20% reducere la achizitionarea oricarui produs din gama C-VIT, de la Sesderma

Vezi oferta >
Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs

20 de idei de rutine pentru diferite tipuri de piele și problemele lor, cu produse La Roche-Posay, Vichy și CeraVe. Descoperă rutina potrivită pentru tenul tău!

Publicat Miercuri, 22 Februarie 2023

20 de idei de rutine pentru diferite tipuri de piele și problemele lor, cu produse La Roche-Posay, Vichy și CeraVe. Descoperă rutina potrivită pentru tenul tău!

În calitate de farmaciști înțelegem importanța unei pieli sănătoase și frumoase. Din acest motiv, am pregatit o listă de 30 de rutine diferite de înrijire a pielii, fiecare dintre ele fiind concepută pentru a avea în vedere anumite probleme specifice ale pielii și pentru a vă ajuta să obțineți rezultatele dorite.

Fie că vă doriți să atenuați imperfecțiunile pielii sau ridurile de expresie, să tratați pielea predispusă la acnee sau pur și simplu să mențineți o piele sănătoasă și hidratată, avem cate o rutină pentru fiecare situație. Fiecare rutină include produse atent selețipnate de la unele dintre cele mai importante branduri de skincare: La Roche-Posay, Vichy și CeraVe pentru a avea siguranța cp folosiți produse de cea mai bună calitate care vor avea rezultatele dorite. 

Descoperă rutina potrivită pentru tenul tău!

1. Rutină de iarnă pentru pielea uscată:

Aqualia Thermal Cremă Rehidratantă Pentru Pentru Ten Normal, 50 ml, Vichy
Hydraphase Ha Cremă Intens Rehidratantă Pentru Conturul Ochilor, 15 ml, La Roche-Posay
Gel De Spălare Hidratant Piele Normal-uscată 473 ml, CeraVe
Crema Hidratanta De Fata Spf 25, Ten Normal-uscat, 52 ml, CeraVe


Aceasta rutină poate fi facută dimineața sau seara: începeți prin a aplica Gel De Spălare Hidratant Piele Normal-uscată 473 ml, CeraVe, care e un produs de curățare delicat, și care nu va îndepărta uleiurile naturale a pielii. Continuați cu  Aqualia Thermal Cremă Rehidratantă Pentru Pentru Ten Normal, 50 ml, Vichy, o cremă rehidratantă care asigură o hidratare a pielii de 48 de ore. Aplicați apoiHydraphase Ha Cremă Intens Rehidratantă Pentru Conturul Ochilor, 15 ml, La Roche-Posay în zona ochilor pentru a asigura o hidratare intensă și pentru a reduce aspectul ridurilor. Terminați rutina cu Crema Hidratanta De Fata Spf 25, Ten Normal-uscat, 52 ml, CeraVe pentru a preveni deshidratarea pielii și pentru a o menține hidratată pentru o perioadă mai indelungata. Pentru efectul dorit, încercați să respectați ordinea sugerată în această rutină. 


2. Rutina de iarnă pentru tenul gras:

Purete Thermale Apa Micelara Pentru Ten Gras, 200 ml, Vichy
Liftactiv Supreme Crema De Zi Spf 30, 50 ml, Vichy 
Liftactiv Supreme Cremă De Noapte, 50 ml, Vichy
Vichy Mineral 89 Eyes - Gel pentru Conturul Ochilor x 15 ml

Începeți cu Purete Thermale Apa Micelara Pentru Ten Gras, 200 ml, Vichy, un produs de curățare delicat care îndepărtează impuritățile și excesul de sebum. Continuați cu Vichy Mineral 89 Eyes - Gel pentru Conturul Ochilor x 15 ml care ajută la hidratare și  la reducerea aspectului cearcănelor. Aplicați Liftactiv Supreme Crema De Zi Spf 30, 50 ml, Vichy pentru a netezi și a întări pielea, protejând-o în același timp împotriva daunelor cauzate de razele UV. Seara aplicați Liftactiv Supreme Cremă De Noapte, 50 ml, Vichy pentru a stimula regenerarea celulară și pentru a reduce aspectul ridurilor.


