Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs

Lopemidol -sirop x 100 ml - Biofarm

Producător: BIOFARM

(0 review-uri)
Imaginile afișate sunt cu titlu de prezentare. Produsele pot diferi sub aspectul unor caracteristici (ex. nuante de culoare) de aspectul real al produsului, in functie de lotul in care au fost fabricate.

Lopemidol -sirop x 100 ml - Biofarm

Producător: BIOFARM

(0 review-uri)
13.00 LEI
Stoc epuizat
MEDICAMENT OTC Acest produs este un medicament OTC si nu poate fi returnat. Acest produs poate fi achizitionat doar de catre persoane fizice si achitat doar cu cardul, online.
vezi mai multe detalii

Acest medicament se poate elibera fara prescriptie medicala. Cititi cu atentie prospectul si informatiile de pe ambalaj. Daca apar manifestari neplacute adresati-va medicului sau farmacistului. ANMDM - Raporteaza online o reactie adversa
Pagină actualizată la data de Joi, 8 Decembrie 2022

Detalii despre Lopemidol -sirop x 100 ml - Biofarm din categoria Antidiareice

Clorhidratul de loperamidă este un medicament de tip opioid cu proprietăţi antidiareice. Este util în tratamentul simptomatic al diareei acute şi cronice la adulţi şi copii cu vârsta peste 2 ani.

Nu utilizaţi Lopemidol

- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidratul de loperamidă sau la oricare dintre celelalte componente ale Lopemidol;

- dacă suferiţi o acutizare a rectocolitei ulcero-hemoragice;

- la copii cu vârsta sub 2 ani.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Lopemidol

Tratamentul cu loperamidă poate fi însoţit, dacă este necesar, de rehidratare. Necesarul de lichide trebuie stabilit în funcţie de gravitatea diareei, vârsta şi starea dumneavoastră sau a copilului dumneavoastră.

În cazul diareei acute, dacă nu se observă nici o ameliorare de la începerea tratamentului, trebuie întreruptă administrarea loperamidei şi medicul va reevalua schema de tratament.

Loperamida nu trebuie utilizată ca tratament de primă intenţie în dizenteriile acute însoţite de hemoragie digestivă inferioară şi de valori crescute ale temperaturii corpului.

Nu trebuie utilizată în cazul diareei apărute în cursul tratamentului cu antibiotice cu spectru larg de acţiune, când este posibilă apariţia unei colite pseudomembranoase. În acest caz, trebuie evitat orice tratament care produce stază digestivă.

Administrarea loperamidei trebuie întreruptă dacă apare constipaţie sau distensie abdominală.

Loperamida trebuie utilizată cu prudenţă dacă aveţi insuficienţă hepatică.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Este recomandat să se evite administrarea concomitentă a medicamentelor cu acţiune identică sau asemănătoare.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament. Deşi studiile preclinice au evidenţiat absenţa efectelor embriotoxic şi teratogen, iar loperamida se excretă în laptele matern în concentraţii foarte mici, administrarea în timpul sarcinii şi alăptării se face numai după evaluarea raportului dintre beneficiul terapeutic pentru mamă şi riscul posibil pentru făt. Se recomandă a se avea în vedere proprietăţile opiacee ale medicamentului, care pot avea efect asupra funcţiei digestive a nou-născutului sau sugarului.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Acest medicament poate determina uneori reacţii adverse, cum ar fi somnolenţă uşoară şi tranzitorie sau vertij, putând influenţa capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Ce contine Lopemidol -sirop x 100 ml - Biofarm

Compozitie

Clorhidrat de loperamida, glicerol, acesulfam de potasiu, benzoat de sodiu, acid citric monohidrat, vanilina, aroma de caise, apa purificata.

Cum se foloseste Lopemidol -sirop x 100 ml - Biofarm

Mod de administrare

Diaree acuta 

Adulti si copii cu varsta peste 12 ani 

Doza recomandata initial este de 4 mg clorhidrat de loperamida (20 ml solutie orala Lopemidol). 

Ulterior, se recomanda o doza de 2 mg clorhidrat de loperamida (10 ml solutie orala Lopemidol) dupa fiecare scaun diareic, fara a depasi doza zilnica totala de 16 mg clorhidrat de loperamida (80 ml solutie orala Lopemidol). 

Copii 

Copii cu varsta cuprinsa intre 2 si 5 ani 

Lopemidol se administreaza numai la recomandarea medicului. 

Doza recomandata initial este de l mg clorhidrat de loperamida (5 ml solutie orala Lopemidol), dupa primul scaun diareic. 

Ulterior, se recomanda o doza de 1 mg clorhidrat de loperamida (5 ml solutie orala Lopemidol) dupa fiecare scaun diareic, fara a depasi doza zilnica totala de 3 mg clorhidrat de loperamida (15 ml solutie orala Lopemidol). 

Copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 8 ani 

Doza recomandata initial este de 2 mg clorhidrat de loperamida (10 ml solutie orala Lopemidol) dupa primul scaun diareic. 

Ulterior, se recomanda o doza de 1 mg clorhidrat de loperamida (5 ml solutie orala Lopemidol) dupa fiecare scaun diareic, fara a depasi doza zilnica totala de 4 mg clorhidrat de loperamida (20 ml solutie orala Lopemidol). 

Copii cu varsta cuprinsa intre 9 si 11 ani 

Doza recomandata initial este de 2 mg clorhidrat de loperamida (10 ml solutie orala Lopemidol) dupa primul scaun diareic. 

Ulterior, se recomanda o doza de 1 mg clorhidrat de loperamida (5 ml solutie orala Lopemidol) dupa fiecare scaun diareic, fara a depasi doza zilnica totala de 6 mg clorhidrat de loperamida (30 ml solutie orala Lopemidol). 

Diaree cronica 

Adulti 

Doza recomandata este de 2 mg clorhidrat de loperamida (10 ml solutie orala Lopemidol) de 1-3 ori pe zi. 

Copii cu varsta peste 8 ani 

Doza recomandata este de 1 mg clorhidrat de loperamida (5 ml solutie orala Lopemidol) de 1-2 ori pe zi. 

Produsul este descris gresit?

Deocamdată nu au fost exprimate review-uri pentru acest produs.

Spune-ne opinia ta

(nu va fi publicată)

Tip administrare: cale orala
Forma/textura: sirop
Aroma: caise
Cantitate: 100 ml
Stocul produselor, afisat pe site, poate fi diferit fata de stocul real disponibil datorita unor factori precum: rezervarea produselor in farmacii de catre pacienti, rezervarea produselor in site de catre alti utilizatori etc. Minifarm face eforturi permanente pentru a păstra corectitudinea informaţiilor din acestă pagină. Uneori acestea pot conţine inadvertenţe: fotografia are caracter informativ şi poate conţine accesorii neincluse în pachetele standard, unele specificaţii sau preţul, pot fi modificate de catre producător fără preaviz sau pot conţine erori de operare.

Descopera oferta Minifarm Online pentru Lopemidol -sirop x 100 ml - Biofarm in categoria de produse Antidiareice

Clorhidratul de loperamidă este un medicament de tip opioid cu proprietăţi antidiareice. Este util în tratamentul simptomatic al diareei acute şi cronice la adulţi şi copii cu vârsta peste 2 ani.Nu utilizaţi Lopemidol- dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clorhidratul