Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs

Cum să alegi masca de păr potrivită

Publicat Marți, 6 Februarie 2024

Cum să alegi masca de păr potrivită

Îngrijirea corespunzătoare a părului nu se rezumă doar la șampon și balsam. Masca de păr este un pas esențial în rutina de îngrijire, oferind hidratare și reparare profundă a firelor de păr.

Pentru a alege masca de păr potrivită ținem cont de mai mulți factori, printre care amintim tipul de păr, nevoile specifice și probleme scalpului sau a firului de păr.

Iată câteva idei care te pot ajuta să selectezi o mască de păr potrivită:

În  funcție de tipul de păr:

Păr Uscat: Optează pentru măști hidratante cu ingrediente precum uleiuri naturale (argan, cocos), unt de shea, unt de mango, glicerină sau acid hialuronic.

Recomandările noastre:  Masca nutritivă cu unt de mango pentru păr uscat de la Klorane, Masca hidratantă pentru păr uscat Karite Hydra – Rene Furterer, Masca Forcapil Keratine

Păr Gras: Optează pentru  măști ușoare care să controleze producția excesivă de sebum. Ingrediente precum argila și aloe vera pot fi benefice.

Recomandările noastre:  Masca pantru păr de la Apivita, Masca pentru păr fin Fitocell de la Seboradin.

Păr Normal: Poți utiliza o gamă variată de măști, dar cele cu ingrediente precum proteine, vitamine și antioxidanți mențin sănătatea părului normal.

Recomandările noastre:  Masca pentru păr cu keratina Seskavel de la Sesderma, Masca regenerantă cu keratină Tratament Expert de la Gerovital

În funcție de problemele specifice pe care le are părul tău:

Păr Deteriorat: Opteaza pentru măști bogate în proteine care repara și fortifica structura firului de păr

Recomandările noastre: Masca pentru păr deteriorat Intensive Nourishing de la RNW, Masca pentru păr cu keratina Seskavel de la Sesderma, Masca pentru întărirea firului de păr cu lapte de capră și keratină de la Ziaja

Păr Vopsit: Optează pentru măști create special care  protejează, mențin sau redau culoarea și strălucirea firului de păr.

Recomandările noastre: Masca cu ulei de ricin pentru păr vopsit de la Ziaja, Masca pentru păr Okara Color de la Rene Furterer, Masca pentru protecția culorii Protect de la Seboradin

Mătreață sau Scalp Iritat: Optează pentru măști cu ingrediente care protejează scalpul  si combat mătreața precum zincul pirition, acidul salicilic și extractele calmante de plante.

Recomandările noastre:  Masca pantru păr de la Apivita, Masca pentru păr fin Fitocell de la Seboradin.

În funcție de ingredientele specifice:

Uleiuri Naturale- folosite pentru hidratare intensă și strălucire

Keratină -  reparș și întărește  fibra capilară.

Vitamine și Antioxidanți – protejează  împotriva stresului oxidativ și îmbunătățește sănătătea  părului.

Aloe Vera sau Extracte Calmante -  calmează scalpul iritat.

În funcție de frecvența utilizării:

Măști de tratament intensiv -  utilizare săptămânala sau lunara, în funcție de nevoile părului.

Măști de întreținere – utilizare  frecventă

*Durata Recomandată: Respectați timpul specificat pentru a permite substanțelor active să își facă efectul.

Optează pentru masca ce se potrivește cel mai bine nevoilor specifice  părului tău și integreaz-o în rutina ta de îngrijire pentru a menține sănătatea și frumusețea părului.

Alegeți cu grijă și bucurați-vă de un păr sănătos și strălucitor!

Produse recomandate
Sfaturile, articolele si orice alte informatii din domeniul farmacie / sanatate publicate pe minifarmonline.ro au scop pur informativ si strict educational. Ele nu pot inlocui, sub nicio forma, consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale de specialitate. Inainte de a lua orice decizie referitoare la sanatatea ta, iti recomandam sa consulti medicul de familie sau medicul specialist.