3. Rutina pentru luminozitatea pielii:

Toleriane Lapte Demachiant și De Curățare Pentru Pielea Intolerantă și Sensibilă, 200 ml, La Roche-Posay
Liftactiv Collagen Specialist, Crema De Zi Antirid Toate Tipurile De Ten, 50 ml, Vichy
Vitamina C 10 Pură Ser Anti-oxidant 30 ml, La Roche-Posay


Dimineața sau seara aplica'i Toleriane Lapte Demachiant și De Curățare Pentru Pielea Intolerantă și Sensibilă, 200 ml, La Roche-Posay, un produs de curățare delicat care îndepărtează impuritățile fără a irita pielea. Continuați cu Liftactiv Collagen Specialist, Crema De Zi Antirid Toate Tipurile De Ten, 50 ml, Vichy pentru a stimula producția de colagen și pentru a îmbunătăți gradul de elasticitate a pielii. Vitamina C 10 Pură Ser Anti-oxidant 30 ml, La Roche-Posay pentru a oferi luminozitate pielii și pentru a reduce ridurile și aspectul de îmbătrânire a pielii. 


4. Rutină de ameliorare a roșeței pielii: 

Rosaliac Ar Serum Intensiv Anti-roseață, 40 ml, La Roche-Posay
Rosaliac Cc Cremă Zilnică De îngrijire și Uniformizare A Tenului Pentru Pielea Cu Roșeață, 50 ml, La Roche-Posay
Purete Thermale Apa Micelara Pentru Ten Sensibil, 200 ml, Vichy


Începeți rutina cu Purete Thermale Apa Micelara Pentru Ten Sensibil, 200 ml, Vichy, un produs de curățare delicat care îndepărtează impuritățile și machiajul fără a irita pielea. Continuați cu Rosaliac Ar Serum Intensiv Anti-roseață, 40 ml, La Roche-Posay pentru a reduce roșeața și inflamația. Aplicați Rosaliac Cc Cremă Zilnică De îngrijire și Uniformizare A Tenului Pentru Pielea Cu Roșeață, 50 ml, La Roche-Posay pentru a oferi pielii un efect de uniformizare cu aspect natural, protejând în același timp pielea împotriva efectelor cauzate de razele UV. E recomandat ca aceste produse să fie aplicate dimineața.


5. Rutină de curățare a pielii primăvara:

Apa Micelara Ultra Pentru Pielea Reactiva, Hipersensibila, 400 ml, La Roche-Posay
Purete Thermale loţiune tonică ten Normal Mixt, 200 ml , Vichy
Liftactiv Supreme Vitamina C Ser Corector Antioxidant Cu Efect De Luminozitate, 20 ml, Vichy


Începeți cu Apa Micelara Ultra Pentru Pielea Reactiva, Hipersensibila, 400 ml, La Roche-Posay, un produs de curățare delicat care îndepărtează impuritățile și machiajul fără a irita pielea. Continuați rutina cu Purete Thermale loţiune tonică ten Normal Mixt, 200 ml , Vichy pentru a îndepărta impuritățile rămase și pentru a contribui la micșorarea porilor. Încheiați rutina cu Liftactiv Supreme Vitamina C Ser Corector Antioxidant Cu Efect De Luminozitate, 20 ml, Vichy pentru a oferi efectul de luminozitate și pentru a proteja pielea impotriva efectului razelor UV,  având în vedere sezonul de primăvară care se apropie.6. Rutină împotriva cearcănelor:

Vichy Mineral 89 Eyes - Gel pentru Conturul Ochilor x 15 ml
Hydraphase Ha Cremă Intens Rehidratantă Pentru Conturul Ochilor, 15 ml, La Roche-Posay
Toleriane Dermallergo Cremă Hidratantă Pentru Conturul Ochilor, Calmantă și Reparatoare 20 ml, La Roche-Posay

Începeți rutina de îngrijire împotriva cearcănelor cu Vichy Mineral 89 Eyes - Gel pentru Conturul Ochilor x 15 ml pentru a hidrata zona ochilor și pentru a reduce aspectul cearcănelor. Continuați cu Hydraphase Ha Cremă Intens Rehidratantă Pentru Conturul Ochilor, 15 ml, La Roche-Posay pentru a oferi o hidratare intensă și pentru a reduce aspectul ridurilor. Aplicați oleriane Dermallergo Cremă Hidratantă Pentru Conturul Ochilor, Calmantă și Reparatoare 20 ml, La Roche-Posay pentru un efect de calmare și pentru a contribui la reducerea cearcănelor și a pungilor de sub ochi.


