Cosul meu de cumparaturi
Cauta un produs

Importanta colostrului pentru regenerarea tesuturilor

Publicat Joi, 14 Februarie 2019

Importanta colostrului pentru regenerarea tesuturilor

Colostrul reprezinta prima forma de lapte pe care glandele mamare ale mamiferelor o produc imediat dupa ce dau nastere. Concentratia proteinelor din colostru este mult mai mare decat in lapte. Nou-nascutii au sistemul digestiv imatur, iar colostrul le furnizeaza substantele nutritive in forma concentrata. Colostrul este util nu doar pentru bebelusi, ci si pentru adulti, fiind inclus in tratamente de regenerare a tesuturilor.

Colostrul – un miracol al naturii

Toate dictionarele medicale definesc colostrul drept prima secretie lactata, care difera de lapte, continand o cantitate mai mare de proteina si lactalumina si fiind, totodata, bogat in anticorpi care ofera imunitate.

Colostrul de origine bovina contine macronutrienti, cum ar fi proteinele, grasimile si carbohidratii, dar si micronutrienti, cum sunt vitaminele si mineralele. De asemenea, in compozitia colostrului se gasesc si factori de crestere, de reglare a imunitatii si componente anti-microbiene.

Avantajele colostrului pentru regenerarea pielii

Cremele si tratamentele pe baza de colostru sunt cea mai buna solutie pentru persoanele care au o piele sensibila si predispusa la raniri repetate. Astfel, se pot obtine urmatoarele beneficii din utilizarea tratamentelor cu colostru:

  • Produsele obtinute sunt benefice pentru tratarea si regenerarea pielii sensibile;
  • Toate produsele farmaceutice care contin colostru sunt dedicate tratamentului pielii dupa rani sau in perioada de vindecare a acestora;
  • Se recomanda pentru pielea care este predispusa la aparitia ranilor sau pentru pielea slabita;
  • Colostrul este recomandat inclusiv pentru acnee si iritatii cutanate.

Farmaciile Minifarm au adus pe piata din Romania produsul Diabetgen, un tratament unic in Europa, recomandat de toti specialistii, chiar si pentru problemele grave ale pielii. Datorita continutului sau bogat in proteine si efectelor colostrului, ranile se vor vindeca si vor disparea rapid.

Diabetgen – un produs gasit exclusiv in farmaciile Minifarm, recomandat pentru tratarea Piciorului Diabetic

Diabetgen este un produs pe care pacientii il pot gasi doar in reteaua de farmacii Minifarm si este recomandat de specialisti pentru tratarea eficienta a piciorului diabetic. Combinatia de argint coloidal si colostru face ca acest produs sa fie perfect pentru a trata pielea dupa aparitia ranilor. De asemenea, este o combinatie ideala pentru a vindeca pielea predispusa la rani sau afectata de diverse boli.

Prezenta anumitor substante cu rol ajutator, cum sunt panthenolul, alantoina si vitamina E, are rolul de a stimula efectele benefice si de a ajuta la regenerarea tesuturilor ranite.

Produse recomandate
Sfaturile, articolele si orice alte informatii din domeniul farmacie / sanatate publicate pe minifarmonline.ro au scop pur informativ si strict educational. Ele nu pot inlocui, sub nicio forma, consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale de specialitate. Inainte de a lua orice decizie referitoare la sanatatea ta, iti recomandam sa consulti medicul de familie sau medicul specialist.