Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs

Putem câștiga lupta cu părul gras?

Publicat Luni, 4 Septembrie 2023

Putem câștiga lupta cu părul gras?

Excesul de sebum la nivelul părului și al scalpului reprezintă o problemă foarte comună, care afectează nu doar adolescenții, ci și persoanele care și-au depășit de mult perioada de adolescență. Dacă te confrunți și tu cu această problemă, nu îți face griji! Respectând câteva principii importante, poți învăța să gestionezi eficient excesul de sebum și dereglările pielii.

DE CE SE ÎNGRAȘĂ PĂRUL? CELE MAI FRECVENTE CAUZE.

Există mai multe cauze ale părului gras. Printre cele mai comune se numără:

 • Factorii genetici;
 • Stresul cronic;
 • O dietă necorespunzătoare care duce la deficiențe de vitamine A, B2, C, E și B3;
 • Tulburări hormonale manifestate prin supra-producția de androgeni și progesteron;
 • Produse de îngrijire inadecvate pentru scalp.

O influență semnificativă asupra îngrășării excesive a scalpului o are atingerea constantă a acestuia și perierea prea frecventă a părului. Presiunea stimulează glandele sebacee să producă mai mult sebum, care este distribuit pe întreaga lungime a părului prin periere, ceea ce duce, în final, la încărcarea cu sebum.

CUM MINIMIZĂM ÎNGRĂȘAREA PĂRULUI? CÂTEVA PRINCIPII SIMPLE.

 • Spală-ți părul ori de câte ori este necesar - dacă simți că părul tău necesită o curățare zilnică, nu ezita să o faci. Reducerea frecvenței spălării scalpului din teama că acesta se va îngrășa mai mult este un mit. Stratul de sebum lăsat pe scalp pentru o perioadă mai lungă va împiedica oxigenul să ajungă la bulbii de păr, ceea ce poate duce la apariția mătreții sau căderii părului.
 • Alege produsele de îngrijire potrivite – unele șampoane, deși promit o curățare profundă, pot perturba echilibrul natural al scalpului, determinând glandele sebacee să reacționeze prin producerea excesivă de sebum, în încercarea de a compensa uscarea cauzată de curățarea agresivă.

Alegerea produselor corecte pentru îngrijirea părului poate să facă diferența dintre un scalp sănătos și o luptă continuă cu problemele legate de excesul de sebum. Este crucial să identifici șampoanele care nu doar promit o curățare profundă, ci și respectă echilibrul natural al scalpului.

O soluție care intră în această categorie este Șamponul Seboradin Oily Hair. Acesta conține, pe lângă substanțe de curățare și ingrediente active care reglează funcționarea glandelor sebacee, și substanțe hidratante. Tratamentul poate fi completat cu Fiolele Seboradin OILY HAIR, care reprezintă o soluție eficientă pentru persoanele care se confruntă atât cu excesul de sebum, cât și cu căderea părului.

 • Exfolierea regulată a pielii – pentru o curățare profundă și pentru a susține sănătatea bulbilor de păr, este benefic să adaugi în rutina săptămânală o exfoliere delicată a scalpului. În acest scop, poți încerca eficacitatea Gelului Exfoliant de la Seboradin, un produs practic, fără particule abrazive.
 • Optează pentru apă călduță - un pas simplu, dar eficient în gestionarea scalpului gras este utilizarea apei călduțe pentru a clăti produsele cosmetice de pe suprafața scalpului. Temperatura redusă a apei are un efect benefic asupra orificiilor glandelor sebacee, determinându-le să se contracte și, implicit, să reducă dimensiunea porilor. Prin îngustarea acestor pori, secreția excesivă de sebum este limitată, ajutând, astfel, la menținerea unui scalp mai puțin gras.
 • Abordare Holistică pentru un scalp sănătos: Gestionarea îngrășării părului necesită o abordare holistică, care se extinde dincolo de simpla alegere a produselor de îngrijire. Un prim pas crucial este eliminarea cauzelor principale care contribuie la excesul de sebum.
  • Asigură-te că dieta ta este echilibrată și bogată în alimente care furnizează vitamine esențiale pentru funcționarea optimă a glandelor sebacee. Vitaminele A și E, precum și acizii grași omega-3, pot juca un rol semnificativ în menținerea sănătății pielii și a părului.
  • Renunță la Practicile Dăunătoare: Un alt pas important este renunțarea la practicile care pot agrava îngrășarea părului. Redu pieptănarea excesivă și evită netezirea constantă a părului, deoarece aceste acțiuni pot stimula glandele sebacee să producă mai mult sebum într-un efort de a proteja și hidrata firul de păr. Alege pieptănarea blândă și limitează utilizarea dispozitivelor de coafat cu căldură, care pot accentua îngrășarea.
 • Căutarea Ajutorului Profesional: În situația în care eforturile tale nu produc îmbunătățiri semnificative și problema persistă, consultarea unui medic este recomandată. Uneori, îngrășarea părului poate fi legată de dezechilibre hormonale sau alte condiții medicale subiacente. Un medic poate efectua investigații specifice pentru a identifica orice potențiale cauze profunde și poate oferi un plan de tratament adecvat.

Întrucât fiecare individ are particularități unice ale pielii și părului, abordarea personalizată și consilierea medicală pot fi cruciale pentru a aborda eficient și în mod durabil problema scalpului gras.

Produse recomandate
Sfaturile, articolele si orice alte informatii din domeniul farmacie / sanatate publicate pe minifarmonline.ro au scop pur informativ si strict educational. Ele nu pot inlocui, sub nicio forma, consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale de specialitate. Inainte de a lua orice decizie referitoare la sanatatea ta, iti recomandam sa consulti medicul de familie sau medicul specialist.