7. Rutină pentru o piele hidratată și strălucitoare: 

Aqualia Thermal Cremă Rehidratanta Pentru Ten Uscat și Foarte Uscat, 50 ml, Vichy
Liftactiv Collagen Specialist, Crema De Zi Antirid Toate Tipurile De Ten, 50 ml, Vichy
Liftactiv Supreme Cremă antirid şi fermitate Pentru Ten Uscat, 50 ml , Vichy


Începeți cu Aqualia Thermal Cremă Rehidratanta Pentru Ten Uscat și Foarte Uscat, 50 ml, Vichy, o cremă care asigură un confort intens și o hidratare de 48 de ore. Continuați cu Liftactiv Collagen Specialist, Crema De Zi Antirid Toate Tipurile De Ten, 50 ml, Vichy pentru a stimula producția de colagen și pentru a îmbunătăți elasticitatea pielii. Incheiați această rutină cu Liftactiv Supreme Cremă antirid şi fermitate Pentru Ten Uscat, 50 ml , Vichy pentru a uniformiza și pentru a oferi fiermitate pielii, protejând-o în același timp împotriva efectelor cauzate de razele UV.

 


8. Rutină de protecție a pielii pe vreme rece:

Apa Micelara Ultra Pentru Pielea Reactiva, Hipersensibila, 400 ml, La Roche-Posay
Liftactiv Supreme Cremă De Noapte, 50 ml, Vichy
Hyalu B5 Ser Concentrat Antirid, 30 ml, La Roche-Posay

Începeți această rutină cu Apa Micelara Ultra Pentru Pielea Reactiva, Hipersensibila, 400 ml, La Roche-Posay, pentru a îndepărta impuritățile și machiajul fără a irita pielea. Continuați prin aplicarea Liftactiv Supreme Cremă De Noapte, 50 ml, Vichy pentru a promova reînnoirea celulară și a reduce aspectul liniilor fine și al ridurilor. Aplicați Hyalu B5 Ser Concentrat Antirid, 30 ml, La Roche-Posay pentru a stimula regenerarea și netezirea pielii după lunile aspre de iarnă.


9. Rutină pentru tenul sensibil:

Toleriane Sensitive Crema Hidratantă Prebiotică Pentru Pielea Sensibilă, 40 ml, La Roche-Posay
Toleriane Lapte Demachiant și De Curățare Pentru Pielea Intolerantă și Sensibilă, 200 ml, La Roche-Posay
Purete Thermale Apa Micelara Pentru Ten Sensibil, 200 ml, Vichy


Începeți această rutina prin aplicarea cu Toleriane Lapte Demachiant și De Curățare Pentru Pielea Intolerantă și Sensibilă, 200 ml, La Roche-Posay, un lapte demachiant delicat care îndepărtează impuritățile fără a irita pielea sensibilă. Continuați cu aplicarea Toleriane Sensitive Crema Hidratantă Prebiotică Pentru Pielea Sensibilă, 40 ml, La Roche-Posay pentru a stimula hidratarea și pentru a favoriza calmarea pielii. Incheiati  cu Purete Thermale Apa Micelara Pentru Ten Sensibil, 200 ml, Vichy  pentru a curăța în profunzime pielea sensibila, dar și pentru efectul de calmare și fără lipsă de disonfort.

10. Rutină de detoxifiere a pielii pentru primăvară:
- Purete Thermale Apa Micelara Pentru Ten Gras, 200 ml, Vichy
- Mineral 89, Gel-booster Cu Efect De Hidratare, Fortifiere Si Reumplere Cu Acid Hialuronic, 50 ml, Vichy
- Gel De Curățare Spumant Piele Normal-grasă 473 ml, CeraVe

Începeți cu Gel De Curățare Spumant Piele Normal-grasă 473 ml, CeraVe, un produs de curățare delicat care îndepărtează impuritățile și excesul de sebum fără a usca pielea. Continuați cu Purete Thermale Apa Micelara Pentru Ten Gras, 200 ml, Vichy pentru a îndepărta orice impurități rămase. Incheiați prin aplicarea Mineral 89, Gel-booster Cu Efect De Hidratare, Fortifiere Si Reumplere Cu Acid Hialuronic, 50 ml, Vichy pentru a hidrata șipentru  a pregăti pielea pentru sezonul de primăvară care se apropie.


