unii fumatori, totusi, au nevoie de un tratament de o durata prelungita pentru a evita reluarea fumatului.

Å¢ineti la îndemâna guma medicamentoasa masticabila daca apare necesitatea satisfacerii cererii de nicotina.

Daca utilizati mai mult Nicorette Icemint decât trebuie

Simptomele de supradozaj sunt similare cu cele ale intoxicatiei acute cu nicotina si includ greata, varsaturi, hipersalivatie, dureri abdominale, diaree, transpiratii, dureri de cap, ameteli, tulburarea auzului si oboseala pronuntata. La doze mari, aceste simptome pot fi urmate de hipotensiune arteriala, puls slab si neregulat, dificultati în respiratie, astenie marcata, colaps circulator si convulsii generalizate.

Dozele de nicotina tolerate de fumatorii adulti în timpul tratamentului pot determina simptome grave de otravire la copiii mici si se pot dovedi fatale la acestia. Otravirea suspectata cu nicotina la copiii mici trebuie considerata urgenta medicala si trebuie tratata imediat.

Daca ati utilizat mai multe pastile sau un copil a mestecat sau înghitit o pastila de guma medicamentoasa masticabila, va rugam anuntati imediat medicul dumneavoastra sau adresati-va imediat celui mai apropiat spital, luând cu dumneavoastra si cutia medicamentului.

Riscul intoxicarii prin înghitirea gumei este foarte scazut, deoarece absorbtia nicotinei din guma nemestecata este lenta si incompleta.

Daca aveti orice întrebari suplimentare cu privire la acest medicament, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Produsul este descris gresit?

Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Tip administrare: cale orala
Forma/textura: guma orala
Mod prezentare: 30 gume orale
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online pentru Nicorette IceMint guma, 4 mg, 30 bucati, Mcneil in categoria de produse ANTITABAC

Indicatii: Nicorette Icemint este folosit în tratamentul dependentei de nicotina prin satisfacerea cererii exagerate de nicotina si a simptomelor de întrerupere aparute în urma renuntarii la fumat: - vindecarea dependentei de fumat pentru fumatorii care vor sa se lase de fumat; - a