11. Rutină pentru tenul predispus la acnee: 

Purete Thermale loţiune tonică ten Normal Mixt, 200 ml , Vichy
Normaderm Ten Cu Tendință Acneică Cremă Hidratantă Dublu-corectoare, 50 ml, Vichy
Effaclar Duo(+) Crema Corectoare Anti-imperfectiuni, Anti Semne Post-acneice, Anti-recurenta, 40 ml, La Roche-Posay

Începeți cu Purete Thermale loţiune tonică ten Normal Mixt, 200 ml , Vichy pentru a îndepărta impuritățile și pentru a diminua porii lărgiți. Continuați cu Normaderm Ten Cu Tendință Acneică Cremă Hidratantă Dublu-corectoare, 50 ml, Vichy, care ajută la reducerea aspectului petelor și cicatricilor lăsate de acnee, oferind în același timp o bună hidratare. Incheiați rutina prin aplicarea Effaclar Duo(+) Crema Corectoare Anti-imperfectiuni, Anti Semne Post-acneice, Anti-recurenta, 40 ml, La Roche-Posayi care ajută la refacerea de durată a echilibrului cutanat al pielii cu imperfecțiuni și stimulează regenerarea pielii.
12. Rutină antirid:

Liftactiv Supreme Cremă antirid şi fermitate Pentru Ten Uscat, 50 ml , Vichy
Liftactiv Supreme Cremă De Noapte, 50 ml, VichyHyalu B5 Eyes de la La Roche-Posay
Hyalu B5 Cremă Antirid Pentru Conturul Ochilor, 15 ml, La Roche-Posay

Începeți prin aplicarea  Liftactiv Supreme Cremă antirid şi fermitate Pentru Ten Uscat, 50 ml , Vichy pentru uniformizare și pentru a da fermitate pielii, protejând-o în același timp împotriva efectelor provocate de razele UV. Searam aplicați  Liftactiv Supreme Cremă De Noapte, 50 ml, VichyHyalu B5 Eyes de la La Roche-Posay pentru a stimula regenerarea pielii, pentru un efect de lifting de durată și pentru a oferi pielii aspectul de luminozitate. Aplicați Hyalu B5 Cremă Antirid Pentru Conturul Ochilor, 15 ml, La Roche-Posay pentru a favoriza netezirea ridurilor fine din zona ochilor și pentru a oferi pielii un aspect tineresc.


13. Rutină de hidratare și reumplere:

Aqualia Thermal Cremă Rehidratanta Pentru Ten Uscat și Foarte Uscat, 50 ml, Vichy
Hyalu B5 Fiole Cură Anti-rid, La Roche-Posay
Liftactiv Collagen Specialist, Crema De Zi Antirid Toate Tipurile De Ten, 50 ml, Vichy
Începeți cu VAqualia Thermal Cremă Rehidratanta Pentru Ten Uscat și Foarte Uscat, 50 ml, Vichy un serum hidratant care asigură o hidratare de 48 de ore. Continuați cu Hyalu B5 Fiole Cură Anti-rid, La Roche-Posay pentru a viza liniile fine și ridurile. Incheiați cu Liftactiv Collagen Specialist, Crema De Zi Antirid Toate Tipurile De Ten, 50 ml, Vichy pentru a stimula producția de colagen și pentru a îmbunătăți elasticitatea pielii.

14. Rutină de împrospătare de primăvară:

Liftactiv Supreme, Cremă antirid şi fermitate Pentru Ten Normal-mixt, 50 ml , Vichy
Liftactiv Supreme Cremă De Noapte, 50 ml, Vichy
Mineral 89, Gel-booster Cu Efect De Hidratare, Fortifiere Si Reumplere Cu Acid Hialuronic, 50 ml, Vichy

Aplicați Mineral 89, Gel-booster Cu Efect De Hidratare, Fortifiere Si Reumplere Cu Acid Hialuronic, 50 ml, Vichy ca prim pas in rutina dvs, pentru a fortifia pielea și a o face mai rezistentă împotriva poluării, stresului și oboselii. Apoi, aplicați Liftactiv Supreme, Cremă antirid şi fermitate Pentru Ten Normal-mixt, 50 ml , Vichy pentru a uniformiza și pentru a oferi fermitate pielii, protejând-o în același timp împotriva efectelor cauzate de razele UV. 
Seara aplicați Vichy Liftactiv Supreme Cremă De Noapte, 50 ml, Vichy pentru a stimula regenerarea pieli și pentru un efect de lifting de durată, oferind confort pe toată durata nopții. 15. Rutină anti-îmbătrânire:

Liftactiv Supreme Cremă antirid şi fermitate Pentru Ten Uscat, 50 ml , Vichy
Liftactiv Supreme Cremă De Noapte, 50 ml, Vichy
Liftactiv Collagen Specialist, Crema De Zi Antirid Toate Tipurile De Ten, 50 ml, Vichy

Începeți cu Liftactiv Supreme Cremă antirid şi fermitate Pentru Ten Uscat, 50 ml , Vichy pentru a netezi aspectul ridurilor și al imperfecțiunilor de la suprafața pielii. Până seara, tenul arata proaspat si luminos, iar trasaturile raman odihnite. 
Seara, aplicați Liftactiv Supreme Cremă De Noapte, 50 ml, Vichy pentru a stimula regenerarea pielii pe timpul nopții. Încheiați prin a aplica  Liftactiv Collagen Specialist, Crema De Zi Antirid Toate Tipurile De Ten, 50 ml, Vichy pentru a stimula producția de colagen și a îmbunătăți elasticitatea pielii.

16. Rutină delicată de îngrijire a pielii:

Gel De Spălare Hidratant Piele Normal-uscată 473 ml, CeraVe
Purete Thermale Apa Micelara Pentru Ten Sensibil, 200 ml, Vichy
Toleriane Sensitive Crema Hidratantă Prebiotică Pentru Pielea Sensibilă, 40 ml, La Roche-Posay

Dimineața aplicați Gel De Spălare Hidratant Piele Normal-uscată 473 ml, CeraVe, un produs care îndepărtează impuritățile și hidratează fără să perturbe bariera de protecție a pieli. Contnuați cu Purete Thermale Apa Micelara Pentru Ten Sensibil, 200 ml, Vichy pentru o curățare în profunzime.  La final aplicați Toleriane Sensitive Crema Hidratantă Prebiotică Pentru Pielea Sensibilă, 40 ml, La Roche-Posay pentru a oferi hidratare pentru 48 de ore, stimularea efectului de reparare a pielii ș pentrui a calma și reduce iritațiile pielii.

17. Rutină de primăvară împotriva acneei:

Normaderm Ten Cu Tendință Acneică Cremă Hidratantă Dublu-corectoare, 50 ml, Vichy
Effaclar Duo(+) Crema Corectoare Anti-imperfectiuni, Anti Semne Post-acneice, Anti-recurenta, 40 ml, La Roche-Posay
Purete Thermale Apa Micelara Pentru Ten Gras, 200 ml, Vichy

Începeți cu Purete Thermale Apa Micelara Pentru Ten Gras, 200 ml, Vichy pentru a îndepărta impuritățile și excesul de sebum. Continuați cu La Roche-Posay Effaclar Duo+ Acne TreatmentEffaclar Duo(+) Crema Corectoare Anti-imperfectiuni, Anti Semne Post-acneice, Anti-recurenta, 40 ml, La Roche-Posay pentru a combate acneea și pentru a desfunda porii. Incheiați prin a aplica  Normaderm Ten Cu Tendință Acneică Cremă Hidratantă Dublu-corectoare, 50 ml, Vichy, care ajută la reducerea aspectului petelor și cicatricilor cauzate de acnee, oferind în același timp hidratare de lungă durată.

18. Rutină pentru redarea strălucirii:

Mineral 89, Gel-booster Cu Efect De Hidratare, Fortifiere Si Reumplere Cu Acid Hialuronic, 50 ml, Vichy
Vitamina C 10 Pură Ser Anti-oxidant 30 ml, La Roche-Posay
Liftactiv Supreme Cremă antirid şi fermitate Pentru Ten Uscat, 50 ml , Vichy

Începeți cu Mineral 89, Gel-booster Cu Efect De Hidratare, Fortifiere Si Reumplere Cu Acid Hialuronic, 50 ml, Vichy pentru a hidrata și pentru a pregăti pielea pentru ziua care urmează. Continuați cu Vitamina C 10 Pură Ser Anti-oxidant 30 ml, La Roche-Posay pentru a oferi luminozitate pielii și pentru a-i îmbunătăți aspectul general. La final, aplicați Liftactiv Supreme Cremă antirid şi fermitate Pentru Ten Uscat, 50 ml , Vichy pentru a netezi și a întări pielea, protejând-o în același timp împotriva efectelor razelor UV.


19. Rutină hidratantă pentru pielea sensibilă:

Toleriane Sensitive Riche Crema Hidratanta Prebiotica Pentru Tenul Sensibil Si Uscat, 40 ml, La Roche-Posay
Mineral 89 Probiotic Fractions Serum Regenerator Si Reparator, 30 ml, Vichy
Toleriane Lapte Demachiant și De Curățare Pentru Pielea Intolerantă și Sensibilă, 200 ml, La Roche-Posay 

Începeți cu Toleriane Lapte Demachiant și De Curățare Pentru Pielea Intolerantă și Sensibilă, 200 ml, La Roche-Posay , pentru a îndepărta chiar și machiajul rezistent la apă și a curăța delicat pielea de impuritați si de excesul de sebum.. Continuați cu Mineral 89 Probiotic Fractions Serum Regenerator Si Reparator, 30 ml, Vichy pentru a stimula regenerarea și pentru a reda aspectul unui ten sănătos. Astfel, pielea este mai luminoasă și își recapătă elasticitatea. 
Aplicați Toleriane Sensitive Riche Crema Hidratanta Prebiotica Pentru Tenul Sensibil Si Uscat, 40 ml, La Roche-Posay pentru a reda confortul pielii sensibile. Calmează și protejează tenu, conservă bariera microbiană și restabilește confortul pielii sensibile.


20. Rutină antirid pentru ochi:

Hyalu B5 Cremă Antirid Pentru Conturul Ochilor, 15 ml, La Roche-Posay
Liftactiv Supreme H.a. Epidermic Filler Serum Pentru Fata Si Zona Ochilor 30 ml, Vichy
Vichy Mineral 89 Eyes - Gel pentru Conturul Ochilor x 15 ml

Aplicați Hyalu B5 Cremă Antirid Pentru Conturul Ochilor, 15 ml, La Roche-Posay pentru a viza liniile fine și ridurile din jurul ochilor. Continuați cuLiftactiv Supreme H.a. Epidermic Filler Serum Pentru Fata Si Zona Ochilor 30 ml, Vichy pentru a reduce aspectul cearcănelor și pentru a oferi fermitate pielii. La final, aplicați Vichy Mineral 89 Eyes - Gel pentru Conturul Ochilor x 15 ml pentru a oferi hidratare și protecție zonei delicate a ochilor.Este important de menționat că pielea fiecăruia este unică, iar ceea ce funcționează pentru o persoană poate să nu funcționeze pentru o alta. Deși am ales cu grija aceste 20 de rutine diferite de îngrijire a pielii, este foarte important să înțelegeți că le puteți testa, însă depinde de mulți factori dacă rutinele o să funcționeze pentru tipul dumneavoastră de piele și pentru contextul în care vă aflați. Este întotdeauna recomandat să consultați un medic dermatolog sau un specialist în îngrijirea pielii pentru a primi recomandări personalizate, în special pentru probleme grave ale pielii.
În plus, nu uitați că  o bună îngrijire a pielii depinde de mai mulți factori ș nu doar de utilizarea produselor potrivite. Menținerea unui stil de viață sănătos, hidratarea și protejarea pielii împotriva razelor solare sunt doar câteva dintre recomandarile pe care un medic dermatolog le poate oferi pentru o sănătate optimă a pielii.

 

 

Sfaturile, articolele si orice alte informatii din domeniul farmacie / sanatate publicate pe minifarmonline.ro au scop pur informativ si strict educational. Ele nu pot inlocui, sub nicio forma, consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale de specialitate. Inainte de a lua orice decizie referitoare la sanatatea ta, iti recomandam sa consulti medicul de familie sau medicul specialist.